Διάφορα

Απίστευτη καταγγελία από τον πρόεδρο των εργαζομένων στον “Ευαγγελισμό” : “Μας ζητούν να μην κάνουμε test για να μη βγούμε θετικοί” (vid)

«Βράζει» από κρούσματα το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, μέχρι στιγμής, πάνω από 90 υγειονομικοί νοσούν με κορονοϊό και έχουν τεθεί εκτός εργασίας.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Φερεντίνος μιλώντας στην ΕΡΤ: «Ένα νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης και αναμένεται να είναι πάνω από 100 τις επόμενες ώρες. Επίσης, πάνω από 90 συνάδελφοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εδώ και περίπου τέσσερις μήνες» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νοσοκομείο λειτουργεί με τουλάχιστον 200 εργαζόμενους λιγότερους, καθώς οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι παραμένουν σε αναστολή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το προσωπικό που έχει μείνει πίσω να προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε εφιαλτικές βάρδιες, χωρίς άδειες και ρεπό.

«Αυτό έχει δημιουργήσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση για το υπόλοιπο προσωπικό, το οποίο δουλεύει εδώ και δύο χρόνια σε καθεστώς εντατικοποίησης της εργασίας και αναστολών και προσπαθεί να ανταποκριθεί σε δύσκολες καταστάσεις» σημείωσε ο κ. Φερεντίνος, ενώ πρόσθεσε ότι συνάδελφοί του καταγγέλλουν ότι δέχονται πιέσεις να μην υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό, προκειμένου να μην αποδειχτεί ότι είναι θετικοί και χρειαστεί να απουσιάσουν.

«Υπάρχει καταγγελία ότι συνάδελφοι δέχονται πιέσεις να μην κατεβαίνουν να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στα τμήματα σε περίπτωση που το προσωπικό βγει θετικό καθώς το προσωπικό είναι οριακό» δήλωσε ο κ. Φερεντίνος.

δείτε το βίντεο στο newsbreak.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected