Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Οριστικό το deal του Ολυμπιακού με Bandiougou Fadiga!

Ο Μπαντιουνγκού Φαντιγκά είναι γεννημένος στις 15 Ιανουαρίου 2001, έχει ύψος 1,78 και η κύρια θέση του είναι «10», ενώ αγωνίζεται και ως οκτάρι.

Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Παρί, με την οποία στις 29 Ιανουαρίου 2019 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, μέχρι το 2022. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο έκανε συνολικά 12 συμμετοχές. Έξι με την Παρί, όλες στη Ligue 1, αλλά ολιγόλεπτες.

Δηλαδή έπαιξε έξι λεπτά κόντρα στη Μετς, έντεκα με τη Νις, πέντε με τη Ντιζόν, 16 με τη Ναντ, 19 με τη Λοριάν και ένα λεπτό κόντρα στη Στρασμπούρ. Στο δεύτερο μισό παραχωρήθηκε δανεικός στη Μπρεστ, με την οποία έπαιξε τέσσερις φορές στο πρωτάθλημα.

Για τρία λεπτά κόντρα στη Λιόν, 27 κόντρα στη Μαρσέιγ, εννέα εναντίον της Λοριάν και ένα λεπτό απέναντι στη Λανς. Έκανε και δύο παιχνίδια στο Κύπελλο, το ένα εναντίον της Παρί στην οποία ανήκε. Εφέτος δεν έχει παίξει καθόλου, γι’ αυτό και ο εκπρόσωπός του μπήκε στη διαδικασία να του βρει ομάδα.

Τώρα σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, ο Φαντινγκά έκλεισε λοιπόν με συμβόλαιο έως το 2026 στους Πειραιώτες και ενδέχεται να πιάσει από τώρα Λιμάνι και όχι από τον καλοκαίρι. Τον ήθελαν και ομάδες από τη Γαλλία καθώς και άλλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι αλλά προτίμησε τον Ολυμπιακό (σε πρώτη φάση θα είναι για τη β’ ομάδα).

error: Protected