Αθλήματα

Μεγάλη πρόκριση για 14η σερί νίκη για τη Σακελλαρίδη!

Το νικηφόρο σερί συνεχίζεται για τη Σαπφώ Σακελλαρίδη, που απέκλεισε με μια μεγάλη ανατροπή τη Selena Janicijevic από τα ημιτελικά της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Καΐρου και θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον 3ο συνεχόμενο τίτλο της.

Πριν δυο εβδομάδες, η Σαπφώ Σακελλαρίδη κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της σε ITF Pro διοργάνωση στα μονά, στο Κάιρο της Αιγύπτου. Από εκείνη την εβδομάδα παραμένει αήττητη η 18χρονη Ελληνίδα, η οποία έχει κερδίσει δυο συνεχόμενους τίτλους και προκρίθηκε στον 3ο συνεχόμενο τελικό της, για να διεκδικήσει αύριο ακόμα έναν τίτλο!

Όπως αναφέρει το tennisnews, στον σημερινό ημιτελικό του Futures που φιλοξενείται στα χωμάτινα γήπεδα του Solaimaneyah, η Σαπφώ επιβλήθηκε της Γαλλίδας Selena Janicijevic, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.566 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 2-6, 7-5, 6-3.

Είχε βρεθεί ένα game μακριά από τον αποκλεισμό η Ελληνίδα παίκτρια, που έχασε τα πρώτα 4 games του αγώνα, ενώ ήταν πίσω με 2-6, 4-5 στο 2ο σετ! Κατάφερε να κερδίσει τα 3 τελευταία games του σετ και να το κατακτήσει με 7-5, ενώ στο 3ο σετ ανέτρεψε το 1-3, για να κερδίσει 5 games στη σειρά και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή, σε 2,5 ώρες αγώνα.

Αυτό ήταν και το 1ο σετ που έχασε σ’ αυτές τις 14 αναμετρήσεις η Σαπφώ. Στον 1ο γύρο αυτής της εβδομάδας είχε κερδίσει τη Ρουμάνα Alexandra Iordache με 6-1, 6-0, στον 2ο γύρο την Ουκρανή Mariia Bergen με 6-2, 6-1 και στα προημιτελικά τη Γαλλίδα Flavie Brugnone.

Στον αυριανό τελικό θα αντιμετωπίσει ξανά τη Ρωσίδα Anastasia Zolotareva, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.480 στον κόσμο, την οποία είχε κερδίσει στον προηγούμενο τελικό (6-1, 6-4).

Η Σακελλαρίδη, η οποία βρίσκεται στο Νο.562 της παγκόσμιας κατάταξης και στο Νο.5 του ταμπλό, έπαιξε και στα διπλά αυτή την εβδομάδα, με την Ουκρανή Mariia Bergen. Στον 1ο γύρο κέρδισαν τις Iordache και Jermine Sherif με 6-3, 6-1. Στα προημιτελικά απέκλεισαν τις Αυστριακές Melanie Klaffner και Sinja Kraus με 6-2, 7-5, ενώ στα ημιτελικά γνώρισαν την ήττα από τη Ρουμάνα Oana Georgeta Simion και τη Ρωσίδα Anna Ureke, με 5-7, 1-6.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected