Διάφορα

Οι σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι δεν έχουν ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας! (photos)

Δύσκολες ώρες βίωσαν και εξακολουθούν να βιώνουν οι σεισμόπληκτοι στους οικίσκους.

Η κακοκαιρία «Ελπίς» άπλωσε ένα παχύ στρώμα χιονιού, το έστρωσε για τα καλά στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου και η θερμοκρασία – ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας – πέφτει υπό το μηδέν.

Και όλα αυτά ενώ, σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά μοντέλα της ΕΜΥ, το πιο ισχυρό κύμα της κακοκαιρίας δεν έχει φτάσει ακόμα στην Κρήτη αφού αναμένεται από το βράδυ της Δευτέρας.

«Βουνό» τα προβλήματα

Παράλληλα με την κακοκαιρία η ταλαιπωρία, οι κακουχίες, οι αντιξοότητες και οι στερήσεις δεν έχουν τελειωμό για τους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου που από τη μια στιγμή στην άλλη έμειναν χωρίς στέγη.

«Οι ανάγκες σε σίτιση, στέγαση και σχολική στέγη καλύφθηκαν και με το παραπάνω» επισημαίνει στο cretapost ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων «Ελπίδα» Μάρκος Κοκολάκης.

Δυστυχώς όμως υπάρχει ένα τεράστιο «αλλά» το οποίο ακολουθεί διαρκώς τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου και τους βασανίζει όσο δεν μπορεί να φανταστεί ένας άνθρωπος από τη θαλπωρή του σπιτικού του.

«Αυτό που μας απασχολεί είναι τι θα γίνει με τη Στεγαστική Συνδρομή, εκεί δεν έχει γίνει τίποτα. Το κράτος δίνει μέσω της Αρωγής τις αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν για την αποκατάσταση των κτιρίων. Όμως το σύστημα έχει κλείσει ενώ έχει πληρωθεί μόνο το 45% των δικαιούχων, το 55% δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ παρόλες τις ψευδείς ανακοινώσεις του κ. Καραγιάννη και του κ. Τριαντόπουλου», τονίζει ιδιαίτερα ο κ Κοκολάκης και καταλήγει λέγοντας πως «Είμαστε διατεθειμένοι να απαντήσουμε τεκμηριωμένα, αν χρειαστεί, στην παραπάνω δήλωση».

δείτε φωτογραφίες στο cretapost.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected