Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Και ανεμβολίαστοι στα γήπεδα της Αγγλίας, τέλος τα πιστοποιητικά Covid

Σημαντικό βήμα προς την κανονικότητα πραγματοποιεί πρώτη η Premier League, η οποία ανακοίνωσε την κατάργηση των πιστοποιητικών Covid ως προϋπόθεση για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα.

Στο πλαίσιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων της φάσης Β’ που εφαρμόζει η αγγλική κυβέρνηση και κατόπιν εισήγησης της υγειονομικής επιτροπής, η διοργανώτρια αρχή γνωστοποίησε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης παύει να αποτελεί προαπαιτούμενο για την παρουσία του κοινού κι έτσι ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής των ανεμβολίαστων φιλάθλων στις εξέδρες.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, τα μέτρα προφύλαξης και αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού περιορίζονται πλέον μόνο σε ισχυρές συστάσεις, όπως η χρήση μάσκας, το social distancing, το πλύσιμο των χεριών και το να αποφεύγει κάποιος να πηγαίνει στο γήπεδο αν έχει συμπτώματα Covid-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αγγλία το ποσοστό των εμβολιασμένων άνω των 12 ετών έστω και με μία δόση έχει ξεπεράσει το 90%, ενώ σχεδόν το 65% έχει λάβει και την ενισχυτική/τρίτη δόση κατά της Οmicron.

Η αλλαγή στο πρωτόκολλο θα ισχύσει από το επόμενο κιόλας παιχνίδι, στις 5 Φεβρουαρίου ανάμεσα σε Μπέρνλι και Γουότφορντ. Υπενθυμίζεται ότι εκτός του πρωτοκόλλου για τους οπαδούς, οι 20 ομάδες συμφώνησαν και για την αλλαγή των κανονισμών σχετικά με τις αναβολές αγώνων λόγω Covid-19, θέτοντας ως απαραίτητη συνθήκη τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε μία ομάδα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected