Κατηγορίες
Διάφορα

Τα ζήσαμε όλα : Αντιδήμαρχοι μάλωσαν επειδή οι δρόμοι στον Δήμο τους…καθαρίστηκαν γρήγορα! (photos)

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της Αττικής να βρέθηκαν απροετοίμαστοι και να μην έχουν καν ειδικό εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουν χιονοπτώσεις όπως αυτές που έφερε η «Ελπίδα», αλλά υπάρχει και Δήμος που καθάρισε τα πάντα σε 48 ώρες αλλά οι αντιδήμαρχοι μάλωσαν για το ποιος θα καθαρίσει πρώτος!

Ο Δήμος Ωρωπού εκτός από το παραθαλάσσιο μέτωπο των 32 χιλιομέτρων έχει και πολλές περιοχές άνω των 400 μέτρων υψόμετρο όπως η Ιπποκράτειος Πολιτεία, η Δροσοπηγή, οι Αφίδνες, το Καπανδρίτι, η Μαλακάσα, το Μικροχώρι, το Μετόχι Ρη αλλά και Μήλεσι, Κάλαμο. Όχι μόνο δεν έκλεισαν ποτέ οι κεντρικοί δρόμοι μεταξύ των χωριών αλλά και προς την Αθήνα με κλειστή την Εθνική Οδό, αλλά μέσα σε 48 ώρες είχαν ανοίξει μέχρι και οι δρόμοι προς Μονές (δείτε την επιχείρηση στη Μονή Στουδίου) και μαντριά στην Πάρνηθα σε 800 μέτρα υψόμετρο.

Επιστράτευσαν 48 βαριά μηχανήματα!
Για τον άθλο αυτό είχαν επιστρατευτεί από το Δήμο 48 βαριά μηχανήματα συν τη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής, ενώ επιστρατεύτηκαν από την Πολιτική Προστασία του Δήμου περίπου 250 άτομα, υπάλληλοι, συνεργάτες και εθελοντές.

Έγιναν διακομιδές δύο βαριά ασθενών και μιας εγκύου, μεταφορές πολιτών στα σπίτια τους, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η διάνοιξη ορεινών δρόμων στην Πάρνηθα σε υψόμετρο μέχρι και 800 μέτρα για να δοθεί πρόσβαση σε Μονές και σε μαντριά.

Μάλωσαν για το ποιος έπρεπε να ανοίξει πρώτος
Την ίδια ώρα λοιπόν που η Μεσογείων, η Μαραθώνος και άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες ήταν κλειστές στο Δήμο Ωρωπού οι αντιδήμαρχοι μάλωναν από υπερβάλλον ζήλο για το ποιος έπρεπε να άνοιξε πρώτος τους δρόμους και μάλιστα για το λόγο αυτό διακόπηκε η έκτακτη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη (27/1) το βράδυ με θέμα της προετοιμασία για τη νέα κακοκαιρία που έρχεται το Σάββατο 29/1.

Διακόπηκε η συνεδρίαση για τη νέα κακοκαιρία
Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης προσπάθησε να ηρεμήσει τους συνεργάτες του και να τους υπενθυμίσει πως πέτυχαν έναν μεγάλο άθλο αλλά βλέποντας πως υπήρχε ένταση λόγω και της κούρασης των τελευταίων ημερών διέκοψε τη συνεδρίαση προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

δείτε φωτογραφίες στο ethnos.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P