Κατηγορίες
Διάφορα

“Κρατούν Θερμοπύλες” οι τρεις δασκάλες στην ακριτική Θύμαινα! (vid)

Ένα μικρό σχολείο, νηπιαγωγείο και δημοτικό, με πέντε παιδιά, τρεις δασκάλους και πολλά προβλήματα στην άκρη του Αιγαίου. Στην ακριτική Θύμαινα, ένα μικρό νησί 136 μόλις κατοίκων δίπλα στους Φούρνους κ΄ ανάμεσα στην Σάμο και στην Ικαρία, η σχολική χρονιά ξεκίνησε και φέτος με σοβαρές ελλείψεις.

Στο δημοτικό σχολείο και στο παρακείμενο νηπιαγωγείο, ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει, αφού τα κτίρια έχουν να συντηρηθούν πολύ καιρό μ’ αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους. Τοίχοι ξεβαμμένοι με υγρασία και οσμές, παλιά κουφώματα που «μπάζουν», ξεπερασμένος εξοπλισμός και σχολικό υλικό που σίγουρα δε συνάδει με την εικόνα ενός σύγχρονου σχολικού περιβάλλοντος, κατάλληλου για μικρά παιδιά.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό, δύο δασκάλες και μία νηπιαγωγός, προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση, ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς και κινητοποιώντας εθελοντικές οργανώσεις, ιδιώτες και επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εξωραϊσμό της γκρίζας εικόνας με την οποία έρχονται αντιμέτωπες καθημερινά οι ίδιες αλλά κυρίως οι μικροί μαθητές της Θύμαινας, που μετριούνται -κυριολεκτικά- στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δύο μαθητές στο νηπιαγωγείο και τρεις στο Δημοτικό Σχολείο, που λειτουργεί ως ολοήμερο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο επισκέφθηκε την Θύμαινα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μ΄ αφορμή τον εμβολιασμό των κατοίκων για τον Covid-19. Τότε τα παιδιά του νησιού, του ζήτησαν να μεριμνήσει για την επισκευή της μοναδικής παιδικής χαράς, που όμως ακόμη έως σήμερα είναι εγκαταλελειμμένη.

Οι δασκάλες που κρατούν ζωντανά το δημοτικό και το νηπιαγωγείο της Θύμαινας, μίλησαν στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του OpenTV

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected