Αθλήματα

Στα ημιτελικά της Αγίας Πετρούπολης η Μαρία Σάκκαρη! (vids)

© Formula TX #FORMULATX

Την 3η νίκη της στα δυο σετ σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην Αγία Πετρούπολη πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επικράτησε της Elise Mertens με 7-6 (7), 6-2 και πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του St. Petersburg Ladies’ Trophy.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ήταν αναμφίβολα η δυσκολότερη αναμέτρηση μέχρι τώρα στο τουρνουά για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια και κορυφαία του ταμπλό, που όμως κέρδισε το πολύ κρίσιμο 1ο σετ και αυτό της άνοιξε το δρόμο για να φτάσει σε ακόμα μια νίκη με 2-0.

Στο 1ο σετ η Σάκκαρη βρέθηκε 3 φορές πίσω με break, στο 1-2, στο 2-3 και στο 5-6. Επέστρεψε σε όλες, ενώ μεσολάβησε μια μεγάλη ευκαιρία για να κλείσει και το σετ, όταν προηγήθηκε με 5-4 και είχε 2 set points στο σερβίς της Mertens για το 6-4.

Η Βελγίδα κρατήθηκε στο σετ, προηγήθηκε όπως αναφέρθηκε ξανά με break στο 5-6, η Σάκκαρη οδήγησε ωστόσο το σετ σε tie-break, όπου επίσης έγινε μεγάλη μάχη. Η Mertens είχε 3 ευκαιρίες για να πάρει το σετ, καθώς προηγήθηκε με 6-4 και με 7-6, η Σάκκαρη όμως έμεινε “ζωντανή”, έσβησε και τα 3 set points της Βελγίδας, για να αξιοποιήσει το 1ο της στο tie-break και 3ο συνολικά και να επικρατήσει με 9-7, κερδίζοντας τους 5 από τους 6 τελευταίους πόντους του σετ.

Προφανώς σε ένα τόσο κλειστό ματς ο παράγοντας της ψυχολογίας θα έπαιζε τεράστιο ρόλο και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στο 2ο σετ, με τη Σάκκαρη να έχει το momentum και να παίζει απελευθερωμένη, χωρίς πίεση, για να αποκτήσει ένα πολύ καλό προβάδισμα με 5-0. H Mertens δεν τα παράτησε παρότι βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα match point για το bagel στο 5-0, Α-40. Κατάφερε να μείνει στο σετ η Βελγίδα και να μειώσει μέχρι και σε 5-2, 0-40, έχοντας τριπλό break point για να επιστρέψει για τα καλά στο σετ.

Η Σάκκαρη όμως δεν απώλεσε την ψυχραιμία της και τη έκοψε τη φόρα σε ένα game κομβικής σημασίας, όπου κράτησε το σερβίς της για το 6-2, “σφραγίζοντας” την πρόκριση στο 4ο match point της συνολικά, 3ο στο game, έπειτα από 2 ώρες και 8 λεπτά συνολικού αγώνα.

Η Σάκκαρη, η οποία κέρδισε για 5η φορά την Mertens σε 9 αναμετρήσεις (5-4), βελτίωσε το ρεκόρ της στη φετινή σεζόν στο 7-2 νίκες και θα επιχειρήσει αύριο να επιστρέψει σε τελικό από τον Σεπτέμβριο, αντιμετωπίζοντας την Irina-Camelia Begu. Αυτός θα είναι ο 1ος ημιτελικός της για το 2022.

Η 31χρονη Ρουμάνα, η οποία έχει περάσει και από το Νο.22 του κόσμου και τώρα βρίσκεται στο Νο.56, κέρδισε νωρίτερα στον πρώτο προημιτελικό την Tereza Martincova με 6-4, 6-2. Για 3η φορά θα αναμετρηθούν Σάκκαρη και Begu στο tour (1-1), πρώτη ωστόσο στα τελευταία 3,5 χρόνια περίπου, αφού η προηγούμενη αναμέτρησή τους ήταν στη Σεούλ τον Σεπτέμβριο του 2018.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected