Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Έχασε τον τίτλο μέσα από τα χέρια της η Σάκκαρη! (vids)

H Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε σπουδαία προσπάθεια και είχε ευκαιρίες για να κερδίσει τον τίτλο στην Αγία Πετρούπολη, καθώς προηγήθηκε με 7-5, 3-1 και με 5-2 στο 3ο σετ, η Anett Kontaveit όμως είχε τον τελευταίο λόγο ενός συγκλονιστικού τελικού, αναμφίβολα από τα καλύτερα ματς της χρονιάς, για να κατακτήσει τον 4ο διαδοχικό τίτλο της σε indoor διοργάνωση.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η Σάκκαρη βρέθηκε να προηγείται με 5-2 στο 3ο set, αλλά και να έχει τις μπάλες στα χέρια για τον τίτλο στο 9o game (5-3), όμως η Κόνταβεϊτ με ένα σερί 5 games κατάφερε να πάρει τον τίτλο μετά από έναν εκπληκτικό τελικό.

Η Ελληνίδα τενίστρια παραμένει στον έναν τίτλο σε 4 τελικούς, σε αντίθεση με την Εσθονή η οποία κατέκτησε τον 6ο τίτλο στην καριέρα της, αλλά και τον 5ο μέσα σε 13 μήνες, ενώ παράλληλα έφτασε τις 20 σερί νίκες σε indoor παιχνίδια. 

Εκτός από τα παραπάνω η Κόνταβεϊτ από την Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο6 του κόσμου ρίχνοντας την Σάκκαρη στο Νο8, αλλά και την Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα στο Νο7.

Ο τελικός ξεκίνησε με την Σάκκαρη να κάνει δύο τέλεια service-game χωρίς να χάσει πόντο, ενώ ενδιάμεσα είχε την ευκαιρία να φτάσει σε break, κυρίως στο 2ο service game της Κόνταβεϊτ με την Εσθονή να στέκεται και λίγο τυχερή με την μπάλα να βρίσκει στην ταινία του φιλέ και να πέφτει στην πλευρά της Σάκκαρη, η οποία σε εκείνο το σημείο είχε break-point. 

Η 1η πίεση από την Κόνταβεϊτ, η οποία μέχρι σε εκείνο το σημείο είχε 10-3 winners έναντι της Σάκκαρη, ήρθε στα μέσα του 1ου set με την Εσθονή να φτάνει σε διπλό break-point (15/40), αλλά και σε αβαντάζ λίγο αργότερα για να φτάσει σε break μετά από το αβίαστο λάθος forehand της Σάκκαρη παίρνοντας προβάδισμα με 4-2, το οποίο εξαργύρωσε αμέσως μετά με ένα σχετικά εύκολο hold φτάνοντας στο 5-2.

Παρά το γεγονός αυτό η Σάκκαρη παρέμεινε ψύχραιμη κι αφού αρχικά μείωσε σε 5-3 κρατώντας εύκολα στο service της, στη συνέχεια δεν επέτρεψε στην Κόνταβεϊτ να κλείσει το set παίρνοντας πίσω το break οδηγώντας την Εσθονή σε λάθη μειώνοντας σε 5-4, ενώ με ένα εξαιρετικό love-game ισοφάρισε σε 5-5! 

Η Σάκκαρη κυριαρχεί. Το μομέντουμ έχει αλλάξει η Κόνταβεϊτ βραχυκυκλώνει και η Ελληνίδα τενίστρια κάνει πάρτι…Με νέο break θα φτάσει στο 6-5 έχοντας ένα σερί τεσσάρων games, αλλά και 16-3 πόντους! 

Το 1ο set θα ολοκληρωθεί με την Σάκκαρη να φτάνει σε ένα ακόμη επιβλητικό service-game ολοκληρώνοντας μια εκπληκτική ανατροπή κατακτώντας 5 σερί games και με επιμέρους πόντους από το 2-5 και μετά, 20-4! 

Η πίεση από την Σάκκαρη συνεχίστηκε και στο 2ο σκέλος του τελικού, το οποίο ξεκίνησε με ένα ακόμη break για την Ελληνίδα τενίστρια, με την Κόνταβεϊτ να αδυνατεί να ακολουθήσει το ρυθμό της Νο1 του ταμπλό. 

Η Σάκκαρη με ένα εύκολο hold στη συνέχεια έκανε το 2-0, ενώ βρέθηκε και με break-point στο 3ο game (30/40), το οποίο έσβησε αρχικά η Κόνταβεϊτ μ’ έναν ωραίο συνδυασμό χτυπημάτων (40/40).  

Σε αυτό το game η Εσθονή έσωσε 3 break-points της Σάκκαρη, τα οποία ουσιαστικά ήταν…match-points παραμένοντας “ζωντανή” στον τελικό και βάζοντας τέλος στο σερί των 7 κερδισμένων games της Ελληνίδας τενίστριας μειώνοντας σε 2-1.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά της Σάκκαρη για ένα τεράστιο hold (3-1), με την Ελληνίδα τενίστρια να σβήνει 3 break-points της Kontaveit, η οποία αναγκαζόταν να παίζει οριακά στις γραμμές για να δυσκολέψει τις επιστροφές της Σάκκαρη κάτι που είχες ως αποτέλεσμα να κάνει πολλά αβίαστα λάθη. 

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει η Κόνταβεϊτ σε εκείνο το σημείο το έκανε στο αμέσως επόμενο service-game της Σάκκαρη, η οποία βρέθηκε και πάλι με διπλό break-point στο service της (15/40), το οποίο είχε αρχίσει να χαλάει, με την Εσθονή να φτάνει στο break και στο 3-3 παίρνοντας πίσω το χαμένο της service στις αρχές του set. 

Με τις δύο φιναλίστ να βρίσκουν ρυθμό στο service τους, το set έφτασε στο 5-5 εκεί όπου η Σάκκαρη θα βρεθεί και πάλι με διπλό break-point και μάλιστα σε ένα κρίσιμο σημείο. Ωστόσο η Κόνταβεϊτ και σε αυτή την περίπτωση θα κάνει ένα μεγάλο hold και με τέσσερις σερί πόντους θα κρατήσει το service της παίρνοντας προβάδισμα με 6-5. 

Σαν να μην έφτανε αυτό η Εσθονή θα βρεθεί και με set-point στο 12ο game (30/40) με την Σάκκαρη ωστόσο να κρατάει το service της, να ισοφαρίζει σε 6-6 οδηγώντας το set στο tie-break. 

Εκεί η Σάκκαρη παρουσίασε ένα πρόσωπο παρόμοιο με αυτό του 2ου set στον ημιτελικό με την Μπέγκου, με την Κόνταβεϊτ να εκμεταλλεύεται τα λάθη της Ελληνίδας τενίστριας κλείνοντας ένα εκπληκτικό set με 7-6(4) ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Το 3ο set θα ξεκινήσει με την Κόνταβεϊτ να πιέζει αφόρητα το service της Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια μπορεί να μην απειλήθηκε με break, ωστόσο δυσκολεύτηκε αρκετά για να κλείσει το 1ο game παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. 

Ό,τι όμως δεν έκανε η Κόνταβεϊτ το έκανε η Σάκκαρη στο 1ο service game της Εσθονής στο 3ο set, φτάνοντας σε break και παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 για 2ο σερί set, χάρη στο 47ο αβίαστο λάθος της αντιπάλου της. 

Από εκεί και πέρα οι δύο φιναλίστ θα κρατήσουν τα επόμενα δύο service-games (3-1) με την Σάκακρη να κάνει το hold του τελικού αμέσως μετά σβήνοντας 3 break-points(!) της Κόνταβεϊτ διατηρώντας το πολύτιμο break από την αρχή του set (4-1). 

Η Σάκκαρη πήρε τις μπάλες στα χέρια για την κατάκτηση του τίτλου, βρέθηκε τρεις πόντους μακριά (15/0), όμως στη συνέχεια η Κόνταβεϊτ με τέσσερις σερί πόντους κατάφερε να πάρει το χαμένο της service πίσω μειώνοντας σε 5-4. 

Οι ευκαιρίες της Σάκκαρη όμως συνεχίστηκαν με την Νο1 του ταμπλό να παίρνει προβάδισμα με 15/30 στο 10ο game ούσα 2 πόντους μακριά από το set, όμως και πάλι η Κόνταβεϊτ κατάφερε με σερί πόντους και λάθη της Σάκκαρη να φτάσει σε hold και στο 5-5.

Εκεί η Σάκκαρη άρχισε να χάνει την ψυχραιμία της και μετά από ένα κακό service-game δέχθηκε νέο break με την Κονταβεϊτ να παίρνει προβάδισμα με 6-5 και στη συνέχεια να κλείνει το ματς με ένα επιβλητικό hold κάνοντας μια τεράστια ανατροπή και κατακτώντας τον τίτλο. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected