Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Καίει καρδιές” ο Θωμάς Καστανάρας με την U19 της Στουτγκάρδης (vid)

Ο Θωμάς Καστανάρας μετράει 19 γκολ και πέντε ασίστ σε μόλις 13 αγώνες στο πρωτάθλημα Κ19 στη Γερμανία και η Στουτγκάρδη έχει στα χέρια της τη λύση για την επίθεση, αν δεν της την “κλέψει” η Χέρτα ή η Κολωνία.

Όπως αναφέρει το Sport24, η Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου απειλείται με υποβιβασμό από την Bundesliga κυρίως λόγω της φτωχής επιθετικής συγκομιδής της. Η λύση ίσως να είναι ένας άλλος Έλληνας, ο οποίος ίσως να μη μείνει για πολύ ακόμα στην πόλη, αφού οι επιδόσεις του στο σκοράρισμα τον φέρνουν στα σημειωματάρια άλλων συλλόγων.

Ο Θωμάς Καστανάρας γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 2003 στη Στουτγκάρδη από Έλληνες γονείς και αγωνίζεται στην Κ19 του συλλόγου. Τη φετινή σεζόν έχει 19 γκολ και πέντε ασίστ σε 13 αγώνες της A-Junioren Bundesliga Süd/Südwest, οδηγώντας τους Σουηβούς στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού την Κυριακή προσπέρασαν τη Νυρεμβέργη (από την οποία έχουν αγώνα λιγότερο). Ο δε Καστανάρας βρίσκεται με διαφορά επικεφαλής στη λίστα των σκόρερ της κατηγορίας, αφού οι διώκτες του έχουν μόλις 11 γκολ.

Ίδια εικόνα επικρατεί και στο DFB-Pokal der Junioren, όπου με τρία γκολ και δύο ασίστ σε τρία παιχνίδια έχει οδηγήσει την ομάδα του στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν στις 13 Μαρτίου.

Το 2019-2020 είχε 12 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 21 αγώνες σε επίπεδο Κ17, με συνέπεια να προβιβαστεί στην Στουτγκάρδη ΙΙ, η οποία αγωνίζεται στη Regionalliga Südwest (4η κατηγορία). Συνολικά με τη δεύτερη ομάδα έχει 13 αγώνες, τέσσερα γκολ και δύο ασίστ.

Ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Σβεν Μίσλιντατ, μαζί με τον προπονητή της Στουτγκάρδης, Πελεγκρίνο Ματαράτσο, έχουν καλέσει τον βασικό με την Εθνική Ελλάδας Κ19 ποδοσφαιριστή σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Και ήδη, όπως αναφέρει το Kicker, στα χνάρια του βρίσκονται κι άλλοι σύλλογοι που θέλουν να τον εντάξουν στο ρόστερ των επαγγελματιών τους, όπως η Κολωνία και η Χέρτα.

“Ο Καστανάρας είναι απόλυτα συγκεντρωμένος. Ένα αγόρι που νομίζουμε ότι είναι πολύ καλό. Βρέθηκε σε σταυροδρόμια, αλλά συνέχισε να παλεύει με ψύχραιμη νοοτροπία”, είχε δηλώσει πριν από τη χειμερινή διακοπή ο Μίσλιντατ, ο οποίος καλείται να πείσει τον 19χρονο επιθετικό να παραμείνει στο σύλλογο και μετά από αυτήν την εξαιρετική σεζόν, που συμπίπτει με την εκπνοή του συμβολαίου του.

“Αν δεν έλειπε διαρκώς για παιχνίδια με την Εθνική ομάδα, θα ήταν μαζί μας στις προπονήσεις”, υπερθεμάτισε ο Ματαράτσο, με τον Καστανάρα να μοιάζει βέβαιο ότι το καλοκαίρι θα εξαργυρώσει είτε με συμβόλαιο είτε με ανοδική μετακίνηση τη φετινή σεζόν του.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected