Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Διάφορα

Ώρες αγωνίας για τους επιβάτες πλοίου ανοιχτά της Κέρκυρας, έσπευσαν στις σωτήριες λέμβους λόγω φωτιάς! (vid)

Φωτιά ξέσπασε σε επιβατικό πλοίο με 237 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα, λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, επιβατηγό πλοίο σημαίας Ιταλίας -που είχε αναχωρήσει με προορισμό το Πρίντεζι- πλέει έξω από τη νήσο Ερεικούσσα.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πλοίαρχος ζήτησε την εγκατάλειψη του πλοίου, με τους επιβάτες και το πλήρωμα να σπεύδουν στις διασωστικές λέμβους και να το εγκαταλείπουν.

Όλοι οι επιβάτες εγκατέλειψαν το πλοίο και έχουν επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους.

«Έχουμε πολλές δυνάμεις του λιμενικού σώματος και της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας αλλά και εναέρια μέσα. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και οι καιρικές συνθήκες είναι καλές. Έχει αρχίσει η διαδικασία περισυλλογής τους από τα πλωτά μέσα», δήλωσε στο MEGA ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος.

«Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα. Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί ήταν κάποιοι που κοιμόντουσαν στο γκαράζ», ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Νάσος που βρισκόταν στο πλοίο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected