Κατηγορίες
Διάφορα

Έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμα Πούτιν στον ρωσικό λαό – Τι ανακοινώνει ο Ρώσος Πρόεδρος

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό σήμερα 21 Φεβρουαρίου, μετέδωσε πριν λίγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Η Μόσχα πριν λάβει την απόφαση για την αναγνώριση των “δημοκρατιών” του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προσφέρει στην Δύση σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχηγού της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) μια τελευταία ευκαιρία, προτείνοντάς της να υποχρεώσει το συντομότερο δυνατόν το Κίεβο να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ.

“Θα συμφωνούσε μήπως με την πρόταση του Νικολάι Πατρούσεφ, να δώσουμε, θα έλεγα, στους δυτικούς μας εταίρους μια τελευταία ευκαιρία, προτείνοντάς τους το συντομότερο δυνατόν να υποχρεώσουν το Κίεβο να επιλέξει την ειρήνη και να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να λάβουμε την απόφαση, για την οποία σήμερα μιλήσαμε”, δήλωσε ο Ναρίσκιν.

Ο Ναρίσκιν δήλωσε ότι “η περίφημη θέση για τα σχέδια της ρωσικής ηγεσίας ‘να εισβάλει’ στο έδαφος της Ουκρανίας γεννήθηκε μέσα στο ίδιο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ξεδιπλώθηκε σε τέτοιο βαθμό, που απλώς πλέον θυμίζει προπαγάνδα πολέμου”.

“Αυτό έγινε με σκοπό να προκαλέσουν το καθεστώς του Κιέβου να αποπειραθεί για μια ακόμη φορά να λύσει το πρόβλημα του Ντονμπάς με στρατιωτικά μέσα. Αυτό φυσικά δεν έχουμε δικαίωμα να το επιτρέψουμε”, δήλωσε ο Ναρίσκιν υποστηρίζοντας την πρόταση για την αναγνώριση των δύο “δημοκρατιών”.

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, από την πλευρά του είπε ότι υποστηρίζει την πρόταση της Κρατικής Δούμας για την αναγνώριση των αυτοανακηρυχθεισών δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ και δήλωσε από την πλευρά του ότι οι συνομιλίες για την Ρωσία έχουν νόημα να γίνουν με τις ΗΠΑ, καθώς όλοι οι υπόλοιποι θα κάνουν αυτό που θα τους πει η Ουάσινγκτον. “Και το ΝΑΤΟ αυτό θα κάνει και ο ΟΑΣΕ και η ΕΕ κτλ.”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected