Αθλήματα

Νίκη στην πρεμιέρα για τη Λάκη

Νικηφόρα πρεμιέρα είχε η Μιχαέλα Λάκη στο Monastir της Τυνησίας, επικρατώντας της προερχόμενης από τα προκριματικά Aoi Ito με 1-6, 6-2, 7-5, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και το 1ο σετ έφυγε γρήγορα από τα χέρια της, με την Ito να το κατακτά με 6-1.

Η Μιχαέλα ωστόσο πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε τα 9 από τα 11 επόμενα games, για να κατακτήσει το 2ο σετ με 6-2 και να προηγηθεί με 3-0 στο 3ο σετ.

Η Ito δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε σε 3-3, κερδίζοντας τα 3 επόμενα games. Ακολούθησε μια πολύ δυνατή μάχη και ένα γεμάτο 3ο σετ, με τη Λάκη να σβήνει διπλό break point στο 5-5, 15-40 και να υπερασπίζεται το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 6-5. Στο επόμενο game ήταν η σειρά της Ito να επιστρέψει από το 15-40, όμως η νεαρή Ελληνίδα τενίστρια δημιούργησε κι άλλο match point και ολοκλήρωσε τελικά τη μεγάλη ανατροπή, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα.

Στον 2ο γύρο της hardcourt διοργάνωσης του Monastir, η Λάκη θα έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή, κόντρα σε μια άλλη Γιαπωνέζα, τη Haruna Arakawa, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.459 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected