Κατηγορίες
Διάφορα

ΕΚΤΑΚΤΟ : Πέρασαν τα σύνορα με ασφάλεια οι Έλληνες της Μαριούπολης

Αίσιο τέλος για το ελληνικό κονβόι διαφυγής από τη Μαριούπολη. Οι Έλληνες που ξεκίνησαν από την ουκρανική πόλη που βομβαρδίστηκε σφοδρότατα έφτασαν έπειτα από περιπ΄τεια ημερών στα σύνορα με τη Μολδαβία και τα πέρασαν ασφαλής.

Σε ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών, αναφέρει:

«Η αυτοκινητοπομπή υπό τον συντονισμό του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου πέρασε τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας όπου τους περίμενε κλιμάκιο της Πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι. Η επιχείρηση #Νόστος3 ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην αίσια έκβαση»

Ανατριχιαστικές στιγμές για το κονβόι των Ελλήνων
Καρέ καρέ καταγράφηκε σε βίντεο η στιγμή που ρωσικό τανκ σημάδευε το ελληνικό κονβόι που ξεκίνησε το ταξίδι από τη Μαριούπολη για να εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Σε εκτενές ρεπορτάζ το οποίο συνοδεύεται από αποκαλυπτικό οπτικοακουστικό υλικό το ITV News περιγράφει όσα συνέβησαν περίπου 5 μίλια από την Μαριούπολη, όταν το κονβόι, στο οποίο βρίσκονταν και Έλληνες δημοσιογράφοι, συνάντησε ένα σημείο ελέγχου το πλήρωμα του οποίου σε αντίθεση με όσα ήλπιζαν, δεν ήταν Ουκρανοί, αλλά Ρώσοι.

Ο δημοσιογράφος αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για Ρώσους καθώς είχαν το διακριτικό Ζ. Ο κάμερμαν ξεκίνησε να καταγράφει με μυστικότητα τα όσα εκτυλίχθηκαν με το βίντεο να είναι σοκαριστικό.

«Ήταν ήρεμος και υποδειγματικός και θα ήταν καθησυχαστικός ηγέτης όλη αυτή τη μέρα», περιγράφει ο δημοσιογράφος συνεχίζοντας ωστόσο αναφέρει ότι αν και αρχικά οι στρατιώτες εμφανίστηκαν χαλαροί, ξαφνικά κάτι τους τρόμαξε.

«Ο πυργίσκος του μολύβδινου τανκ γύρισε προς το μέρος μας. Είχαμε κυριολεκτικά ένα όπλο στραμμένο προς τα εμάς. Τότε στρατιώτες γονάτισαν και στόχευσαν με τα τουφέκια τους προς το κονβόι μας», περιγράφει ο δημοσιογράφος του ITV News. Λίγο μετά ήρθε η λήξη του συναγερμού. «Ευτυχώς τα πράγματα ηρέμησαν και οι Ρώσοι στρατιώτες πλησίασαν το όχημά μας.

Τους υποδέχτήκαμε με μεγάλα χαμόγελα και χαρούμενα γεια. Ο Σον και εγώ βγήκαμε έξω και ανοίξαμε την μπότα. Ένας από τους Ρώσους έδειξε τέσσερις βαλίτσες τις οποίες υπάκουα βάλαμε στην άσφαλτο και ανοίξαμε. Ψαχούλεψαν λίγο και μετά έγνεψαν καταφατικά. Ήμασταν ελεύθεροι να προχωρήσουμε». είπε το ITV News για τον Πρόξενο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected