Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Βαριά φανέλα, τεράστιος Μπενζεμά! (vids)

Γι αυτό το ποδόσφαιρο είναι ο “Βασιλιάς των σπορ”, γι αυτό και το Champions League είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Σε μια μαγική βραδιά για τους ποδοσφαιρόφιλους σε όλο τον πλανήτη, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε επική πρόκριση για τα προημιτελικά, χάρη στο “one man show” του Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος έκανε τα πάντα…

Πέτυχε χατ-τρικ σε 15 λεπτά, έκανε την ανατροπή για τους “μερένχες” και στο τέλος έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του, που βλέπει ακόμη πιο…καθαρά πλέον τον δρόμο για τον τελικό.

Οι Παριζιάνοι που είχαν επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς, προηγήθηκαν 0-1 και πάλι με γκολ του Μπαπέ στο 39′ και έδειξαν να έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση. Ωστόσο, η Βασίλισσα απέδειξε για πολλοστή φορά ότι διαθέτει την πιο βαριά φανέλα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Μολονότι μέχρι το 60′ η πρόκριση βρισκόταν στα χέρια του Μπαπέ, του Μέσι, του Νεϊμάρ και των λοιπών αστέρων της Παρί, οι Μερένχες με ένα εκρηκτικό 15λεπτο και ένα ανεπανάληπτο επιθετικό κρεσέντο του Μπενζεμά μετέτρεψαν το 0-1 σε 3-1 εν μέσω αποθέωσης.

Στο 61′ έπειτα από λάθος της άμυνας της Παρί και κυρίως του Ντοναρούμα, στον οποίο πάντως έκανε επιθετικό φάουλ ο Μπενζεμά, η μπάλα στρώθηκε στον Βινίσιους, ο οποίος έδωσε ξανά προς τον Γάλλο φορ που ισοφάρισε (1-1). Στο 76′ ο Μόντριτς έκανε φανταστική ατομική ενέργεια και καταπληκτική κάθετη πάσα προς τον Μπενζεμά, ο οποίος εκτέλεσε για δεύτερη φορά από πλεονεκτική θέση, ενώ το 3-1 εις βάρος της σοκαρισμένης Παρί διαμορφώθηκε στο 78′ και πάλι με τον Μπενζεμά, ο οποίος χρειάστηκε απλώς ένα… μαγικό άγγιγμα για να την στείλει στα δίχτυα του Ντοναρούμα.

Συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι) : Κουρτουά, Νάτσο, Καρβαχάλ (66′ Λούκας), Αλάμπα, Μιλιτάο, Μόντριτς, Βαλβέρδε, Κρόος (57′ Καμαβινγκά), Βινίσιους, Ασένσιο (57′ Ροντρίγκο), Μπενζεμά

Παρί Σ.Ζ. (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο) : Ντοναρούμα, Μέντες, Χακίμι (86′ Ντράξλερ), Κιμπέμπε, Μαρκίνιος, Βεράτι, Περέιρα (80′ Ντι Μαρία), Παρέδες (71′ Γκουεγέ), Εμπαμπέ, Μέσι, Νεϊμάρ

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Μάντσεστερ Σίτι έριξε τελείως ταχύτητα κόντρα στη Σπόρτινγκ (0-0), μετά και το 5-0 του πρώτου αγώνα στη Λισαβόνα.

Παρά το εκτεταμένο rotation του Πεπ Γκουαρδιόλα (άλλαξε τα 6/11 της αρχικής ενδεκάδας που είχε παραταχθεί απέναντι στην Γιουνάιτεντ και έδωσε το βάπτισμα του πυρός στο Champions League στον 19χρονο Ίγκαν-Ράιλι) η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε με όρεξη στον αγωνιστικό χώρο του Έτιχαντ, όμως απέναντί της βρήκε μία ομάδα που είχε καεί στο χυλό και ήταν αποφασισμένη να φυσήξει και το γιαούρτι.

Το 0-5 στην Λισσαβώνα στο πρώτο ματς των δύο ομάδων ήταν πραγματικό σοκ για την Σπόρτινγκ και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ζήσει ανάλογο εφιάλτη στην Αγγλία, με τους παίκτες του Αμορίμ να παίζουν κάτω από τη σέντρα και την περνούν ελάχιστες φορές στο πρώτο 45λεπτο.

Ως συνέπεια, δεν είχαν ούτε μία τελική προσπάθεια σε αυτό το διάστημα, με την πρωταθλήτρια Αγγλίας από την πλευρά της να έχει κατοχή μπάλας λίγο πάνω από 70% και να την κυκλοφορεί γύρω από την περιοχή του Αδάν αλλά να μην φορτσάρει και έτσι να μην απειλεί ουσιαστικά.

Μόλις τέσσερις τελικές καταγράφηκαν για τους γηπεδούχους (2 εντός εστίας), με τη μοναδική μεγάλη φάση στο πρώτο μέρος να έρχεται στο 38′, όταν από πάσα του Φόντεν βγήκε απέναντι στον Αδάν ο Στέρλινγκ αλλά απέτυχε να τον νικήσει με το σκαφτό πλασέ του.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον Γκουαρδιόλα να κάνει δύο αλλαγές (Μαχρέζ και ΜακΑτί αντί για Μπερνάρντο Σίλβα και Φόντεν) και αυτή η κίνηση έδωσε πνοή και πιο γρήγορη κίνηση στους πολίτες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Απόδειξη το γκολ του Ζεσούς στο 47′ από ασίστ του Μαχρέζ που δεν μέτρησε για ελάχιστα εκατοστά (το VAR έδειξε πως προεξείχε ο αριστερός όμως του Βραζιλιάνου) αλλά και το σουτ του Βραζιλιάνου στο 56′ που μπλόκαρε ο Αδάν, με την Σπόρτινγκ από την πλευρά της να έχει την πρώτη τελική στο 57′ και να προσπαθεί μετά το 60′ να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο.

Κάτι που κατάφερε αφού δεν δέχτηκε έντονη πίεση από την Σίτι στο επόμενο δεκάλεπτο ενώ στο 73′ είχε και το πρώτο αξιόλογο σουτ της στο παιχνίδι, από τον Νούνο Ρέις στο φινάλε μία ωραίας ξεδιπλωμένης αντεπίθεσης, που έφυγε άουτ.

Σε εκείνο το λεπτό μάλιστα ο Γκουαρδιόλα άλλαξε και τον τερματοφύλακά του, περνώντας τον Κάρσον αντί του Έντερσον και ο βετεράνος κίπερ τον δικαίωσε στο 76′, όταν σταμάτησε εντυπωσιακά με το σώμα του τον Παουλίνιο, στην μεγαλύτερη ευκαιρία για κάποια από τις δύο ομάδες μέχρι εκείνο το λεπτό.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τους δύο προπονητές να προχωρούν και σε άλλες αλλαγές, με την επόμενη καλή στιγμή να έρχεται στο 91′ με την κεφαλιά του Στόουνς (μετά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι) και την τελευταία φάση να είναι το σουτ του Στέρλινγκ από πλεονεκτική θέση που έφυγε άουτ.

Συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γουαρδιόλα) : Έντερσον (73′ Κάρσον), Ίγκαν-Ρίλεϊ, Στόουνς, Λαπόρτ (84′ Εμπέτε-Τάτου), Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Γκιουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα (46′ Μαχρέζ), Στέρλινγκ, Φόντεν (46′ ΜακΑτί), Ζεσούς

Σπόρτινγκ (Ρούμπεν Αμορίμ) : Αδάν, Πόρο (79′ Εσγκάιο), Κοάτες, Ινάσιο, Λουίς Νέτο (89′ Βιργκίνια), Ματέους Ρέις, Ουγκάρτε, Σαράμπια (58′ Έντουαρντς), Ταμπάτα, Παουλίνιο (78′ Νούνο Σάντος), Σλιμανί (89′ Φεντάλ)

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών αγώνων της φάσης των «16»

Τρίτη 8/3

Μπάγερν Μονάχου – Ζάλτσμπουργκ  7-1 [1-1]
Λίβερπουλ – Ίντερ  0-1 [2-0]

Τετάρτη 9/3

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σ.Ζ.  3-1 [0-1]
Μάντσεστερ Σίτι – Σπόρτινγκ Λισαβόνας  0-0 [5-0]

Τρίτη 15/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ατλέτικο Μαδρίτης [1-1]
Άγιαξ – Μπενφίκα [2-2]

Τετάρτη 16/3

Λιλ – Τσέλσι [0-2]
Γιουβέντους – Βιγιαρεάλ [1-1]

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected