Super League 1

Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Αθήνας, εμφανώς βελτιωμένη η ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε μόλις στο 4’ με Αϊτόρ, αλλά τα πολλά προβλήματα και η εμφάνιση της ΑΕΚ, που ισοφάρισε με πέναλτι του Άμραμπατ πριν το ημίχρονο, οδήγησαν το ντέρμπι της Λεωφόρου στο 1-1.

Δεν είχε νικητή το αποψινό αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ (1-1) στο γήπεδο της Λεωφόρου όσον αφορά την πρεμιέρα των πλέι οφ του πρωταθλήματος, πλην όμως ως κερδισμένη λογίζεται η ΑΕΚ παρότι το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο σε γενικές γραμμές.

Η Ένωση με μπροστάρη τον εντυπωσιακό Άμραμπατ ήταν πάντως ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αποψινού ντέρμπι και κατάφερε να κατακτήσει θετικό αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με την ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό αύξησε την απόστασή της στους δύο βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε πολύ ακριβά την απουσία του Ιωαννίδη είχε κακή απόδοση αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι καταδικαστικό, αρκεί φυσικά να κατακτήσει θετικό αποτέλεσμα στο ματς με τον Άρη που ακολουθεί.

To φιλμ

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να εφαρμόσει ελεγχόμενη πίεση ψηλά και ήταν μάλιστα αυτή που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, μόλις στο 2’… Με τον Τσούμπερ να βγαίνει στον χώρο υποδεχόμενος την πολύ ωραία πάσα του Μάνταλου, να φτάνει απέναντι στον Διούδη που έκανε κακή έξοδο, πλασάροντας από πλάγια θέση, αλλά την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός αποδείχτηκε πιο αποτελεσματικός στην δική του πρώτη ευκαιρία. Όταν ο Χουάνκαρ έκλεψε την μπάλα στο κέντρο από λάθος πάσα του Μήτογλου, ο Γκατσίνοβιτς βρήκε ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα, πέρασε μια εξαιρετική κάθετη στον Αϊτόρ κι εκείνος «τσίμπησε» την μπάλα προ του Στάνκοβιτς, για το 1-0 στο 4’!

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ενώ από μια λάθος εκτίμηση του Διούδη στο 10ο λεπτό θα μπορούσαν να αποκομίσουν κάτι περισσότερο από το σουτ του Αραούχο που κόντραρε πάνω στον Σένκεφελντ…

Συνέχισαν, δε, να πιέζουν αποτελεσματικά την πρώτη πάσα, να κλείνουν σωστά τους χώρους και, μην έχοντας προβλήματα αμυντικά -με εξαίρεση ένα σουτ του Αϊτόρ μέσα από την περιοχή, το οποίο όμως κόντραρε, στο 12′- να ψάχνουν με υπομονή την ισοφάριση.

Η οποία δεν ήρθε ούτε στο 16ο λεπτό καθώς ο Διούδης μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Τσούμπερ αλλά ούτε και στην φάση του 23’, όταν ο Αραούχο έσπασε την μπάλα στον αμαρκάριστο Άμραμπατ, που πάτησε περιοχή από δεξιά, σούταρε αλλά ο Σένκεφελντ έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ!

Το «τριφύλλι» εξακολούθησε να αντιμετωπίζει προβλήματα από την ενέργεια που έβγαζε ο αντίπαλός του, κάνοντας παράλληλα αρκετά εύκολα λάθη ελλείψει και του «χτισίματος» παιχνιδιού από πίσω, με αποτέλεσμα να μείνει σε παθητικό ρόλο μέχρι την ανάπαυλα του αγώνα, καθώς Καρλίτος και Παλάσιος ήταν μονίμως καλά μαρκαρισμένοι.

Η ΑΕΚ απείλησε άλλες δύο φορές, με ισάριθμα γεμίσματα από τα δεξιά και κεφαλιές των Μάνταλου και Αραούχο, στο 31ο και στο 34ο λεπτό, χωρίς όμως κάποια εξ αυτών να είναι εύστοχη.

Μια προσπάθεια του Μισελέν από τα δεξιά, στο 42’, κατέληξε κι αυτή στην πλαϊνή πλευρά της εστίας του Διούδη, για να έρθει τελικά η ισοφάριση από πλευράς «Ένωσης» λίγο πριν το ημίχρονο…

Καθώς από ωραία κάθετη πάσα του Άμραμπατ στον Αραούχο, ο Αργεντινός επιθετικός ανατράπηκε από τον Διούδη και με την χρήση VAR καταλογίστηκε το πέναλτι από τον διαιτητή Νταμπάνοβιτς, στο 44’.

Με τον Άμραμπατ να το εκτελεί εύστοχα, παρότι ο Διούδης έπεσε σωστά δεξιά και βρήκε μάλιστα την μπάλα, κάνοντας έτσι το -δίκαιο βάση εικόνας- 1-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων!

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) : Διούδης, Σάντσες (59′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης (59′ Μαουρίσιο), Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς (46′ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Καρλίτος (59′ Βιγιαφάνιες).

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος) : Στάνκοβιτς, Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (88′ Λε Ταλέκ), Χατζησαφί, Άμραμπατ (79′ Γκαρσία), Μάνταλος (76′ Γέβτιτς), Τσούμπερ (88′ Τάνκοβιτς), Αραούχο.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας των play off:

Ολυμπιακός – Άρης  2-1
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ  1-1
ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (21.30)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολυμπιακός 27 21 5 1 49 15 34 68
2 ΠΑΟΚ 26 16 5 5 50 24 26 53
3 ΑΕΚ 27 14 5 8 43 29 14 47
4 Άρης 27 13 6 8 29 23 6 45
5 Παναθηναϊκός 27 13 4 10 42 22 20 43
6 ΠΑΣ Γιάννινα 26 11 7 8 28 24 4 40
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected