Κατηγορίες
Super League 1

“Λύτρωση” στο 90+1′ με Άκπομ για τον ΠΑΟΚ

Με ένα γκολ του Τσούμπα Άκπομ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 του μαχητικού ΠΑΣ Γιάννινα και ξεκίνησε με το δεξί τα play off της Super League.

Ο “δικέφαλος” ήταν…ψυχή τε και σώματι στον επαναληπτικό με τη Γάνδη, εκεί όπου θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ (1-0) και να πάρει μια σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League,

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, είναι φανερό πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ισχυρό προβάδισμα για τη δεύτερη θέση, μιας και η υπόθεση τίτλος φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αλλάξει τροπή.

Από την άλλη, ο “Άγιαξ της Ηπείρου” απέδειξε πως δίκαια αγωνίζεται στα play off, σε μια βραδιά που ο Λοντίγκιν έκανε εκπληκτικές επεμβάσεις.

Το φιλμ

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν αίσθηση στα καρέ του Λοντίγκιν με το… καλημέρα, καταγράφοντας στα έξι πρώτα λεπτά παιχνιδιού προϋποθέσεις για γκολ, ωστόσο, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ φώναξε παρών όπου και όταν χρειάστηκε! Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι κινήθηκαν σε ρηχά νερά σε ένταση και δημιουργία, έχοντας συνολικά τρεις τελικές στο στόχο που βρήκαν σε ετοιμότητα τον Λοντίγκιν και την πρωτοβουλία των κινήσεων με ποσοστό 72%, ψάχνοντας διαδρόμους κυρίως από τα αριστερά.

Οι φιλοξενούμενοι δε, παρά το γεγονός ότι ταξίδεψαν με απουσίες στη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκαν πολύ διαβασμένοι, δίνοντας έμφαση στο αμυντικό τους πλάνο, κλείνοντας καλά τους χώρους προς την εστία τους ενώ αρκέστηκαν να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω κινούμενοι στην κόντρα επίθεση, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Αναμενόμενα το 0-0 συνόδεψε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του β΄μέρους, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιστράτευσε Σβαμπ και Μιτρίτσα αντί των Σοάρες και Μουργκ σε μία προσπάθεια να δώσει περισσότερο νεύρο και ένταση στην ομάδα του καθώς η κυριαρχία του Δικεφάλου επί του ΠΑΣ αποτυπωνόταν επί της ουσίας μόνο στην κατοχή της μπάλας. Με την είσοδό του, ο Ρουμάνος εξτρέμ ταρακούνησε τα νερά για τους Θεσσαλονικείς, κατέγραψε σπουδαία ευκαρία για τον ΠΑΟΚ, επιχειρώντας το σουτ προς την εστία, με τον Λοντίγκιν να μην μπορεί να την μπλοκάρει και στο ριμπάουντ ο Ζαμπά να μην έχει καμία τύχη προτού καταλήξει εκ νέου η μπάλα στα χέρια του πορτιέρε του ΠΑΣ.

Όλα για όλα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ολοκληρώνοντας τις αλλαγές του στο 73′ σε ένα μομέντουμ που έβγαλε συνεργασίες, βρήκες φάσεις αλλά ο χρόνος δεν φάνταζε σύμμαχος του ΠΑΟΚ, την ώρα που ο ΠΑΣ διαχειριζόταν με ηρεμία και όσες δυνάμεις είχε την πίεση του αντιπάλου, βλέποντας το πλάνο του να αποδίδει. Μάλιστα, λίγο έλειψε να εκμεταλλευτεί μία στατική φάση στο 88′ και να «παγώσει» την Τούμπα αλλά η κεφαλιά του Ντομίνγκες έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζ. Ζίβκοβιτς.

Για να φτάσουμε στη φάση του 91′ όταν ο Ζαμπά έκανε την σέντρα και ο Άκπομ με κεφαλιά ανενόχλητος κάνει το 1-0.

Ωστόσο, ο ΠΑΣ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 94′ όταν ο Περέα βρέθηκε μόνος του από καλή θέση αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης (17′ λ.τ. Κρέσπο), Σίντκλεϊ, Σοάρες (46′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ (46′ Μιτρίτσα), Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (73′ Ζίφκοβιτς), Τσόλακ (66′ Άκπομ)

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς) : Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Κάργας, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (73′ Λώλης), Περέα, Μορέιρα (85′ Παντελάκης)

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας των play off:

Ολυμπιακός – Άρης  2-1
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ  1-1
ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα  1-0

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολυμπιακός 27 21 5 1 49 15 34 68
2 ΠΑΟΚ 27 17 5 5 51 24 27 56
3 ΑΕΚ 27 14 5 8 43 29 14 47
4 Άρης 27 13 6 8 29 23 6 45
5 Παναθηναϊκός 27 13 4 10 42 22 20 43
6 ΠΑΣ Γιάννινα 27 11 7 9 28 25 3 40
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected