Κατηγορίες
Super League 1

Πρωταθλητής Ελλάδας στο πρωτάθλημα U17 o ΠΑΟΚ (vids)

Ο ΠΑΟΚ χάρη στο…. χρυσό γκολ του Γκιτέρσου στο 93΄και το κερασάκι στην τούρτα από τον Γκούμα, πήρε το τρόπαιο του Πρωταθλητή Ελλάδος U17 απέναντι στον Άρη με σκορ 2-0.

Σε ένα παιχνίδι όπως ένας τελικός Super League U17 πάντα υπάρχει άγχος στις πρώτες μπαλιές των ποδοσφαιριστών, όπως και έγινε και στον Βόλο με τις δύο ομάδες να χρειάζονται χρόνο στα πρώτα λεπτά για να… ‘’μετρήσουν’’ τον αντίπαλο και να φτάσουν στις πρώτες του ευκαιρίες μπροστά στα αντίπαλα καρέ.

Στα πρόσωπα τα οποία ξεχώρισαν στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ήταν ο Απόστολος Τερζής, καθώς το δεξί χέρι του Χερμάν Μπούργος βρέθηκε στην πόλη του Βόλου για να δει από κοντά την προσπάθεια των παικτών του κόουτς Καζάνα, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία του Σωτήρη Νίνη που αγωνίζεται στον ΝΠΣ και είχε λάμψει όταν βρισκόταν στην ηλικία των σημερινών πρωταγωνιστών. Στο γήπεδο επίσης βρέθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, αλλά και ο Συμεών Παπαδόπουλος ένα παιδί το οποίο ξεκίνησε από της ακαδημίες του ΠΑΟΚ και πλέον βρίσκεται στον ΝΠΣ.

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στον ΠΑΟΚ και ήρθε στο 13ο λεπτό όταν ο Γκούμας βρέθηκε στο σημαιάκι του κόρνερ για να εκτελέσει την στατική φάση, η οποία βρήκε τον Σνάουτσνερ στην καρδιά της περιοχής, ωστόσο η κεφαλιά του πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καρακασίδη. Ο Δικέφαλος συνέχισε να πιέζει και έψαχνε το γκολ που θα τον έβαζε σε ρόλο οδηγού, έτσι στιγμές αργότερα και ειδικότερα στο 16ο λεπτό ο Γκούμας από τα όρια της περιοχής ανέλαβε να εκτελέσει το φάουλ το οποίο αν και κατευθύνθηκε προς την εστία του Καρακασίδη, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ των κιτρινόμαυρων.

Ο Άρης με τη σειρά του χρειάστηκε να φτάσει στο 33ο λεπτό του αγώνα στη Θεσσαλική πόλη για να βρει τη δική του στιγμή στην αντίπαλη εστία, όταν ο Αλμυράς από μέση απόσταση βρήκε τον διαθέσιμο χώρο μπροστά του, έκανε το σουτ, αλλά δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ του Δικεφάλου που άφησε τη μπάλα να περάσει εκτός. Οι «κοιτρινόμαυροι» βρήκαν ρυθμό, ανέβασαν τις γραμμές τους στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να φτάσουν αυτοί πρώτοι στο γκολ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη ούτε λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου όταν ο ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ από τα 20 μέτρα, καθώς η προσπάθεια του πέρασε για λίγο πάνω από την εστία του Αγγελίδη.

Πολλές ευκαιρίες, μηδέν γκολ
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ δυνατά για τον ΠΑΟΚ, καθώς μόλις στο 47ο λεπτό, ο Γκιτέρσος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον Καρακασίδη, με τη μπάλα να μένει ‘’ζωντανή’’ και να φτάνει στα πόδια του Τζίμα, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει στόχο και η μπάλα πέρασε άουτ. Οι φάσεις συνέχισαν να είναι για την πλευρά του τυπικά φιλοξενούμενου ΠΑΟΚ, ο οποίος έπειτα από πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ του Δεληγιάννη ο Γεωργιάδης και στη συνέχεια ο Τζίμας εκ νέου δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε μεγαλύτερη ένταση και φάσεις σε αντιστοιχία με το πρώτο, με τον ΠΑΟΚ να έχει δημιουργήσει περισσότερες προϋποθέσεις για να φτάσει στο γκολ, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» δίνοντας χώρο στους παίκτες του κόουτς Τσιαπακίδη θέλησαν να ‘’χτυπήσουν’’ στον κενό χώρο.

Οι φάσεις για τον ΠΑΟΚ συνεχίστηκαν, πρώτα ο Καλτσάς από κοντινή απόσταση δεν μπόρεσε να κάνει την επαφή που θα μπορούσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Καρακασίδη, κάτι που δεν συνέβη ούτε στο 93΄, όταν μετά από αναμπουμπούλα στην περιοχή του Άρη ο Γεωργιάδης σούταρε πάνω στα σώματα με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στα 90 λεπτά του αγωνιστικού χρόνο της κανονικής διάρκειας καμία από τις δύο ομάδες δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τους παίκτες του Άρη να έχουν αρκεστεί σε έναν πιο παθητικό ρόλο ενώ ο ΠΑΟΚ είχε τις δικές του ευκαιρίες, ωστόσο καμία από αυτές δεν βρήκε δίχτυα.

Το… χρυσό γκολ
Ότι δεν συνέβη σε 90 λεπτά, συνέβη μέσα στα πρώτα 3΄της παράτασης, όταν ο Γκιτέρσος μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή του Άρη, η πρώτη του προσπάθεια βρήκε πάνω στον Τανούλη, ωστόσο ο επιθετικός του Δικεφάλου επέμεινε και με το αριστερό αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καρακασίδη και έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου από τον ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια της παράτασης ο Άρης ήταν αυτός που έπρεπε να αντιδράσει για να μπει εκ νέου στην εξίσωση της αναμέτρησης, κάτι που ωστόσο δεν έγινε παρά την προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» να ανεβάσουν τις γραμμές τους και να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης.

Στην τελευταία φάση του αγώνα με όλους τους παίκτες του Άρη στην εστία του Αγγελίδη για την εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά, ο Γκούμας έφυγε στον κενό χώρο, έκανε το 0-2 προ κενής εστίας με τον Δικέφαλο να είναι πρωταθλητής για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στο Πρωτάθλημα της Superleague u17.

Συνθέσεις

Άρης (Κώστας Καζάνας): Καρακασίδης, Σεβαστίδης, Κράνιας (72′ Τόλα), Τσομπανίδης, Τανούλης, Καρυπίδης (72′ Καλτσάς), Μακρής, Αλμύρας, Αμπεριάδης (88′ Δήμου), Τσαλίκογλου (54′ Κατραντζής), Σταυρόπουλος (98′ Κοντονικολάου).

ΠΑΟΚ (Πέτρος Τσιαπακίδης): Αγγελίδης, Γεωργιάδης, Δεληγιάννης, Φίλων, Πασαχίδης, Σνάουτσνερ, Αδάμ (87′ Βασιλειάδης), Κοττάς, Γκιτέρσος (120′ Καστίδης), Γκούμας, Τζίμας (110′ Πολιτάκης).

Πηγή : Metrosport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected