Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η Γάνδη ντύθηκε στα ασπρόμαυρα σήμερα για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League! (vid)

Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τον ΠΑΟΚ, μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο πανηγυρίζει μαζί με τον “δικέφαλο”, που είχε μια ονειρεμένη βραδιά στη Γάνδη όπου όχι μόνο υπερασπίστηκε το σκορ του πρώτου αγώνα στην Τούμπα αλλά κατάφερε να πάρει και δεύτερη νίκη, που δίνει πολύτιμους βαθμούς στη χώρα μας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο συγκλονιστικός Βιερίνια, που έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ακόμη κι όταν τραυματίστηκε στο κεφάλι (γέμισε αίματα ο αρχηγός του ΠΑΟΚ), αρνήθηκε να γίνει αλλαγή και λίγο μετά εκτέλεσε το φάουλ-ασίστ στον Αουγκούστο, που έστειλε τη Γάνδη στο…καναβάτσο.

Ο Κρέσπο ήταν αυτός που έβαλε τον “δικέφαλο” μπροστά στο σκορ, όμως η Γάνδη κατάφερε να ισοφαρίσει πριν βγει το ημίχρονο. Οι Βέλγοι θέλησαν να αιφνιδιάσουν με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει άμυνα και Πασχαλάκη, με τον ΠΑΟΚ να κρατά το…καλό λίγο πριν συμπληρωθούν 80 λεπτά αγώνα.

Το φιλμ

Η Γάνδη ξεκίνησε πολύ δυνατά στο ματς και στα πρώτα 10 λεπτά, κατέγραψε τις απειλητικές επισκέψεις στα καρέ του “δικεφάλου”. Αρχικά στο 6ο λεπτό σε σουτ του δραστήριου Τισουντάλι, που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη και δύο λεπτά μετά και πάλι ο ίδιος έστειλε τη μπάλα ξανά άουτ.

Ο Ίνγκασον ήταν αυτός ο οποίος αποσόβησε σίγουρο γκολ ένα λεπτό αργότερα, και πάλι με δημιουργό τον Τισουντάλι.

Στο 11ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ…ξεμύτισε από την άμυνα και δοκίμασε να απειλήσει τον Ρεφ με μακρινό σουτ του Αουγκούστο, που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 19′ όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε προβάδισμα στο σκορ, με το πρώτο στημένο που κέρδισε στην αντίπαλη άμυνα. Μετά από φάση διαρκείας, που προήλθε από εκτέλεση κόρνερ, ο Ερνάν Κρέσπο έπιασε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα!

Στο 36′ η…αιφνιδιασμένη από την εξέλιξη Γάνδη προσπάθησε να απειλήσει (ξανά με τον Τισουντάλι), η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Τέσσερα λεπτά μετά όμως, οι Βέλγοι ισοφάρισαν, εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Σαμουάζ έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Ντεπουάτρ σηκώθηκε ολομόναχος στο ύψος της μικρής περιοχής και σκόραρε με κεφαλιά. Ακούμπησε την μπάλα ο Πασχαλάκης, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία μεγάλη ευκαιρία για τις δύο ομάδες. Στο 47′ ο Σιμουάζ έκανε την προβολή μετά από γέμισμα στην άμυνα του ΠΑΟΚ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά μετά, ο Άκπομ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά το σουτ από πλάγια πέρασε εκτός εστίας.

Η Γάνδη διαπίστωσε μέσα στο ματς πως ο ΠΑΟΚ έχει αδυναμίες στο ψηλό παιχνίδι κι αυτό το εκμεταλλεύτηκε σε δύο ακόμη φάσεις, στο 53′ σε κεφαλιά του Οφόε που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης και ένα λεπτό μετά σε προσπάθεια του Ντεπουάτρ.

Στο 69′ η Γάνδη σκόραρε με τον Οκούμου αλλά ο ρέφερι έδειξε επιθετικό φάουλ στον Βιερίνια, που είδε το κεφάλι του να γεμίζει αίματα! Ο αρχηγός όμως δεν πτοήθηκε, έβαλε επίδεσμο και συνέχισε φωνάζοντας μάλιστα προς τον πάγκο “εγώ δε βγαίνω σήμερα!”

Το πάθος του ΠΑΟΚ για την πρόκριση αποτυπώθηκε και στο 77′. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, εκεί όπου περίμενε ο Αουγκούστο, ο οποίος έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ που κατέληξε στην κάτω δεξιά γωνία!

Ακολούθησε ένα 20λεπτο περίπου στο οποίο ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε εξαιρετικά το υπέρ του σκορ και δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση, με εξαίρεση ένα διαγώνιο σουτ που μπλόκαρε ο εξαιρετικός σήμερα Πασχαλάκης.

Περιττό να αναφέρουμε τι ακολούθησε μετά το τελευταίο σφύριγμα, με τους φίλους του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν έξαλλα τη μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League!

Συνθέσεις

Γάνδη (Χάιν Βανχάζενμπουργκ): Ρεφ, Οκούμου, Ενγκαντό, Τορουναρίγκα, Κάστρο Μόντες (86′ Χάλτσε-Όλσεν), Κουμς, Ογιούσου, Σαμουάζ (86′ Φορτούνα), Οφόε (83′ Χιουλσάγκερ), Τισουντάλι (82′ Μπεζούς), Ντεπουάτρ

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46′ Μιχάι), Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ (85′ Μιτρίτσα), Μουργκ (70′ Τέιλορ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (57′ Σίντκλεϊ), Άκπομ (85′ Τσόλακ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected