Διάφορα

Η γυναικοκτονία του 1962 στη Βέροια : Η ιστορία της Χρυσούλας και η ερωτική αντιζηλία

Ένα φρικιαστικό έγκλημα που διαπράχθηκε εν ψυχρώ με θύμα μια 16χρονη χωρική που εκτελέστηκε με αλλεπάλληλες μαχαιριές

Τραγικό θύμα του αποτρόπαιου εγκλήματος ήταν η όμορφη Χρυσούλα, που έχασε τη ζωή της για λόγους ερωτικής αντιζηλίας. Εκείνο το μεσημέρι η Χρυσούλα βρισκόταν μαζί με τον αρραβωνιαστικό της, τον Κωνσταντή στο διπλανό χωριό. Είχε πρόβα του φορέματος που θα φορούσε στο γάμο τους.

Στο δρόμο της επιστροφής το ζευγάρι συνάντησε έναν 31χρονο συγχωριανό τους, ο οποίος τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί προς το χωριό, πηγαίνοντας από ένα μονοπάτι για να γλιτώσουν τις λάσπες, που είχε αφήσει η χθεσινοβραδινή βροχή. Ήδη, ο Κώστας Σ. είχε αρχίσει να συζητά με τον αρραβωνιαστικό της Χρυσούλας και επιβράδυνε συνεχώς το βηματισμό του. Ο πραγματικός του ρόλος, όπως αποδείχθηκε αργότερα, ήταν να φυλάει «τσίλιες».

Ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά τους ο Νίκος Ζ. και ο Μερκούριος Μ., που για ώρα κάθονταν κρυμμένοι πίσω από την πυκνή βλάστηση του μονοπατιού. «Ή παρατάς τη Χρυσούλα ή δεν κανείς βήμα παραπέρα» είπαν στον Κωνσταντή και στάθηκαν απειλητικά μπροστά του. Ταυτόχρονα, πετάχτηκαν δυο ακόμη άνδρες από άλλο σημείο του δάσους. Ο Απόστολος Κ. και ο Νίκος Β., οι οποίοι άρπαξαν βίαια τη Χρυσούλα και άρχισαν να τη σέρνουν.

Η ξαφνική αυτή επίθεση πάγωσε το μνηστήρα της Χρυσούλας όποιος ένιωσε ανίσχυρος μπροστά στην επίθεση από τόσους άντρες. Εκείνη τη στιγμή ένας ακόμη συγχωριανός τους που ακολουθούσε το ίδιο μονοπάτι και είδε το σκηνικό, όρμησε προς τους δύο άντρες για να σταματήσει την επίθεση. Ο Κωσταντής αναθάρρησε και όρμησε να επιτεθεί κι εκείνος μαζί με τον περαστικό.

Την ώρα της άγριας συμπλοκής, όταν οι γροθιές έπεφταν βροχή, ακουγόταν από το βάθος της χαράδρας οι απελπισμένες κραυγές της Χρυσούλας που καλούσε σε βοήθεια. Αμέσως, ο Νίκος Ζ. και ο Μερκούριος Μ. σταμάτησαν το γρονθοκόπημα στο μνηστήρα της και χάθηκαν στο δάσος, ενώ ο μνηστήρας της και ο περαστικός που τον βοηθούσε έτρεξαν προς το μέρος της. Προσπαθούσαν να κινηθούν προς το σημείο που άκουσαν τις φωνές, οι οποίες λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σταμάτησαν απότομα. Οι δύο άντρες άρχισαν μανιωδώς να αναζητούν την Χρυσούλα, την οποία βρήκαν τελικά σε βάθος περίπου 250 μέτρων. Το θέαμα ήταν ανατριχιαστικό. Η νεαρή κοπέλα κείτονταν σε μια άμορφη μάζα, αιμόφυρτη με σκισμένα τα ρούχα της. Την είχαν ρίξει μέσα στη χαράδρα. Οι δύο άντρες κατέβηκαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν τον γκρεμό για να ανασύρουν το ζεστό ακόμη πτώμα της.

Ο μισός λαιμός της ήταν κομμένος και σε όλο το σώμα της είχε πληγές από μαχαίρι. Στο πρόσωπο, το στήθος, την πλάτη, τα χέρια. Οι δολοφόνοι της εξαφανίστηκαν αμέσως μετά το έγκλημα και το μόνο που είχε απομείνει στον τόπο της τραγωδίας ήταν το παπούτσι του Αποστόλη. Ο Κωσταντής έπλυνα πρόχειρα το σώμα της μνηστής του, το σήκωσε στους ώμους και πήρε το δρόμο για το χωριό. Φτάνοντας άφησε το άψυχο κορμί της Χρυσούλας μπροστά στην πόρτα του σπιτιού της μητέρας της. Ο σπαραγμός τους ήταν τόσος που ξέχασαν να ειδοποιήσουν την χωροφυλακή. Το έγκλημα διαδόθηκε αστραπιαία στο χωριό και αμέσως έφτασε η αστυνομία.

Η συνέχεια ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected