Super League 1

Πήρε τον βαθμό ο ΠΑΣ Γιάννινα, έβαλε…φρένο στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Ελ Αραμπί αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με τον Περέα πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα τσίμπησε βαθμό από τον Ολυμπιακό στους Ζωσιμάδες, στο παιχνίδι για την 2η αγωνιστική των play offs. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με γκολ του Ελ Αραμπί στο 45’+1′, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 70′ με τον Περέα. Πρώτο παιχνίδι στην επαρχία που δεν φεύγει με το «διπλό» η ομάδα του Μαρτίνς.

Το φιλμ

Ο Ολυμπιακός θέλησε να πιέσει ψηλά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ώστε να εκμεταλλευτεί τον αέρα που ήταν υπέρ του. Αφού στο 11′ ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε να μπει ανάμεσα στους στόπερ του ΠΑΣ και να βρει τη μπάλα, μετά τη σέντρα του Ροντρίγκες, ο Λαλά στο 12′ εξαπέλυσε σουτ το οποίο αφού κόντραρε, κατέληξε στο οριζόντιο κι έξω με την παρέμβαση του Λοντίγκιν.

Ο Περέα ήταν ιδιαίτερα κινητικός και προκαλούσε προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, ενώ ο Μαντί Καμαρά έκανε πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή. Στο 20′ το σουτ του Περέα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτών, ενώ στο 22′ ο Στάνκο του πέρασε πολύ ωραία κάθετη πάσα. Ο Κολομβιανός άδειασε τον Σισέ, έκανε την προβολή, αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε με το σώμα. Το ίδιο έκανε και στο σουτ του Γκαρντάβσκι που είχε πάρει το ριμπάουντ.

Στο 27′ ο Σισέ προσπάθησε να σταματήσει τον Περέα και τραυματίστηκε στο γόνατο. Ο Σενεγαλέζος δέχτηκε αμέσως τις πρώτες βοήθειες και παρότι έκανε προσπάθεια να συνεχίσει, λίγο μετά έπεσε στο έδαφος. Ήταν ανέφικτο να συνεχίσει και στο 30′ τον αντικατέστησε ο Μανωλάς.

Ο Μαρτίνς θέλοντας να βελτιώσει την εικόνα του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή, έβγαλε τον Μαντί από εκεί και τον μετατόπισε στο δεξί φτερό. Στη θέση του πέρασε ο Αγκιμπού, ενώ ο Ροντρίγκες πήγε στο αριστερό φτερό. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι εξαφανίστηκε μετά την αλλαγή πλευράς, ο Μαντί κι αυτός δεν πρόσφερε τίποτα, αλλά στο 45’+1′ οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν γκολ με τον «αρχιεκτελεστή» τους. Ο Λαλά έκανε το πλάγιο από δεξιά, ο Ελ Αραμπί ήταν περικυκλωμένος από τους αμυντικούς του ΠΑΣ, απέφυγε τον Κάργα και με δυνατό σουτ έκανε το 0-1 (η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Λοντίγκιν).

Η κίνηση του Μαρτίνς στην ανάπαυλα ήταν να περάσει εκτός αγώνα τον Μαντί Καμαρά. Ο Μπουχαλάκης τον αντικατέστησε και χωρίς να κάνει κάτι εντυπωσιακό, τουλάχιστον ήταν πιο ουσιαστικός από τον Αφρικανό και πρόσφερε περισσότερη ηρεμία και απλότητα στη μεσαία γραμμή. Τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο χαρακτηρίστηκαν από διακοπές και τρεις κίτρινες μέχρι το 61′. Ο ΠΑΣ ήταν πιο στατικός σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, γι’ αυτό και ο Μεταξάς από τον πάγκο ζητούσε περισσότερη κίνηση. Η πρώτη τελική των γηπεδούχων ήταν το άστοχο σουτ του Εραμούσπε στο 62′.

Στο 64′ ο Βαλμπουενά αντικατέστησε τον Καρβάλιο και έμεινε στη θέση «10», με τον Αγκιμπού αριστερά και τον Ροντρίγκες δεξιά. Στο 69′ το σουτ του Κάργα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου με τον Σάλιακα στο 70′ ήρθε το 1-1. Ο Κάργας προσπάθησε να βάλει το κεφάλι στη μπάλα, αυτή χτύπησε στον Ντομίνγκεθ, Μπουχαλάκης και Εμβιλά δεν απομάκρυναν, ώσπου ο Περέα από θέση βολής, έχοντας τη μπάλα στρωμένη μπροστά του, σκόραρε. Η φάση εξετάστηκε στο VAR, για να διαπιστωθεί αν η μπάλα είχε βρει αρχικά στο χέρι του Ντομίνγκεθ, αλλά στο 73′ το τέρμα θεωρήθηκε κανονικό.

Για μερικά λεπτά μετά το 1-1 ο ΠΑΣ είχε το μομέντουμ και στο 74′ απείλησε με το τσίμπημα του Ντομίνγκεθ από το γύρισμα του Περέα. Από το 75′ και μετά ο Ολυμπιακός έβαλε κάτω τη μπάλα και πίεσε αρκετά τους Ηπειρώτες, αναζητώντας το δεύτερο γκολ. Στο 76′ και στο 77′ τα σουτ του Ακιμπού κόντραραν, ενώ στο 77′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία. Ο Αραμπί πέρασε κάθετη πάσα στον Ροντρίγκες. Εκείνος έδωσε στον Αγκιμπού, ο οποίος πλάσαρε για να διώξει ο Καραχάλιος προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έκανε νέα προσπάθεια για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, μόνο που χτύπησε στο σώμα του Λοντίγκιν. Αυτός που επωφελήθηκε ήταν ο Ροντρίγκες, ο οποίος πλάσαρε, αλλά έκοψε ο Σάλιακας.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που πίεζαν, ο ΠΑΣ αμυνόταν και επεδίωκε να «χτυπήσει» στην κόντρα με τον Περέα, ο οποίος είχε δυνάμεις μέχρι τέλους. Στο 90’+3′ το σουτ του Μπρένερ, που μόλις είχε μπει στο ματς, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού, με κινητήριο μοχλό τον Βαλμπουενά, το 1-2 δεν ήρθε ποτέ. Ούτε μετά την κεφαλιά του Αραμπί στο 90’+5′.

Συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς) : Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάσκι, Καραχάλιος, Στάνκο, Σνάιντερ (90’+3′ Μπρένερ), Γκαρντάβσκι (88′ Λιάσος), Ντομίνγκεθ (90′ Παντελάκης), Περέα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς) : Βατσλίκ, Λαλά (82′ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ (30′ λ. τ. Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, M. Καμαρά (46′ Μπουχαλάκης), Α. Καμαρά, Ροντρίγκες (82′ Τικίνιο), Καρβάλιο (64′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός  1-1
Άρης – Παναθηναϊκός (19.00)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (19.30)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολυμπιακός 28 21 6 1 50 16 34 69
2 ΠΑΟΚ 27 17 5 5 51 24 27 56
3 ΑΕΚ 27 14 5 8 43 29 14 47
4 Άρης 27 13 6 8 29 23 6 45
5 Παναθηναϊκός 27 13 4 10 42 22 20 43
6 ΠΑΣ Γιάννινα 28 11 8 9 29 26 3 41
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected