Basket

Επιτέλους νίκη για τον Παναθηναϊκό, 80-67 τη Μπάγερν

Παίρνοντας κεφάλι στο σκορ από την αρχή του ματς, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, την οποία και υπέταξε με σκορ 80-67 για την 31η αγωνιστική της Euroleague.

Η βαριά ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό πείραξε τον Παναθηναϊκό και αυτό φάνηκε στο ματς με την Bayern για την 31η αγωνιστική της EuroLeague. Οι “πράσινοι” έβγαλαν την πολυπόθητη αντίδραση που ήθελε ο Δημήτρης Πρίφτης και επικράτησαν της γερμανικής ομάδας με 80-67, βάζοντας τέλος σε ένα σερί τριών ηττών στη διοργάνωση.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση, παρά τον λιγοστό κόσμο που προσήλθε στο ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» να προηγούνται με 5 πόντους (7-2, 2′) χάρη σε ενέργειες των Σαντ-Ρος, Νέντοβιτς και Ουάιτ. Παρότι οι Γερμανοί έφεραν το ματς στα ίσια (7-7, 3′), το «Τριφύλλι» με πρωταγωνιστή τον Ουάιτ έτρεξε ένα επιμέρους 11-4 (18-11, 7′) και επέστρεψε σε σαφή θέση οδηγού. Αμέσως μετά το τάιμ άουτ, που διέκοψε την κανονική ροή του αγώνα, η ομάδα του Πρίφτη επέστρεψε δριμύτερη στο παρκέ και διαμόρφωσε για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (24-14, 9′), ώστε να ολοκληρωθεί το 1ο δεκάλεπτο με το σκορ στο 26-16.

Στο 2ο δεκάλεπτο ο Πρίφτης αποφάσισε να βάλει στο ματς τον Μαντζούκα και ο νεαρός παίκτης τον δικαίωσε, αφού έπαιξε καλά τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, διατηρώντας τον Παναθηναϊκό στο +10 (30-20, 12′) στα πρώτα λεπτά της περιόδου. Τότε, ο Τρινκιέρι κάλεσε τάιμ άουτ και κατάφερε να αφυπνίσει τους παίκτες του, οι οποίοι με ένα πολύ γρήγορο 7-0 εξανέμισαν το διψήφιο προβάδισμα των γηπεδούχων στο… άψε – σβήσε (30-27, 13′), αναγκάζοντας τον Πρίφτη να φωνάξει τους «πράσινους» στον πάγκο. Οι παραινέσεις του τεχνικού του «Τριφυλλιού» φάνηκε να πιάνουν τόπο, με τους γηπεδούχους να συνέρχονται και να ολοκληρώνουν εν τέλει το 1ο ημίχρονο με σκορ 42-35.

Με καλό επιθετικό ρυθμό μπήκε και στο 3ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στα πρώτα λεπτά της επανάληψης φάνηκε ικανός να διατηρήσει την απόσταση που είχε αποκτήσει από την ομάδα του Τρινκιέρι (46-37, 22′). Μάλιστα, στα μέσα της περιόδου οι «πράσινοι» προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο ματς με 13 πόντους (51-40, 25′), με τους Μέικον και Σαντ-Ρος να αποτελούν τους κύριους εκφραστές των επιθέσεων των γηπεδούχων. Τότε, όμως, ο Παναθηναϊκός υπέστη ένα από τα γνωστά μπλακ άουτ του, με αποτέλεσμα η Μπάγερν να βρει την ευκαιρία να αντεπιτεθεί με ένα σερί 11-0 (53-51, 28′), προκαλώντας εκ νέου ανησυχία στο «πράσινο» στρατόπεδο. Πάντως, παρά την καθίζηση, ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να διατηρηθεί μπροστά στο σκορ μέχρι και το φινάλε του 3ου δεκαλέπτου με σκορ 55-52.

Στο 4ο και κρισιμότερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Πρίφτη μπήκαν αποφασισμένοι να παίξουν σκυλίσια άμυνα και τα κατάφεραν. Όμως, δεν συνέβη το ίδιο και στην επίθεση, όπου υπήρξαν προβλήματα. Παρά ταύτα, το «Τριφύλλι» ξεκίνησε να διευρύνει ξανά τη διαφορά του από τη Μπάγερν μετά το come back των Γερμανών (63-55, 33′). Ο Τρινκιέρι κάλεσε ξανά τάιμ άουτ και κατόρθωσε για μια ακόμη φορά να αλλάξει την εικόνα του ματς, με την ομάδα του να πραγματοποιεί ακόμη μια αποφασιστική επιστροφή (65-64, 35′), τρέχοντας ένα επιμέρους 2-9. Ευτυχώς, οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους σε αυτό το κρίσιμο χρονικό σημείο του αγώνα και οδηγήθηκαν στο +7 (71-64, 36′), τρέχοντας ένα σερί 6-0 και παίζοντας κατά κύριο λόγο πολύ καλή άμυνα. Τελικά, ο Νέντοβιτς, που σε όλο το ματς είχε σιγήσει επιθετικά, όντας άστοχος, ήταν αυτός που με τρίποντο έστειλε τον Παναθηναϊκό στο +10 (74-64, 38′) μόλις 1:59 πριν το φινάλε, «κλειδώνοντας τη νίκη για την ομάδα του. εν τέλει, το κοντέρ σταμάτησε στο 80-67 και το «Τριφύλλι» σημείωσε μια νίκη που επιθυμούσε για ψυχολογικούς λόγους και όχι μόνο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected