Κατηγορίες
Διάφορα

Συγκλονιστικός Αλέν Ντελόν για την ευθανασία : «Είναι δικαίωμά μας να φεύγουμε ήσυχα»

Η απόφαση του ηθοποιού ίσως οφείλεται στην πρώην σύζυγό του, Ναταλί, η οποία ήθελε να φύγει με τον ίδιο τρόπο και δεν της το επέτρεψαν

Ο θρυλικός ηθοποιός Αλέν Ντελόν θέλει να καθορίσει ο ίδιος πώς θα τελειώσει η ζωή του. Αποφάσισε, λοιπόν, να κάνει ευθανασία στην Ελβετία.

Σύμφωνα με το γαλλικό Le Point, ο γιος του, Anthony, έδωσε συνέντευξη στο κανάλι RTL και εξήγησε ότι ο πατέρας του τού ζήτησε να τον βοηθήσει με την ευθανασία, ενώ ο ίδιος θα σταθεί στο πλευρό του μέχρι το τέλος.

«Η ευθανασία είναι ό,τι πιο λογικό και φυσικό. Από κάποια ηλικία, έχουμε δικαίωμα να φύγουμε ήσυχα από αυτόν τον κόσμο χωρίς να δεχόμαστε υποστήριξη από ένα νοσοκομείο, ή συσκευές που μας διατηρούν στη ζωή», δήλωσε πέρσι ο Αλέν Ντελόν.

Από το 1999 είναι Ελβετός υπήκοος και ζει στη χώρα από το 2019, όταν έπαθε εγκεφαλικό. Έχει ξεκινήσει συζητήσεις για τα κληρονομικά θέματα, ενώ έχει τονίσει πως «το να γερνάς είναι απαίσιο».

Η απόφαση του ηθοποιού ίσως οφείλεται στον θάνατο της πρώην συζύγου και μητέρα του παιδιού του, Ναταλί Ντελόν, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το 2021. Έδινε τη δική της μάχη με τον καρκίνο, είχε ζητήσει να της κάνουν ευθανασία για να μην υποφέρει, όμως το νομικό σύστημα της Γαλλίας δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο.

«Η μητέρα μου, που ήταν ελεύθερο πνεύμα, ήθελε να πεθάνει ακριβώς όπως έζησε», είπε ο Άντονι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected