Αθλήματα

Αποκλεισμός-σοκ για τη Σάκκαρη στο Μαϊάμι! (vid)

Πρόωρα λέει “αντίο” στο Μαϊάμι η Μαρία Σάκκαρη, η οποία υπέστη την ήττα από την Beatriz Haddad Maia, Νο.62 στον κόσμο, με 4-6, 6-1, 6-2.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Μαρία ήταν σε κακή μέρα και μπορεί να κατάφερε να κερδίσει το 1ο σετ, κέρδισε όμως μόλις 3 games στα δυο επόμενα, κάνοντας πολλά αβίαστα λάθη, κάτι που δεν συγχώρησε η πολύ καλή και σταθερή Βραζιλιάνα τενίστρια.

Και στο 1ο σετ αντιμετώπισε προβλήματα η Σάκκαρη, η οποία απώλεσε το γρήγορο προβάδισμα που είχε πάρει με 2-0 και ισοφαρίστηκε σε 2-2. Ανέκτησε ωστόσο άμεσα το πάνω χέρι, κάνοντας νέο break για να βρεθεί μπροστά με 4-2. Μπορεί να μην ήταν εμφανώς σε καλή μέρα η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια, όμως κράτησε το σερβίς της στα επόμενα games και πήρε το 1ο σετ με 6-4.

Τα μεγάλα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η Σάκκαρη δεν μπορούσε να στηριχθεί καθόλου στο σερβίς της, από το 4ο game του 2ου σετ κι έπειτα. Τότε η Haddad Maia έκανε ένα break για να περάσει μπροστά με 3-1, ενώ στη συνέχεια πήρε και το game ψυχολογίας, σώζοντας break point για να κάνει το 4-1.

Η Βραζιλιάνα έκανε κι άλλο break για να πάρει το 2ο σετ με 6-1, ενώ στο 3ο σετ έκανε δυο ακόμα breaks απέναντι σε μια αγνώριστη Σάκκαρη, για να “ξεφύγει” και σε αυτό με 5-1 και να το κατακτήσει με 6-2, ολοκληρώνοντας τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας της, σε 1 ώρα και 57 λεπτά παιχνιδιού.

Η 25χρονη αριστερόχειρας πανηγύρισε την 3η νίκη της απέναντι σε Top 10, αλλά και Top 5 τενίστρια. Άλλη μια φορά είχε κερδίσει το Νο.3 του κόσμου, πέρσι στο Indian Wells, όταν έβγαλε εκτός την Karolina Pliskova. Είχε κερδίσει επίσης τη Sloane Stephens το 2019 στο Μεξικό, όταν η Αμερικανίδα ήταν στο Νο.4 του κόσμου.

Στον 3ο γύρο του Miami Open, η Haddad Maia θα αντιμετωπίσει είτε τη Madison Keys, είτε την Anhelina Kalinina.

Η Σάκκαρη θα επιστρέψει στη χώρα μας μετά από τρεις εβδομάδες στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στις οποίες έπαιξε σε Indian Wells και Μαϊάμι. Η αξέχαστη πορεία της μέχρι τον τελικό του Indian Wells την έφερε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, σε μια ιστορική άνοδο για το ελληνικό τένις, όμως ο πρόωρος αποκλεισμός από το Μαϊάμι θα τη ρίξει στο Νο.4 του κόσμου, παρά την αποχώρηση της Ashleigh Barty από την κατάταξη στις 4 Απριλίου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected