Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Θετικό το ντεμπούτο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής (vid)

Στο ντεμπούτο του Γουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 1-0 στο Stadionul Steaua χάρη σε γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη στο που με κεφαλιά νίκησε τον Νίτα στο 38ο λεπτό από σέντρα του Λάζαρου Ρότα.

Η Εθνική ομάδα ήταν αρκετά καλή στα εξήντα πρώτα λεπτά. Δημιούργησε ευκαιρίες με τους Γιακουμάκη στο 3′, Ρότα στο 7′ και Πέλκα στο 28′, ενώ στο 22΄ ακυρώθηκε γκολ του Γιακουμάκη, παρότι ο διαιτητής είχε αρχικά δείξει σέντρα. Στο τελευταίο ημίωρο η Ρουμανία αγωνίστηκε πιο επιθετικά και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, με κυριότερη την κεφαλιά του Ρους στο δοκάρι (72′), όμως η άμυνα της Εθνικής είχε σωστές αποφάσεις και λίγη τύχη.

Στο παραγωγικό «γαλανόλευκο» σκέλος όπως αναφέραμε παραπάνω η Ελλάδα βρήκε στο πρώτο μισό δις στόχο, αλλά της πιστώθηκε μόνο ένα γκολ. Αρχικά στο 22’ όταν ο Λημνιός πήρε το «ριμπάουντ» σε απόκρουση του Νίτσα και «έκοψε» για τον Γιακουμάκη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά με καθυστέρηση ο βοηθός Γιούστε τον υπέδειξε σε θέση off side. Η απόφασή του πάρθηκε μετά από ένα-δυο λεπτά, προκάλεσε απορίες και μάλιστα το τηλεοπτικό ριπλέι δε φάνηκε να τον δικαιώνει καθώς ο 28χρονος στράικερ καλύπτονταν από τον Καμόρα.

Τελικά οι διεθνείς μας άνοιξαν το σκορ στο 39’ όταν σε φάση διαρκείας ο Ρότα έκανε τη δεύτερη σέντρα και ο Μπουχαλάκης που «έκοψε» σαν τρέιλερ σημείωσε με κεφαλιά το πρώτο του γκολ με την Εθνική. Αξιες αναφοράς και οι καλές ευκαιρίες των Γιακουμάκη, Πέλκα πριν το τέρμα του 29χρονου χαφ, κυρίως εκείνη του δεύτερου μετά από ωραία/έξυπνη τελική πάσα του Μάνταλου, και έχετε την εικόνα του αγώνα στο πρώτο μισό.

Σέντρα στο δεύτερο μισό και τα πρώτα λεπτά ήταν σε σετ παιχνίδι, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο αλλά και με διάθεση από την πλευρά των Ρουμάνων να μην μένουν ιδιαίτερα ψηλά. Μέχρι που φτάσαμε στο 58’, όπου ο Πογιέτ μας «υπενθύμισε» πως το ματς ήταν φιλικό οπότε και προσφέρονταν για να δοκιμάσει πράγματα. Τότε λοιπόν μπήκαν οι Μπακσέτας, Δουβίκας αντί των Μπουχαλάκη, Ληνμιού και υπήρξε «ντόμινο» εσωτερικών αλλαγών.

Ο πρώτος πήγε κοντά στον Γιακουμάκη, ο δεύτερος στο δεξί άκρο και ο Μάνταλος γύρισε στο «8» κοντά στον Σιώπη. Παράλληλα η «γαλανόλευκη» έδειξε να βάζει στην κουβέντα της τον όρο «διαχείριση» και να δίνει χώρο, κάτι που έδωσε την κατοχή στους γηπεδούχους, ενώ οι διεθνείς μας «έψαχναν» το τρανζίσιον.

Συνθέσεις

Ρουμανία: Νίτσα, Ράτσιου, Κίρικες, Ρους (88′ Ντραγκουσίν), Καμόρα (75′ Τόσκα), Μαρίν, Μπορντεάνου (75′ Μιχάιλα), Μιτρίτσα (62′ Ποπέσκου), Τσικαλντάου, Μαξίμ (62′ Ιβάν), Πούσκας (62′ Τανάς).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Ρότα, Σιώπης, Μπουχαλάκης (57′ Δουβίκας), Μάνταλος (82′ Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (82′ Αλεξανδρόπουλος), Λημνιός (58′ Μπακασέτας), Γιακουμάκης (72′ Παυλίδης).

* Τη Δευτέρα 28/03 η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει σε φιλικό αγώνα το Μαυροβούνιο (21:00) στη Ποντγκορίτσα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected