Κατηγορίες
Διάφορα - Συνεργάτες

Η υπόθεση της οικογένειας Δασκαλάκη (του ιατροδικαστή Κυριάκου Γατουρτζίδη)

Γράφει ο Κυριάκος Γατουρτζίδης, ιατροδικαστής

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δημοσιοποιημένα στοιχεία της υπόθεσης «οικογένεια Δασκαλάκη», το τρίτο παιδί (Τζωρτζίνα) πέθανε παρουσιάζοντας εικόνα ασφυκτικού θανάτου.

Οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψή της μητέρας, για περαιτέρω διερεύνηση μιας και κρίθηκε εγκληματική ενέργεια (ορθά κατά την γνώμη μου), ως βασικό ύποπτο της υπόθεσης.

Μου γεννώνται κάποια ερωτήματα από τα μέχρι τώρα στοιχεία που γνωρίζουμε ως εξωτερικοί παρατηρητές.

1) Το παιδί ήταν εισηγμένο λόγο εκδήλωσης σπασμών. Αν θεωρήσουμε ότι οι σπασμοί παρουσιάστηκαν ως παρενέργεια από χορήγηση υψηλής δόσης κεταμίνης, θα έπρεπε να παρουσιάζει πρώτιστα μυϊκούς σπασμούς, ταχυκαρδίες, απώλεια συνείδησης κ.α. που επίσης καταγράφονται στις σπάνιες παρενέργειες του φαρμάκου, κανένα όμως από αυτά τα συμπτώματα δεν έχει καταγράφει στο ιστορικό της Τζωρτζίνας.

2) Οι υπόλοιπες παρενέργειες της ουσίας που είναι και συχνότερες: υπνηλία, διπλωπία, σύγχυση, εμετοί επίσης δεν καταγράφηκαν πουθενά.

3) Ο θάνατος από την χορήγηση υπερβολικής δόσης κεταμίνης υφίσταται όμως είναι εξαιρετικά σπάνιος και στα παιδιά που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στην συγκεκριμένη ουσία γίνεται ακόμα σπανιότερος. Επειδή ένας αποφασισμένος άρρωστος νους δεν θα έπαιζε με τις πιθανότητες παρουσίας εξαιρετικά σπάνιων παρενεργειών, θεωρώ ότι στην κοπελίτσα δόθηκε η κεταμίνη ως κατασταλτικό των αντιστάσεων της για να μπορέσει, χωρίς πλέον αντιδράσεις στην συνεχεία να προχωρήσει ο δράστης στην «εκτέλεση». πιστεύω δηλαδή ότι το καίριο αίτιο που προκάλεσε τον θάνατο δεν ήταν η κεταμίνη, άλλα λειτούργησε ως πρόδρομος για την συνεχεία των ειδεχθή πλάνων.

Αφού δεν είναι η κεταμίνη αιτία θανάτου τότε γατί υπήρχε πολλαπλάσιο της κανονικής δοσολογίας στο αίμα της μικρής;

Η απάντηση είναι πως η κεταμίνη μπορεί να είναι αιτία θανάτου όμως δεν προκαλεί ασφυκτικό θάνατο.

Απαραίτητη Σημείωση : Το άρθρο γράφτηκε μία μέρα πριν ανακοινωθούν επίσημα οι ουσίες που βρέθηκαν στη μικρή Τζωρτζίνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected