Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Τρία γκολ για τη Ρεάλ στο Λονδίνο, η Βιγιαρεάλ έδειξε τα…δόντια της στη Μπάγερν (vids)

Όπως και η Λίβερπουλ χθες, έτσι και η Ρεάλ Μαδρίτης σήμερα εδραίωσαν την κυριαρχία τους στα πρώτα ματς των προημιτελικών και βλέπουν κατάματα την πρόκριση. Προβάδισμα και για τη Βιγιαρεάλ, που δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ισχυρή Μπάγερν.

Ο Καρίμ Μπενζεμά μετά την Παρί Σεν Ζερμέν έκανε χατ τρικ και κόντρα στην Τσέλσι, οδηγώντας την Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη (3-1) μέσα στο Λονδίνο – Το ονειρικό της ταξίδι συνεχίζει η Βιγιαρεάλ που νίκησε (1-0) και την Μπάγερν Μονάχου

Η αιτία της (διαφαινόμενης) αποκαθήλωσης της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Τσέλσι, και μάλιστα μέσα στην έδρα της, είχε ονοματεπώνυμο: Καρίμ Μπενζεμά! Η Βιγιαρεάλ από την άλλη, έκανε την έκπληξη και νίκησε την Μπάγερν στο “Κεράμικα” με 1-0.

Με το δεύτερο, back to back, χατ τρικ στη διοργάνωση (προηγήθηκε αυτό επί της Παρί Σεν Ζερμέν στην φάση των “16”) του Γάλλου στράικερ, αυτή την φορά στο “Στάμφορντ Μπριτζ”, η Ρεάλ έφυγε νικήτρια από το Λονδίνο με 3-1 στον πρώτο προημιτελικό και βρίσκεται “αγκαλιά” με την πρόκρισή της στους ημιτελικούς πριν τη ρεβάνς της 12ης Απριλίου στο “Μπερναμπέου”.

Ο Μπενζεμά στα 35 του χρόνια κάνει “πράγματα και θαύματα” την εφετινή σεζόν. Απέκλεισε μόνος του την Παρί και σήμερα έβαλε “φαρδιά πλατιά την υπογραφή του” κι εναντίον της Τσέλσι, η οποία για να μείνει “ζωντανή” στο παιχνίδι υπεράσπισης του τίτλου της θα πρέπει την επόμενη εβδομάδα να κάνει μία τεράστια υπέρβαση στη Μαδρίτη.

Με τα τρία γκολ που πέτυχε ο Μπενζεμά έγινε ο πρώτος παίκτης στα χρονικά που κάνει χατ τρικ εναντίον της Τσέλσι σε ευρωπαϊκό ματς. Μόνον τρεις παίκτες στο παρελθόν έχουν πετύχει συνεχόμενα χατ τρικ στο Champions League: ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι τη σεζόν 2016/2017, αλλά και ο Λουίς Αντριάνο την περίοδο 2014/2015.

Στο “Κεράμικα” η Βιγιαρεάλ ήταν ανώτερη σε όλα τα επίπεδα απέναντι στην “αγνώριστη” Μπάγερν. Σκόραρε με τον Ντανζούμα, στο 41΄ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Κοκλέν, το οποίο δε μέτρησε μετά την εξέταση της φάσης από τον VAR, ενώ στο δεύτερο μέρος είχε και δοκάρι με τον Μορένο.

Το 1-0 έμεινε έως το τέλος του ματς, σκορ που σαφώς και είναι αναστρέψιμο από την Μπάγερν στο δεύτερο ματς που θα διεξαχθεί στην “Αλιάνζ Αρένα”, ωστόσο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι το “κίτρινο υποβρύχιο” έχει -για την ώρα- το προβάδισμα για να βρεθεί στην τετράδα.

Συνθέσεις

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ) : Μεντί, Κρίστενσεν (46’ Κόβατσιτς), Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ (46’ Ζίγιες), Ζορζίνιο (64’ Λόφτους – Τσικ), Μάουντ, Αθπιλικουέτα, Χάβερτς, Πούλισικ (64’ Λουκάκου).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι) : Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο (64’ λ.τ. Νάτσο), Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος (74’ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε (86’ Ντάνι Θεμπάγιος), Μπενζεμά (86’ Μπέιλ), Βινίσιους Ζούνιορ.

Πέρυσι κατέκτησε το Europa League, φέτος απέκλεισε τη Γιουβέντους με 3άρα στο Τορίνο και τώρα πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί της Μπάγερν με 1-0. Η εντυπωσιακή Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι είναι ασταμάτητη και συνεχίζει να τρελαίνει την Ευρώπη!

Μια «καυτή» Βιγιαρεάλ επικράτησε 1-0 της Μπάγερν Μονάχου και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League!
Απίστευτη εμφάνιση από το «κίτρινο υποβρύχιο», πίεζε συνεχώς, απειλούσε την εστία του Νόιερ, με τους Γερμανούς να μην μπορούν να αντιδράσουν και όποιες φάσεις είχαν τις άφησαν να πέσουν στο κενό. Κολακευτικό το 1-0 για τους Βαυαρούς, αφού η ομάδα του Έμερι είχε πολλές και κλασικές φάσεις για να βρει και δεύτερο γκολ.

Η Μπάγερν ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι, ωστόσο η Βιγιαρεάλ στην πρώτη φάση που πάτησε στην αντίπαλη περιοχή βρήκε το γκολ, με τον Ντανζούμα να σκοράρει με κοντινή προβολή, ύστερα από σουτ του Παρέχο. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Ουνάι Έμερι είχε πάρει τα πάνω της, πίεζε αρκετά τους Γερμανούς και απειλούσε την εστία του Νόιερ.
Μετά το πρώτο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ξεπερνούν το αρχικό σοκ και να ανεβαίνουν στο παιχνίδι, χωρίς όμως να βρουν την πολύ μεγάλη φάση. Ο Κίμιχ ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Μπάγερν, ο Λεβαντόφσκι ακίνδυνος και ο κίπερ της Βιγιαρεάλ, Ρούλι εξαιρετικός, αφού κρατούσε με σχετική άνεση καθαρή την εστία του. Στο 41′ η ισπανική ομάδα πέτυχε ακόμη ένα γκολ με σέντρα του Κοκλέν που πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και ακυρώθηκε. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με τη Βιγιαρεάλ να πηγαίνει στην ανάπαυλα με προβάδισμα.

Το δεύτερο μέρος κύλησε με τον ίδιο ρυθμό, με τη Βιγιαρεάλ να είναι ασταμάτητη, να απειλεί συνεχώς την εστία του Νόιερ και η Μπάγερν να μην μπορεί να τελειώσει σωστά μια φάση.

Ο Γκνάμπρι έκανε ένα ωραίο σουτ στο 50’ με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία. Τρία λεπτά αργότερα ο Μορένο είχε μια τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Νόιερ.

Στο 57’ παραλίγο να μπει το γκολ της χρονιάς όταν ο Νόιερ είχε βγει πολύ μακριά από την εστία του και ο Μορένο λίγο έλειψε να σκοράρει πίσω από το κέντρο. Η συνέχεια του παιχνιδιού κύλησε με το «κίτρινο υποβρύχιο» να πιέζει ασφυκτικά, ο Λεβαντόφσκι δεν είχε φανεί πουθενά στον αγώνα, με τον Πεντράθα να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία στο 87’ όταν βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Νόιερ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η Μπάγερν πίεσε αρκετά στο φινάλε του ματς, φώναξε για πέναλτι σε αγκωνιά του Τόρες στον Γκορέτσκα, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε» και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Ισπανούς να παίρνουν σπουδαία νίκη και η Μπάγερν να καλείται να αλλάξει άμεσα εικόνα, ψάχνοντας την ανατροπή στη ρεβάνς.

Συνθέσεις

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούγι, Φόιτ (81’ Οριέ), Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Κοκλέν (59’ Πεντράθα), Καπού, Παρέχο, Μορένο, Νταντζούμα (81’ Τσουκουεζέ), Λο Σέλσο

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Ντέιβις, Κίμιχ, Μουσιάλα, Κομάν, Μίλερ (62’ Γκορέτσκα, 90+4′ Ρόκα), Γκνάμπρι (62’ Σανέ), Λεβαντόφσκι

Tα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών

Τρίτη 5/4

Μπενφίκα – Λίβερπουλ  1-3
Μάντσεστερ Σίτι – Ατλέτικο Μαδρίτης  1-0

Τετάρτη 6/4

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης  1-3
Βιγιαρεάλ – Μπάγερν Μονάχου 1-0

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected