Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μεγάλη μάχη στο “Βελοντρόμ” έδωσε ο ΠΑΟΚ, πέτυχε γκολ και έχει ελπίδες στη ρεβάνς της Τούμπας (vid)

Στο κατάμεστο Βελοντρόμ και μπροστά σε 3.000 φίλους του, ο ΠΑΟΚ έδωσε και την ψυχή του κόντρα στην ισχυρή Μαρσέιγ που έδειξε τα…δόντια της σε μεγάλα χρονικά διαστήματα του ματς. 

Οι Μασσαλοί ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο δημιούργησαν ουκ ολίγες ευκαιρίες στα καρέ του Πασχαλάκη, σημειώνοντας μάλιστα δύο γκολ, στην αρχή και στο τέλος του 45λεπτου.

Ο ΠΑΟΚ όμως μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο μέρος και με γκολ του Ελ Καντουρί (πέρασε ως αλλαγή) μείωσε σε 2-1, σκορ το οποίο κράτησε με νύχια και με δόντια μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Χαρακτηριστικό επίσης το γεγονός πως η Μαρσέιγ θα έχει σημαντικές απουσίες στη ρεβάνς της Τούμπας, καθώς αποβλήθηκε ο σκόρερ του πρώτου γκολ Ζέρσον και συμπλήρωσαν κάρτες ο προπονητής Σαμπάολι, αλλά και οι Ντιένγκ, Καμαρά.

Το φιλμ

Το σκηνικό στο «Βελοντρόμ» στο ξεκίνημα ήταν σε γενικές γραμμές το αναμενόμενο. Η Μαρσέιγ ξεκίνησε πιο δυνατά, είχε την μπάλα στα πόδια της και κυνήγησε περισσότερο το γκολ. Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έπρεπε να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων, ήταν να περιορίσει την κατοχή των αντιπάλων, να βγάλει ατσαλάκωτος το πρώτο εικοσάλεπτο.

12′ Μεγάλη επέμβαση του Πασχαλάκη που κρατάει το μηδέν, σε σουτ του Ουντέρ.

13′ ΓΚΟΛ! Ο Παγιέ πάσαρε στον Ζέρσον που έκανε το κοντρόλ και με απευθείας σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη κάνοντας το 1-0

27′ Ωραία προσπάθεια αλλά άστοχο σουτ από τον Παγιέ

30′ Τεράστια ευκαιρία για την Μαρσέιγ με τον Αουγκούστο να κάνει το λάθος οι Γάλλοι να φεύγουν εξαιρετικιά στην κόντρα με τον Ουντέρ να βγαίνει απέναντι από τον Πασχαλάκη και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να τον νικάει

45′ ΓΚΟΛ! Η μπάλα μετά από κόρνερ πήγε στον Παγιέ που με ένα απίστευτο σουτ με εξωτερικό φάλτσο δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Πασχαλάκη για να κάνει το 2-0

48′ ΓΚΟΛ! Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε αλλαγή μετά την ανάπαυλα και δεν άργησε να δικαιωθεί. Ο Λύρατζης έκλεψε την μπάλα από τον Παγιέ, ο Καντουρί πάσαρε στον Ζίβκοβιτς, ο Σέρβος γύρισε και πάλι στον Μαροκινό που με δεξί σουτ μείωσε σε 2-1

58′ Μοναδική ευκαιρία του ΠΑΟΚ για το 2-2 με τον Αουγκούστο να βγάζει φοβερή πάσα στον Άκπομ που απέναντι από τον τερματοφύλακα της Μαρσέιγ πλάσαρε άουτ

67′ Διπλή μεγάλη ευκαιρία για την Μαρσέιγ με τον Ντιένγκ να μην βάζει την κόντρα και στην συνέχεια ο Παγιέ από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ

74′ Μαγικές επεμβάσεις του Πασχαλάκη αρχικά σε προσπάθεια του Γκεντουζί και στην συνέχεια από την κεφαλιά του Σαλιμπά

78′ Εξαιρετική προσπάθεια του Ουντέρ με τον Πασχαλάκη να του λέει πάλι όχι

90+3′ Αποβολή του Ζέρσον με δεύτερη κίτρινη κάρτα

Ο ΠΑΟΚ φεύγει από το «Βελοντρόμ» με σκορ που αφήνει ανοικτή την υπόθεση της πρόκρισης στα ημιτελικά του Europa Conference League. Σεβάστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό την Ολιμπίκ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο έβγαλε αντίδραση στο πολύ καλό διάστημα από το 46ο μέχρι και το 70ο λεπτό. Βρήκε το γκολ που τον κρατάει όρθιο και σε μια εβδομάδα θα δώσει τη μάχη του στην Τούμπα για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

Συνθέσεις

Μαρσέιγ (Χόρχε Σαμπαόλι): Μανταντά, Λιρολά (65′ Ρονζιέ), Σαλιμπά, Τσαλετά Τσαρ, Κολάσινατς (63′ Καμαρά), Γκεντουζί, Γκουεγέ, Ζέρσον, Μπακαμπού, Παγιέ, Ουντέρ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας (46′ Ελ Καντουρί), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (75′ Μιτρίτσα), Άκπομ (75′ Τσόλακ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected