Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Εθνικές Ομάδες

Ολοκληρώθηκε η 1η φάση για τις προεπιλογές της Εθνικής Ομάδας Κορασίδων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση του αναπτυξιακού προγράμματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την προεπιλογή της Εθνικής Ομάδας Κορασίδων. To διάστημα 14-19 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Υπεύθυνοι για την την πραγματοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος είναι ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Κώστας Κωνσταντινίδης, η προπονήτρια της Εθνικής Κορασίδων Κατερίνα Φαλίδα και ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων Γιώργος Παπακώστας.

Το πρόγραμμα αφορά σε κορίτσια γεννημένα το 2007 που αξιολογήθηκαν σε 7 πόλεις της Ελλάδα: Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Καρδίτσα, Ηράκλειο, Πάτρα και Αθήνα, όπου συμμετείχαν και αθλήτριες από τη νησιωτική Ελλάδα.

Η δράση θα συνεχιστεί με τη δεύτερη φάση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θα περιλαμβάνει 50 αθλήτριες.

Η κα Φαλίδα μίλησε στο epo.gr για τη δράση του αναπτυξιακού προγράμματος:

«Η προεπιλογή αφορά στην Εθνική Κορασίδων και τη μελλοντική της στελέχωση, αλλά σε βάθος χρόνου ευελπιστούμε κάποια από αυτά τα κορίτσια να στελεχώσουν την Εθνική Νεανίδων και τη Γυναικών.

Οι δράσεις ξεκίνησαν και πάλι μετά από 2,5 χρόνια λόγω κορονοϊού. Τα κορίτσια ανταποκρίθηκαν πλήρως και συμμετείχαν με χαρά και ενθουσιασμό στις προπονήσεις προεπιλογής. Υπήρξε μεγάλη αποδοχή και συμμετοχή και τα κορίτσια πήραν σημαντικές εμπειρίες, καθώς έλαβαν μέρος σε προπόνηση Εθνικής Ομάδας.

Υπάρχει αρκετό ταλέντο σε αυτές τις ηλικίες και θα προσπαθήσουμε να το αναδείξουμε για το καλό του Γυναικείου Ποδοσφαίρου. Από τη νέα χρονιά θα συνεχιστεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα προεπιλογής των Εθνικών Ομάδων.

Η Ομοσπονδία δίνει μεγάλη βάση στην εξέλιξη και στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου και το αποδεικνύει έμπρακτα. Από τη νέα χρονιά μάλιστα θα τρέξουν και άλλα προγράμματα που αφορούν στο γυναικείο ποδόσφαιρο και την προσέγγιση αρκετών κοριτσιών στο ποδόσφαιρο».

Η δεύτερη φάση του αναπτυξιακού προγράμματος προεπιλογής της Εθνικής Ομάδας Κορασίδων θα λάβει χώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο διάστημα 14-19 Απριλίου.

Θεσσαλονίκη 14-15/4

Πέμπτη 14/04 17:00-19:00
Παρασκευή 15/04 10:00-12:00

Αθήνα 18-19/4

Μ. Δευτέρα 18/4 17:00-19:00
Μ. Τρίτη 19/4 10:00-12:00

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected