Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Έχασε τα άχαστα ο ΠΑΟΚ αλλά ο Παγέ έστειλε τη Μαρσέιγ στα ημιτελικά (vid)

Ο ΠΑΟΚ τα έδωσε όλα κόντρα στη Μαρσέιγ αλλά η μπάλα δεν βρήκε το πλεκτό. Ο “δικέφαλος” ήταν εξαιρετικός κατά διαστήματα, απείλησε ουκ ολίγες φορές, όμως προδόθηκε από ένα λάθος του Κρέσπο που έδωσε έτοιμο γκολ στον Παγέ

Μπροστά σε 30.000 περίπου θεατές, ο “δικέφαλος” έδωσε μεγάλη μάχη κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα, που είχε το προβάδισμα πρόκρισης από το παιχνίδι της Μασσαλίας.

Δυστυχώς όμως για τους “ασπρόμαυρους” αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το ευρωπαϊκό ταξίδι σταματά εδώ. Ωστόσο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που έφτασε μακριά στη νεότευκτη διοργάνωση του Conference League.

Το άκρως θετικό για την Ελλάδα είναι πως ο αποκλεισμός της Σλάβια Πράγας από τη Φέγενορντ, δίνει οριστικά τη 15η θέση στο UEFA Ranking ενόψει της νέας σεζόν.

Πριν το ματς, ο Ελ Καντουρί στάθηκε πολύ άτυχος, καθώς τραυματίστηκε στο ζέσταμα και έμεινε εκτός 11άδας. Ο Μαροκινός μάλιστα έφευγε κλαίγοντας προς τα αποδυτήρια με τον Τσιγγάρα να παίρνει τη θέση του.

Το φιλμ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά στο ματς, είχε μια καλή στιγμή με τον Τσιγγάρα, ενώ είχε αρκετά τη μπάλα στη μπάλα του, δείγμα της θέλησης να σκοράρει γρήγορα και να βάλει δύσκολα στους Γάλλους.

Μάλιστα, στο 10ο λεπτό ο Ματαντά έδειξε την κλάση του σε δύο συνεχόμενες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, αρχικά στο σουτ του Άκπομ και στη συνέχεια σε κεφαλιά του Κρέσπο.

Τρία λεπτά, οι Γάλλοι είχαν την πρώτη τους απειλητική επίσκεψη στα καρέ του “δικεφάλου”. Η μπάλα μετά από λάθος, έφτασε στον Παγέ όπου σχεδόν από το μέρος που είχε κάνει το 2-0 στο Βελοντρόμ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 26′ λίγο έλειψε να σημειωθεί ένα απίστευτο αυτογκόλ, όταν ο Ίνγκασον δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Πασχαλάκη και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι!

Στο 30′ ο Κούρτιτς προσπάθησε να πετύχει ένα τρομερό γκολ από το κέντρο του γηπέδου, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγα μέτρα από τα δοκάρια του Ματαντά.

Και ενώ ο ΠΑΟΚ πίεζε, ο πολύ ποιοτικός Παγέ βρήκε τον τρόπο να βάλει τη Μαρσέιγ μπροστά στο σκορ. Ο Κρέσπο έκανε ένα ακόμα ένα λάθος, οι Γάλλοι έκλεψαν, ο Γκεντουζί γύρισε στον Παγιέ που από κοντά νίκησε τον Πασχαλάκη για το 0-1

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και στο 38′ ο Ζίφκοβιτς δοκίμασε από μακριά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Με τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Άκπομ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά η μπάλα βρήκε στον πεσμένο Κρέσπο!

Στο 59′ μεγάλη ευκαιρία για την Μαρσέιγ με τον Ίνγκασον να διώχνει την τελευταία στιγμή πριν ο Μπακαμπού γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος.

Πέντε λεπτά, ο ΠΑΟΚ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, με τον Μιτρίτσα να φεύγει στην κόντρα και ο Ρενζιέ να απομακρύνει σωτήρια.

Στο 70′ ο εξαιρετικός Ματαντά απέκρουσε ένα ακόμη σουτ του Ζίφκοβιτς, που έχει ανεβάσει στροφές στο δεύτερο ημίχρονο.

Τεράστια ευκαιρία στο 83′ για τον άτυχο σήμερα “δικέφαλο”. Τραγικό λάθος της γαλλικής άμυνας, ο Τσόλακ μόνος απέναντι από τον Μανταντά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 89′ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μιτρίτσα να κάνει το σουτ και τον Μανταντά να διώχνει

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (68 λ.τ. Σίντκλεϊ), Αουγκούστο, Κούρτιτς, Ζίφκοβιτς (77′ Μουργκ), Μπίσεσβαρ, Τσιγγάρας (57′ Μιτρίτσα), Άκπομ (68 Τσόλακ)

Μαρσέιγ (Χόρχε Ντέσιο): Μανταντά, Ρονζιέ, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Πέρες, Λιρόλα, Γκεντουζί, Γκεγιέ, Αρίτ, Μπακαμπού (71′ Ουντέρ), Παγέ (88′ Κολάσινατς)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected