Κατηγορίες
Διάφορα

Ρωσικά ΜΜΕ : Με τη βύθιση του “Moskva” ξεκίνησε ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος (photos+vids)

Eυρείας κλίμακας βομβαρδισμούς από εναέρια και επίγεια μέσα διεξάγει τις τελευταίες ώρες στην ανατολική και νότια Ουκρανία η ρωσική δύναμη εισβολής, σφυροκοπώντας τις περιοχές του Χαρκόβου, του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Οι αναφορές για νεκρούς και τραυματίες είναι πολλές, ενώ σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, επλήγη αγωγός φυσικού αερίου στο Λουγκάνσκ, με συνέπεια να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν σοβαρά τουλάχιστον άλλοι τρεις.

Όπως αναφέρουν τοπικές πηγές, το Σεβεροντόνετσκ έχει προβλήματα τόσο σε θέρμανση, όσο και σε ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ καταβάλλονται αγωνιώδεις προσπάθειες για να αποκατασταθούν οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης. «Η πόλη είναι χωρίς νερό και αέριο και ενώ οι εχθρικές δυνάμεις συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς», δήλωσε τοπικός παράγοντας.

Ρωσικά ΜΜΕ- Ξεκίνησε ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Η παρουσιάστρια του τηλεοπτικού κρατικού καναλιού της Ρωσίας, Russia 1, Olga Skabeyeva έκανε μια ανατριχιαστική δήλωση, κατά τη διάρκεια ενημερωτικού δελτίου προς τους θεατές, ότι “αυτή η κλιμάκωση [μετά τη βύθιση του ρωσικού καταδρομικού «Moskva»] μπορεί με ασφάλεια να ονομαστεί Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος” και επέμεινε ότι “αυτό είναι απολύτως σίγουρο .”

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Κάποιος θα μπορούσε με ασφάλεια να ονομάσει αυτή την κλιμάκωση ως Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό είναι απολύτως σίγουρο. Τώρα σίγουρα παλεύουμε ενάντια στις υποδομές του ΝΑΤΟ, αν όχι στο ίδιο το ΝΑΤΟ. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό”.

Μάλιστα παρουσίασαν και έναν χάρτη όπου σχολίασαν με ποιον τρόπο ακριβώς επιτεύχθηκε το χτύπημα

”Η Δύση προμηθεύει «χιλιάδες όπλα» στην Ουκρανία. και η Ουκρανία απέδωσε στις εντολές της Δύσης. Πραγματοποιώντας «ακόμα περισσότερες προκλήσεις, αιματηρές, φρικτές, εντελώς αδιανόητες”.

”Αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα, όλος ο κόσμος να στραφεί εναντίον της Ρωσίας και θα πουν «Δεν αξίζει αυτή η χώρα να βρίσκεται στον παγκόσμιο χάρτη και όλοι οι Ρώσοι θα πρέπει να εξαφανιστούν!»”.

”Οι Ουκρανοί ήταν ενθουσιασμένοι που είδαν ρωσικά στρατεύματα στη χώρα τους”. Η ίδια κατηγόρησε τους Ουκρανούς για «γενοκτονία, όχι τους Ρώσους».

”Για κάποιο λόγο οι ίδιοι οι απλοί Ουκρανοί δεν παρατηρούν καμία γενοκτονία. Στην περιοχή του Χάρκοβο υποδέχονται τους στρατιώτες μας σαν πραγματικούς απελευθερωτές”, είπε.

”Ο λαός του Χάρκοβο δεν κατηγορεί τον ρωσικό στρατό για γενοκτονία, αλλά τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις”.

Ο στρατιωτικός σχολιαστής Ντμίτρι Ντροζντένκο δήλωσε στο κρατικό κανάλι Channel 1

”Στην πραγματικότητα βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πολυεπίπεδος πόλεμος πλήρους κλίμακας με τη Δύση και η Δύση προετοιμάζεται από καιρό για τον πόλεμο”.

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Την ώρα της βύθισης του καταδρομικού «Moskva» οι καιρικές συνθήκες ήταν σχετικά καλές

Την ώρα της βύθισης του καταδρομικού «Moskva», δεν σημειώθηκε καταιγίδα στη θάλασσα, κάτι που ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, εξηγώντας εν μέρει την απώλεια του πλοίου.

Το μαρτυρούν αναλυτές της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την εφαρμογή Windy, η οποία σας επιτρέπει να ελέγχετε τις καιρικές συνθήκες, ο άνεμος στη Μαύρη Θάλασσα στην περιοχή της Κριμαίας δεν ξεπέρασε τα 10 m/s. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ναυτική Κλίμακα Μποφόρ, ένας τέτοιος άνεμος θεωρείται «φυσιολογικός» – για να θεωρηθεί ο καιρός «καταιγίδα», ο άνεμος πρέπει να είναι διπλάσιος.

«Θα μπορούσε η καταιγίδα να είχε επηρεάσει τη σταθερότητα του πλοίου κατά τη ρυμούλκηση και να γίνει ένας από τους λόγους που βυθίστηκε το «Moskva»; Είναι δύσκολο να πούμε, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη φύση της ζημιάς του πλοίου. Για παράδειγμα, το Otvazhny BOD, το οποίο μετά από πολλές εκρήξεις, βυθίστηκε σε μια λίγο πολύ ήρεμη θάλασσα», συνοψίζουν οι δημοσιογράφοι.

loading...
error: Protected