Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πρωταθλήτρια Γαλλίας η Παρί (vid)

Καμία ομάδα στη Γαλλία δεν έχει περισσότερα πρωταθλήματα από την Παρί πλέον. Η… αραβική άνοιξη του συλλόγου την έφερε στην κορυφή της Ligue 1 για 10η φορά στην ιστορία του που κρατάει από το 1970 και έπιασε στην κορυφή τη Σεντ Ετιέν.

Το 1-1 με τη Λανς στο “Παρκ ντε Πρενς” για την 34η αγωνιστική θα είχε το ρόλο μιας μίνι φιέστας αν… συνεργάζονταν και οι φιλοξενούμενοι, που είχαν ανάγκη τους βαθμούς για ένα ευρωπαϊκό “εισιτήριο”.

Οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο (που αποδοκιμάστηκε κατά την παρουσίαση των γηπεδούχων) είχαν το πάνω χέρι κι έχασαν ευκαιρίες, ιδίως με τον Κιλιάν Εμπαπέ, όμως οι “λανσουά” προσπάθησαν κι ίδιοι να κάνουν τη ζημιά.

Αυτή τελικά έγινε στο 57ο λεπτό, όταν ο Κέβιν Ντάνσο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Λανς δεν άντεξε με παίκτη λιγότερο κι ο Λιονέλ Μέσι με ένα φανταστικό σουτ από τα 30 μέτρα έδωσε προβάδισμα στην Παρί στο 68′ (μόλις το 4ό του στο πρωτάθλημα). Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω αν και με παίκτη λιγότερο και στο 88′ με τον Κορεντέν Ζαν ισοφάρισαν σε 1-1.

Ο τίτλος επέστρεψε στο Παρίσι έπειτα από ένα σύντομο ταξίδι στο Λιλ ακόμα και με την ισοπαλία, όμως δεν επουλώθηκαν οι πληγές του κόσμου (που αποδοκίμασαν στην ανάπαυλα). Οι οργανωμένοι δε, έκαναν πράξη την… απειλή τους και μάζεψαν τα πανό πριν λήξει ο αγώνας και πριν από την ισοφάριση και βγήκαν έξω από το γήπεδο για να πανηγυρίσουν μόνοι τους την επιτυχία.

Η Παρί εξασφάλισε μαθηματικά τα πρωτεία που έμοιαζαν βέβαια από το περσινό… καλοκαίρι και τώρα μπαίνει δυνατά στον τομέα του σχεδιασμού της νέας σεζόν και της… εκκαθάρισης της φετινής.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected