Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Ματς σαν το αποψινό στο Etihad, να βλέπεις δύο την ημέρα! (vid)

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις αυτό που είδαμε απόψε στο Etihad.

Τι κι αν ήταν ημιτελικός; Τι κι αν κρίνονται πολλά; Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχαν συνολικά επτά τέρματα και θα μπορούσαν να σκοράρουν άλλα τόσα!

Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε η αρμάδα του Πεπ Γουαρδιόλα, που κατάφερε να πετύχει τέσσερα γκολ κόντρα σε μια από τις φορμαρισμένες ομάδες στον κόσμο και να ταξιδέψει σε μια εβδομάδα στην Μαδρίτη για να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Champions League.

Πρωταγωνιστές πολλοί από τις δύο ομάδες, με κορυφαίους τους Ντε Μπρόινε, Μπερνάντο Σίλβα (από τους “μπλε”) και Μπενζεμά, Βινίσους (από τους “μερένχες”), που έδωσαν μια εντυπωσιακή παράσταση σε παρόντες αλλά και τηλεθεατές μέσω της οθόνης.

To φιλμ

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και στο 2’ ο Ντε Μπρόινε από σέντρα του Μαχρέζ, πέτυχε με κεφαλιά το 1-0. Πριν προλάβει να αντιδράσει η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ντε Μπρόινε έβγαλε τη μπαλιά για τον Ζεσούς στο κέντρο της άμυνας και εκείνος με πλασέ πέτυχε το 2-0.

Η Σίτι θα μπορούσε να έχει αυξήσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ, αν ο Μαχρέζ ήταν πιο ομαδικός στο 26’ ή αν ο Φόντεν δεν είχε χάσει τον βηματισμό του στο 29’.

Στο 33’ όμως ο Μπενζεμά έδειξε την κλάση του, καθώς από μπαλιά ακριβείας του Μεντί, άγγιξε όσο έπρεπε τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα του Έντερσον, μειώνοντας σε 2-1.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας δοκάρι σε τρομερή προσπάθεια του Μαχρέζ στο 48’. Στο 53’ όμως ο Φόντεν με κεφαλιά, μετά από γύρισμα του Φερναντίνιο, πέτυχε το 3-1.

Η απάντηση της Ρεάλ ήρθε άμεσα και είχε την υπογραφή του Βινίσιους, καθώς στο 55’ απέφυγε τον Φερναντίνιο, έκανε την κούρσα και πλάσαρε τον Έντερσον για το 3-2.

Μετά από ένα διάστημα που κάπως μειώθηκε η ταχύτητα του αγώνα, η Σίτι κατάφερε να βρει νέο γκολ στο 73’, με τον Μπερνάντο Σίλβα να αφήνει άγαλμα τον Κουρτουά με σουτ για το 4-2.

Ακολούθησε μια μεγάλη ευκαιρία για τους «πολίτες» με τον Μαχρέζ, αλλά η Ρεάλ κατάφερε να βρει τρόπο να σκοράρει. Στο 81’ καταλογίστηκε πέναλτι σε χέρι του Λαπόρτ και ο Μπενζεμά με ψύχραιμη εκτέλεση αλά Πανένκα μείωσε σε 4-3.

Συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γουαρδιόλα) : Έντερσον, Ζιντσένκο, Στόουνς (36′ λ.τ. Φερναντίνιο), Λαπόρτ, Ντίας, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόντρι, Φόντεν, Μαχρέζ, Ζέσους (83′ Στέρλινγκ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι) : Κουρτουά, Μεντί, Καρβαχάλ, Αλάμπα (46′ Νάτσο), Μιλιτάο, Μόντριτς (79′ Θεμπάγιος), Βαλβέρδε, Κρόος, Ροντρίγκο (70′ Καμαβινγκά), Βινίσιους (88′ Ασένσιο), Μπενζεμά

Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης

Τρίτη 26/4

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης  4-3

Τετάρτη 27/4

Λίβερπουλ -Βιγιαρεάλ (22.00)

Τρίτη 3/5

Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ (22.00)

Τετάρτη 4/5

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected