Κατηγορίες
Αθλήματα

Πρόωρος αποκλεισμός για τη Σάκκαρη στη Μαδρίτη (vid)

© Daniele Combi / sportphotography.it

H Μαρία Σάκκαρη είχε μια ευκαιρία για μια μεγάλη πορεία και για να διεκδικήσει το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη, όμως έμεινε εκτός 16άδας, γνωρίζοντας τον πρόωρο αποκλεισμό και την ήττα σήμερα από την Kasatkina με 3-6, 6-3, 6-1.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την πρόωρη της ήττα στη Μαδρίτη η Σάκκαρη θα κερδίσει μια θέση και θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στο Νο.4 του κόσμου, ενώ με την ήττα της πλέον μόνο η Ons Jabeur, που βρίσκεται στο Νο.10 του κόσμου, θα συνεχίσει στον 3ο γύρο του Mutua Madrid Open, απ’ όλες τις παίκτριες του Top 10!

Η Μαρία Σάκκαρη με το καλησπέρα έκανε το break στο πρώτο σετ. Είχε εκπληκτικά ποσοστά σε πρώτο και δεύτερο σερβίς, χτυπούσε σε όλες τις γωνίες και έπαιρνε winners με κάθε τρόπο. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε μέχρι το 4-1, διατηρούσε με μεγάλη ευκολία το προβάδισμά της και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3 σε περίπου 40 λεπτά.

Στη συνέχεια, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστριες πήγαιναν χέρι χέρι. Η Κασάτκινα ανέβασε την απόδοσή της, βελτίωσε τα ποσοστά της, κρατούσε τα σερβίς της και έβρισκε απαντήσεις στην πίεση της Σάκκαρη. Η Ρωσίδα τενίστρια έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της, εκμεταλλεύτηκε τον χαμηλό ρυθμό και έκανε το break για το 5-3.

Τα τέσσερα double faults είχε φτάσει η Μαρία, μειώθηκαν τα ποσοστά της, ενώ στο δεύτερο σετ είχε μόλις έναν άσο. Το ένατο game ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Παρά το γεγονός ότι η Μαρία δεν το έβαζε κάτω και κατάφερε να σβήσει δύο set points της Κασατκίνα, η ρωσίδα πήρε το σετ για το 1-1.

Στο τρίτο σετ η Κασατκίνα μπήκε κάνοντας το break. H απόδοση της Σάκκαρη συνέχιζε να μην έχει καμία σχέση με το πρώτο σετ. Αντιθέτωτος η Ρωσίδα τενίστρια κατέκτησε το έκτο σερί game της κάνοντας και δεύτερο break. Η Σάκκαρη έως και το φινάλε δεν μπόρεσε να βρει απάντηση και έχασε με το εμφατικό 6-1.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected