Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Στην αρχή έδειχνε…κραχ για τη Λίβερπουλ αλλά η συνέχεια ήταν άλλο πράγμα! (vid)

Μόλις 12 λεπτά χρειάστηκε η “μαγική” Λιβερπουλ να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να “κλείσει” θέση για το Παρίσι!

Η Βιγιαρεάλ τόλμησε να αμφισβητήσει τους «κόκκινους», ισοφαρίζοντας στο πρώτο ημίχρονο το σκορ του πρώτου αγώνα, 2-0. Όμως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε ταχύτητα και μέσα σε 12 λεπτά πέτυχε τρία γκολ και «σφράγισε» την πρόκριση, φτάνοντας για 10η φορά στον τελικό, ψάχνοντας το 7ο τρόπαιό της.

Πριν από τη σέντρα, η Λίβερπουλ ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Champions League, λόγω του 2-0 του πρώτου αγώνα, αλλά η Βιγιαρεάλ φρόντισε από νωρίς να μοιράσει τις πιθανότητες. Μόλις στο 3’, από σέντρα του Εστουπινιάν και γύρισμα του Καπού, ο Ντιά πέτυχε το 1-0.

Η ομάδα του Κλοπ αιφνιδιάστηκε και δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι της, έχοντας τη μπάλα στην κατοχή της, αλλά χωρίς να απειλήσει. Το «κίτρινο υποβρύχιο» έψαχνε το γκολ και στο 37’ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Άλισον στον Λο Σέλσο, αλλά διαιτητής και VAR είχαν αντίθετη άποψη. Οι γηπεδούχοι όμως στο 41’ βρήκαν το γκολ με κεφαλιά του Κοκλέν από σέντρα του Καπού και πέτυχαν το 2-0, βάζοντας φωτιά στην πρόκριση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κόκκινοι» ανέβασαν στροφές και προσπάθησαν να κάνουν πιο ορθολογικά το παιχνίδι τους. Στο 55’ ένα δυνατό σουτ του Άρνολντ έξω από την περιοχή, κόντραρε στον Κοκλέν και βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 62’, μετά από επίθεση με υπομονή, ο Φαμπίνιο με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Ρούλι για το 2-1.

Στο 67’ η Λίβερπουλ έφτασε στην ισοφάριση, όταν από σέντρα του Άρνολντ, ο Ντίας νίκησε εξ επαφής τον Ρούλι, γράφοντας το 2-2.

Στο 74’ ο Μανέ πέρασε και τον Ρούλι που είχε βγει από την εστία του και μπροστά σε κενή εστία, έγραψε το 2-3.

Η Λίβερπουλ συνέχισε να ελέγχει το ματς, με τη Βιγιαρεάλ να μην μπορεί να αντιδράσει, ενώ στο 86’ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της δεύτερης κίτρινης στον Καπού.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τη Λίβερπουλ να παίρνει τη νίκη, αλλά και τη Βιγιαρεάλ να παίρνει το χειροκρότημα των οπαδών της.

Συνθέσεις

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι) : Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ (79′ Οριέ), Τόρες, Εστουπινιάν (79′ Τριγκέρος), Λο Σέλσο, Παρέχο, Καπού, Κοκλέν (69′ Πεδράθα), Ζεράρ Μορένο (70′ Τσουκουέζε), Ντιά (79′ Αλκάθερ)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ) : Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (81′ Τσιμίκας), Φαμπίνιο (84′ Μίλνερ), Κεϊτά (81′ Χέντερσον), Τιάγκο (80′ Τζόουνς), Ζότα (46′ Ντίας), Σαλάχ, Μανέ

Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης

Τρίτη 26/4

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης  4-3

Τετάρτη 27/4

Λίβερπουλ -Βιγιαρεάλ  2-0

Τρίτη 3/5

Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ  2-3

Τετάρτη 4/5

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected