Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Βαριά η φανέλα της Ρεάλ; Βάλτε και κάτι παραπάνω! (vid)

Ότι και να γράψεις, ότι και να πεις γι αυτή την ομάδα, είναι πραγματικά λίγο…

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 73′, όμως όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά και να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Προσέξτε όμως : αυτά δεν τα έκανε εν ευθέτω χρόνο, αλλά στο 90′ και στο 90+1′ αντίστοιχα!

Έτσι, οδήγησε το ματς στην παράταση (3-4 το πρώτο ματς), με τη Σίτι να μην καταφέρνει να κρατήσει το υπέρ της σκορ που διαμορφώθηκε με το γκολ του Μαχρέζ.

Μάλιστα, είχε μια τεράστια ευκαιρία στο 81΄με τον Γκρίλις, όταν ο Μεντί απέκρουσε πάνω στη γραμμή!

Στην παράταση, ο Μπενζεμά ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, καθώς στο 95′ κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή από τον Λαπόρτ και αμέσως πήρε τη μπάλα να τη στήσει στα 11 βήματα. Εκεί δε λάθεψε και “έγραψε” το 3-1 το οποίο έμεινε μέχρι τέλους, δίνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Παρισιού (28/5), κόντρα σε μια άλλη αγγλική ομάδα, τη Λίβερπουλ.

Το φιλμ

Η Ρεάλ ήταν η ομάδα που μπήκε με περισσότερη όρεξη στον δεύτερο ημιτελικό έχοντας κυριότερο εκφραστή των επιθέσεών της τον Καρίμ Μπενζεμά. Στο 5ο λεπτό ο Γάλλος φορ πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι μετά από σέντρα του Καρβαχάλ και έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 12ο λεπτό το σουτ του στην κίνηση ήταν άστοχο, μετά από γύρισμα του Βαλβέρδε.

Από την πλευρά της η Μάντσεστερ Σίτι απείλησε για πρώτη φορά στο 15′ με το σουτ του Ντε Μπρόινε που κατέληξε στην αγκαλιά του Κουρτουά, με την Ρεάλ να “απαντάει” με το επικίνδυνο σουτ του Βινίσιους μέσα από τη μεγάλη περιοχή που έφυγε άουτ και τους πολίτες να παίρνουν τα ηνία από εκεί και πέρα.

Στο 20ο λεπτό είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, υποχρεώνοντας τον Κουρτουά να πραγματοποιήσει πολύ δύσκολη επέμβαση σε σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι Άγγλοι απείλησαν εκ νέου, με το φαλτσαριστό σουτ του Ζεσούς από το ύψος της μεγάλης περιοχής να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κουρτουά.

Από εκεί και πέρα το ματς έχασε το ρυθμό του έχοντας αρκετές διακοπές, με την Σίτι να διατηρεί ωστόσο τον έλεγχο μέσω της κυκλοφορίας της μπάλας και τους παίκτες του Αντσελότι να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο και να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν.

Οι μεγάλες φάσεις έλειψαν πάντως, με την τελευταία πριν λήξει το πρώτο μέρος να έρχεται στο 40′ και να ανήκει και πάλι στην ομάδα του Γκουαρδιόλα, όταν ο Φόντεν δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής και ανάγκασε τον Κουρτουά να δείξει για μία ακόμα φορά τα εξαιρετικά ανακλαστικά του, διώχνοντας με γροθιές.

Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε την Ρεάλ να μην έχει ούτε μία τελική εντός εστίας σε αντίθεση με την Σίτι που είχε 4, με τους μερένγκες να έχουν πάντως μία τεράστια ευκαιρία με την έναρξη του δευτέρου μέρους (46′), όταν ο Βινίσιους βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από γύρισμα του Καρβαχάλ αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η Ρεάλ συνέχισε να έχει ορμή μέχρι το 55′ και να κλείνει τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, όμως όσο περνούσε η ώρα η πίεσή της άρχισε να ξεθυμαίνει, με τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα να παίρνουν σιγά σιγά τον έλεγχο και να αναγκάζουν τον Αντσελότι να αρχίζει σιγά σιγά να κοιτάζει προς τον πάγκο του, ψάχνοντας λύσεις για προσδώσει φρεσκάδα στην επίθεση της ομάδας του.

Η πρώτη του κίνηση έγινε στο 68′ με τον Ροντρίγκο να αντικαθιστά τον Κρόος, με τον Γκουαρδιόλα να απαντάει με τους Ζιντσένκο και Γκιουντογκάν στο 72′ (αντί των Ντε Μπρόινε και Γουόκερ) και ένα λεπτό αργότερα να βλέπει την ομάδα του να παγώνει το Μπερναμπέου.

Ήταν η στιγμή που η Σίτι ξεδίπλωσε ταχύτατη αντεπίθεση, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να κρατάει τη μπαγκέτα και να μοιράζει στον Μαχρέζ, με τον Αλγερινό να εκτελεί τον Κουρτουά με άψογο αριστερό πλασέ και να ανοίγει το σκορ για τους πολίτες, δίνοντάς τους αβαντάζ δύο γκολ στο δρόμο προς το Παρίσι με λιγότερα από 20 λεπτά για το φινάλε.

Το γκολ αυτό έριξε ψυχολογικά τους Μαδριλένους και έδωσε φτερά στους πολίτες και στο τελευταίο δεκάλεπτο άγγιξαν και δεύτερο γκολ για να “τελειώσουν” την Ρεάλ, όμως ο Τζακ Γκρίλις έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό (το πρώτο πλασέ του αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Μιλιτάο και το δεύτερο αποκρούστηκε από τον Κουρτουά με τα πόδια) και η τιμωρία ήρθε πριν καλά το καταλάβουν οι παίκτες του Γκουαρδιόλα.

Ήταν μάλιστα σκληρή και ήρθε μέσα σε χρόνο dt, με τους μερένγκες να κάνουν μία εξωπραγματική ανατροπή μέσα σε διάστημα δύο λεπτών με τον ίδιο πρωταγωνιστή: τον Ροντρίγκο.

Η αρχή έγινε στο 89′ όταν ο Καμαβινγκά έκανε το γέμισμα από τα δεξιά και ο Μπενζεμά έκανε το γύρισμα από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Ροντρίγκο να προλαβαίνει τον Έντερσον και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Βραζιλιάνος “ξαναχτύπησε” και κόντεψε να… κατεδαφίσει το Μπερναμπέου: ο Καρβαχάλ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ασένσιο έπιασε την πρώτη κεφαλιά, με τον Ροντρίγκο να παίρνει τη δεύτερη και να νικάει τον Έντερσον για να κάνει το 2-1.

Ο ίδιος άγγιξε και το χατ-τρικ στο 90+3′ για να στείλει το ματς στην ποδοσφαιρική αθανασία, με τον Έντερσον να τον σταματάει αυτή τη φορά και να γλιτώνει τους πολίτες από το απόλυτο κάζο, με το 2-1 να μένει μέχρι το φινάλε και να οδηγεί τις δύο ομάδες στο να λύσουν τις διαφορές τους στην ημίωρη παράταση.

Εκεί, η Ρεάλ μπήκε φουριόζα θέλοντας να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, από τη στιγμή που η Σίτι ήταν ακόμα ζαλισμένη από τα γκολ του Ροντρίγκο, και πολύ γρήγορα απέκτησε σκορ πρόκρισης. Αυτό έγινε στο 95ο λεπτό, αφού μετά από το πέναλτι που κέρδισε ο Μπενζεμά σε ανατροπή του από τον Ρούμπεν Ντίας, η μπάλα στήθηκε στη βούλα, με τον Γάλλο να νικάει τον Έντερσον και να κάνει το 3-1, με το 15ο γκολ του στο φετινό Champions League και το 48ο γκολ του σε 50 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τους μερένγκες από την αρχή της σεζόν.

Το γκολ αυτό χαλύβδωσε ακόμα περισσότερο τους παίκτες του Αντσελότι και γέμισε ακόμα μεγαλύτερη πίεση και άγχος τους Άγγλους, που στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους της παράτασης έκλεισαν ασφυκτικά τους μερένγκες στα καρέ τους αλλά είδαν στο 105+2′ τον Κουρτουά να αποδεικνύεται φύλακας άγγελος της εστίας του, βγάζοντας σε κόρνερ με τρομερή εκτίναξη την κεφαλιά του Φόντεν.

Συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι) : Κουρτουά, Μεντί, Καρβαχάλ, Νάτσο, Μιλιτάο (115′ Βαγιέχο), Κρόος (68′ Ροντρίγκο), Κασεμίρο (75′ Ασένσιο), Βινίσιους (115′ Λούκας), Βαλβέρδε, Μόντριτς (75′ Καμαβινγκά), Μπενζεμά (104′ Θεμπάγιος)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γουαρδιόλα) : Έντερσον, Κανσέλο, Γουόκερ (72′ Ζιντσένκο), Λαπόρτ, Ντίας, Ντε Μπρόινε (72′ Γκιντογκάν), Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόντρι (99′ Στέρλινγκ), Φόντεν, Μαχρέζ (85′ Φερναντίνιο), Ζεσούς (78′ Γκρίλις)

Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης

Τρίτη 26/4

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης  4-3

Τετάρτη 27/4

Λίβερπουλ -Βιγιαρεάλ  2-0

Τρίτη 3/5

Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ  2-3

Τετάρτη 4/5

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι  3-1 παρ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected