Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Γερμανικό παρών στον τελικό του Europa League, σε έναν ακόμη ο Μουρίνιο (vids)

Μεγάλη εμφάνιση για τη Ρείντζερς, που όχι μόνο ανέτρεψε το σκορ κόντρα στη Λειψία αλλά έφτασε και στο ευρύ 3-1 κόντρα σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης!

Στον τελικό της Σεβίλλης θα βρει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία μετά την Μπαρτσελόνα άφησε εκτός συνέχειας και την Γουέστ Χαμ με τον Μπορέ να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Με δέκα παίκτες από το 18′ λόγω αποβολής του Κράσγουελ, τα «σφυριά».

Η Ρέιντζερς βρισκόταν στην 4η κατηγορία της Σκωτίας πριν από εννέα χρόνια. Τον Μάιο του 2022 διεκδικεί το δεύτερο τη τάξει τρόπαιο στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, αφού έπειτα από ακόμα μια ανατροπή, απέκλεισε στα ημιτελικά τη Λειψία (3-2 συνολικό σκορ) και προκρίθηκε στον τελικό του Europa League.

Τα γκολ των Τζέιμς Τάβερνιερ και Γκλεν Καμάρα διαμόρφωσαν την πλατφόρμα για μία σπουδαία ανατροπή. Ο ασταμάτητος Κριστοφέρ Ενκουνκού μείωσε στο τέλος, όμως ο Τζον Λούντραμ αρνήθηκε την παράταση στους Γερμανούς και με το 3-1 έστειλε τους Σκοτσέζους στον τελικό της Σεβίλλης, όπου θα αντιμετωπίσει άλλη μια γερμανική ομάδα, την Άιντραχτ.

Η Άιντραχτ μετράει ευρωπαϊκό τίτλο, το Κύπελλο UEFA του 1979-1980, όμως από τότε έχει να βρεθεί σε θέση να διεκδικήσει ένα τέτοιο τρόπαιο. Φέτος θα έχει αυτήν την ευκαιρία, αφού με το 1-0 επί της Γουέστ Χαμ στα ημιτελικά του Europa League, διπλασίασε τις νίκες της και θα αγωνιστεί στη Σεβίλλη κόντρα στη Ρέιντζερς για τον τίτλο.

Το γκολ του Ραφαέλ Μπορέ και η αποβολή του Άαρον Κρέσγουελ στο 1ο ημίχρονο καθόρισαν εν πολλοίς τον αγώνα, με τους Γερμανούς να έχουν και την εύνοια της νίκης 2-1 στο Λονδίνο και στο τέλος να δίνουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες φιλάθλους τους να ορμήσουν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν.

Στον τελικό του Conference θα βρεθεί η σκληροτράχηλη Φέγενορντ και για μια ακόμη φορά ο Ζοζέ Μουρίνιο!

Χάρη σε μία ασύλληπτη κεφαλιά του Έιμπραχαμ στο 11ο λεπτό η Ρόμα υπέταξε 1-0 την Λέστερ στο “Ολίμπικο” και σε συνδυασμό με το 1-1 στην Αγγλία πανηγύρισε σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Conference League όπου θα βρει την Φέγενορντ.

Η ολλανδική ομάδα υπερασπίστηκε άψογα το υπέρ της 3-2 στο Ρότερνταμ κρατώντας στο μηδέν (0-0) την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ και πήρε άξια το εισιτήριο, όπου θα αντιμετωπίσει την Ρόμα.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών (Europa League)

Λειψία – Ρέιντζερς  1-0. 1-3
Γουέστ Χαμ – Άιντραχτ Φραγκφούρτης  1-2, 0-1

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών (Conference League)

Φέγενορντ – Μαρσέιγ  3-2, 0-0
Λέστερ – Ρόμα  1-1, 0-1

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected