Κατηγορίες
Basket

Δραματικό το φινάλε στη Β Εθνική : Οι ομάδες που προβιβάστηκαν στην Α2 και αυτές που έσωσαν την…παρτίδα

Ολοκληρώθηκε κατά 95% το πρωτάθλημα της Β Εθνικής και αναδείχτηκαν οι τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν στην Α2.

Στον 1ο όμιλο, ο Παπάγου είχε εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική την πρωτιά. Στη μάχη του υποβιβασμού, η Αχαγιά ‘82 “άλωσε” τη Ραφήνα και έριξε στη Γ’ Εθνική τον Αργοναύτη, που θα ακολουθήσει τον δρόμο των ΚΑΟ Κορίνθου και Πεντέλης. Στους αγώνες κατάταξης για κάλυψη πιθανής κενής θέσης στην Α2, θα αγωνιστεί ο Φ.Ε.Α. Ν. Φιλαδέλφειας / Ν. Χαλκηδόνας.

Στο 2ο, η Μεγαρίδα πανηγύρισε πριν δύο εβδομάδες την άνοδο και έτσι η σημερινή τελευταία αγωνιστική, είχε ενδιαφέρον μόνο για την παραμονή στην κατηγορία. Ωστόσο, εκκρεμούν οι (3) αγώνες από την 25η αγωνιστική ώστε να δούμε ποιος θα ακολουθήσει τους Μανδραϊκό, Μελίσσια και Κρόνο Αγίου Δημητρίου στη Γ Εθνική. Στους αγώνες κατάταξης για κάλυψη πιθανής κενής θέσης στην Α2 θα αγωνιστεί το Αιγάλεω.

Στον 3ο όμιλο, ο Ερμής Σχηματαρίου είναι ο πρωταθλητής και αυτός που προβιβάζεται απευθείας στην Α2. Η Μελίκη, οι Τιτάνες Παλαμά και ο ΣΚ Ιωάννινα έχασαν τη μάχη της παραμονής, ενώ στους αγώνες κατάταξης για κάλυψη πιθανής κενής θέσης στην Α2 θα αγωνιστεί ο Αίολος Τρικάλων.

Τέλος, στον 4ο όμιλο ο Αίας Ευόσμου κατάφερε να ανέβει στην Α2 μετά από 20 ολόκληρα χρόνια! Μπορεί να απομένει μία ακόμη αγωνιστική, όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο, ενώ την κατηγορία χάνουν Αρετσού, Κομοτηνή, ΜΕΝΤ και ΚΑΟΧ. Πιο κοντά στη 2η θέση είναι η Γέφυρα, που έχει ένα ματς λιγότερο κόντρα στην Αρετσού.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected