Κατηγορίες
Basket

Μάχη μέχρι τέλους στο Μιλγουόκι, μίλησε όμως η “καρδιά” των Bucks για το 2-1 (vids)

Τι κι αν ο Κρις Μίντλετον συνεχίζει να παρακολουθεί τη σειρά χωρίς να μπορεί να βοηθήσει; Τι κι αν σούταραν με χαμηλά ποσοστά; Τι κι αν αντιμετώπισαν από νωρίς τη φθορά των φάουλ. Τι και αν απέναντι τους έχουν μία σκληρή και ταλαντούχα ομάδα; Οι Μπακς έκαναν τη δουλειά στο Game 3 με τους Σέλτικς νικώντας τους με 103-101, είναι πλέον στο 2-1 και κράτησαν το πλεονέκτημα της έδρας.

Τα κατάφεραν παρότι έχασαν τη διαφορά των 13 πόντων που «έχτισαν» στο τέλος της τρίτης περιόδου, βρέθηκαν πίσω αλλά ανέκτησαν το προβάδισμα και πήραν την πολύτιμη νίκη. Τους οδήγησε ένας τρομερός Γιάννης Αντετοκούνμπο –ποιος άλλος;- με 42 πόντους, 9/12 βολές, 16/30 σουτ, 12 ριμπάουντ, οχτώ ασίστ, δύο κλεψίματα και τρεις τάπες! Μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Τζρου Χόλιντεϊ με 25 πόντους και επτά ασίστ.

Για τους Σέλτικς ο Τζέιλεν Μπράουν είχε 27 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Αλ Χόρφορντ 22 πόντους, 15 ριμπάουντ, πέντε ασίστ ενώ ο Τζέισον Τέιτουμ είχε 10 με 4/19 σουτ.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, η πρώτη περίοδος κύλησε με χαμηλά ποσοστά και ανάλογο σκορ, με τους Μπακς προηγούμενους με 22-19. Τα «ελάφια» είχαν 8/22 και οι «Κέλτες» 8/25 σουτ, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να σημειώνει οχτώ πόντους.

Στη δεύτερη περίοδο ο «Greek freak» ανέλαβε ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες, αφού οι πάσες που μοίραζε δεν οδηγούσαν συνήθως σε καλάθι από τους ακροβολισμένους συμπαίκτες του. Ο Έλληνας σούπερ σταρ πρόλαβε να «αγγίξει» το double-double πριν το τέλος του ημιχρόνου (20 πόντοι, 9 ριμπάουντ) αλλά μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό φορτώθηκε με τρίτο φάουλ. Στο τέλος του πρώτου μέρους οι Σέλτικς ήταν μπροστά με 50-46.

Ο Τζέισον Τέιτουμ τελείωσε το ημίχρονο με 2/9 αλλά έδωσε μία από τις καλύτερες φάσεις των δύο πρώτων περιόδων κάνοντας πόστερ τον Γιάννη…

Ο Αντετοκούνμπο όμως από την πλευρά του έκανε τα πάντα…

Με τον Γιάννη αφιονισμένο να σημειώνει τους εννιά από τους πρώτους 12 πόντους των Μπακς στην τρίτη περίοδο, οι γηπεδούχοι έκαναν μία προσπάθεια να ξεφύγουν και στα μισά της προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 10 (66-56) ενώ άνοιξαν την «ψαλίδα» ακόμη και στους 14 (80-66) μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό. Στο φινάλε της τρίτης περιόδου τα «ελάφια» είχαν ένα σημαντικό προβάδισμα (80-67) κάνοντας double-score στο συγκεκριμένο διάστημα (34-17).

Το ματς είχε βέβαια αρκετές στιγμές έντασης…

Νωρίς στην τέταρτη περίοδο ο Μπρουκ Λόπες φορτώθηκε με πέμπτο φάουλ και οι Σέλτικς μείωσαν στους 10 (83-73). Οι γηπεδούχοι έβγαλαν κούραση στοιχείο που εκμεταλλεύτηκαν ακόμη περισσότεροι οι αντίπαλοι τους πλησιάζοντας στους δύο (97-95 στα 3:40 από το τέλος) και παίρνοντας προβάδισμα σχεδόν δύο λεπτά από το τέλος (99-100). Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό οι Σέλτικς έχασαν δύο ελεύθερα τρίποντα με το σκορ στον πόντο υπέρ τους για να αναλάβει ο Γιάννης που έκανε το 101-100 και έκανε στην επόμενη φάση τάπα. Στα 11,2’’ ο Χόλιντεϊ με δύσκολο floater «έγραψε» το 103-100. Ο Μπράουν έβαλε μία βολή μετά από το φάουλ που κέρδισε, αστόχησε στη δεύτερη πήρε το ριμπάουντ ο Σμαρτ αλλά αστόχησε για να ακολουθήσει και άλλο άστοχο φόλοου που ήταν και εκπρόθεσμο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected