Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Μυθικό” deal της Σίτι με Erling Haaland!

Η… βόμβα Χάαλαντ ενεργοποιήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι! Οι Πολίτες έκαναν το πρώτο μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ» του καλοκαιριού ανακοινώνοντας την απόκτηση του Νορβηγού σούπερ σταρ από την Ντόρτμουντ.

Οι «Πολίτες» γνωστοποίησαν τη συμφωνία με τον γερμανικό σύλλογο δαπανώντας 74 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς σε αυτό το ποσό να συμπεριλαμβάνονται τα μπόνους. Με αμοιβές εκπροσώπων και μπόνους, το deal άγγιξε τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εξωπραγματικό αναμένεται να είναι και το ετήσιο κόστος του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή.

Ο Χάαλαντ αναμένεται να υπογράψει πολυετές συμβόλαιο και θα λαμβάνει περί τις 400.000 λίρες ανά εβδομάδα, όσα λαμβάνει και ο ηγέτης της ομάδας Κέβιν Ντε Μπρόινε κάτι που σημαίνει ότι αυτομάτως θα συμπεριληφθεί μεταξύ των υψηλότερα αμοιβόμενων παικτών της ομάδας και του κόσμου.

«Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουμε καταλήξει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με την Μπορούσια Ντόρτμουντ για τη μεταγραφή του επιθετικού Έρλινγκ Χάαλαντ στον σύλλογο από την 1η Ιουλίου 2022. Η ολοκλήρωση της μεταγραφής εκκρεμεί μέχρι να οριστικοποιηθούν οι όροι συμφωνίας και με τον παίκτη».

Ο Χάαλαντ παίζει στην Ντόρτμουντ από τον Ιανουάριο του 2020. Αποκτήθηκε από τη Σάλτσμπουργκ αντί… μόλις 20 εκατ. ευρώ. Με τους Βεστφαλούς έχει παίξει 88 φορές σε όλες τις διοργανώσεις κι έχει σκοράρει 85 γκολ, μοιράζοντας 23 ασίστ. Συνολικά στην καριέρα του έχει σκοράρει 92 γκολ σε ματς πρωταθλήματος σε 121 εμφανίσεις με τη Μόλντε, τη Σάλτσμπουργκ και την Ντόρτμουντ, ενώ πέρυσι έγινε ο νεότερος παίκτης που έφτασε τα 20 γκολ στο Champions League.

Ο πατέρας του Έρλινγκ, Αλφ Ινγκε Χάαλαντ έπαιξε για τη Σίτι στο διάστημα 2000-2003, ενώ επίσης αγωνίστηκε σε Λιντς και Νότιγχαμ Φόρεστ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected