Κατηγορίες
Αθλήματα

Στα προημιτελικά με μεγάλη εμφάνιση η Σάκκαρη

© Jimmie48 / WTA

Από το Indian Wells, όπου ήταν φιναλίστ, είχε να παίξει σε έναν προημιτελικό η Μαρία Σάκκαρη, η οποία κέρδισε την Gauff με 6-4, 7-5 και μπήκε στην τελική 8άδα του Internazionali BNL d’ Italia στη Ρώμη.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, πήρε και τη ρεβάνς από τη νεαρή Αμερικανίδα, από την οποία είχε ηττηθεί πέρσι στη Ρώμη.

Ούτε το σημερινό ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για τη Μαρία, που στα κρίσιμα σημεία ξεχώρισε, απέφυγε τα λάθη και έφτασε μέχρι την επικράτηση σε 1 ώρα και 49 λεπτά αγώνα.

Στο 1ο σετ οι δυο παίκτριες αντάλλαξαν από ένα break στα πρώτα λεπτά, ενώ η Σάκκαρη έκανε και δεύτερο break στο 7ο game, για να περάσει μπροστά με 4-3. Η Gauff είχε την ευκαιρία να απαντήσει ξανά άμεσα, αλλά η Σάκκαρη έσβησε διπλό break point στη συνέχεια και κράτησε το σερβίς της από το 15-40, για να φτάσει στο 5-3.

Στο 10ο game ήταν πίσω με 15-30 η Ελληνίδα, αλλά κατάφερε να υπερασπιστεί και πάλι το σερβίς της, για να κάνει το 6-4 και να κατακτήσει το 1ο σετ.

Παρότι έκανε γρήγορο break και προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1, το 2ο σετ ήταν ακόμα πιο δύσκολο για τη Σάκκαρη, που έχασε δυο ευκαιρίες για να κάνει το double break στο 5ο game για το 4-1

Η Gauff κατάφερε να διατηρηθεί σε κοντινή απόσταση και να μειώσει σε 3-2, για να κάνει και το break back και να ισοφαρίσει σε 3-3 στη συνέχεια. Έπειτα η Αμερικανίδα προηγήθηκε με 4-3 – σβήνοντας ένα break point – αλλά και με 5-4, αναγκάζοντας τη Μαρία να σερβίρει για την παραμονή της στο σετ.

Δεν δυσκολεύτηκε να το κάνει η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που τελικά ανέκτησε το πάνω χέρι χάρη σε νέο break στο 11ο game και με love service game διαμόρφωσε το τελικό 7-5 στο 2ο σετ.

Για 2η φορά θα παίξει στα προημιτελικά της Ρώμης η Σάκκαρη, η οποία ήταν ημιφιναλίστ στο ιταλικό τουρνουά το 2019. Έχει μπροστά της και μια μεγάλη ευκαιρία για να διεκδικήσει την άνοδό της στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης η Ελληνίδα, η οποία προς το παρόν είναι στο Νο.4 του live ranking, αλλά πολύ κοντά στην Barbora Krejicikova (Νο.2) που δεν αγωνίζεται και στην Paula Badosa (Νο.3) που θα παίξει αργότερα για τον 3ο γύρο.

Αύριο η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ons Jabeur για την προημιτελική φάση του Internazionali BNL d’ Italia, σε μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Η 28χρονη Τυνήσια είναι από τις πιο φορμαρισμένες παίκτριες στον κόσμο αυτή τη στιγμή και λίγο πριν επικράτησε της Yulia Putintseva με 6-3, 6-2, για να φτάσει τις 9 διαδοχικές νίκες στο tour, αφού προέρχεται από την κατάκτηση του τουρνουά της Μαδρίτης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected