Super League 1

Τρομερή ανατροπή για τον Άρη και ξανά Ευρώπη!

Ο Άρης έκανε το θαύμα και σε 7 λεπτά από το 0-2 και από εκεί που κοιτούσε με… κιάλια την Ευρώπη, ισοφάρισε σε 2-2 και στο τέλος πήρε και αυτό που ήθελε κερδίζοντας 3-2 από την ΑΕΚ που «αυτοκτόνησε».

Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου το 0-2 με δύο γκολ (53′-58′), ενώ ο Άρης βρήκε… απαντήσεις στο φινάλε. Με Πάλμα (78′), Μανσίνι (85′) και Ματέο Γκαρσία (90’+3) έκανε την ολική ανατροπή βάζοντας… φωτιά στο Χαριλάου!

Έτσι, ο Άρης με τη νίκη και… επίσημα είναι στην Ευρώπη απέναντι στην ΑΕΚ που αυτοκτόνησε και δεν θα παίξει στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι η τελευταία αγωνιστική δεν έχει καμία βαθμολογική σημασία με τον Άρη να παίζει στα Ιωάννινα με τον ΠΑΣ και την Ένωση να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ο Χερμάν Μπούργος τεχνικός ξεκίνησε το ντέρμπι δίχως να προχωρήσει σε καμία αλλαγή σε σχέση με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, χρησιμοποιώντας την ίδια ενδεκάδα και κόντρα στην Ένωση σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, από πλευράς ΑΕΚ, δεν προχώρησε σε αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Γκαρσία φορ και τον Άμραμπατ δεξιά. Ο Αραούχο που έκανε τεράστια προσπάθεια για να δώσει το “παρών” στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν στον πάγκο.

Η ΑΕΚ είχε εξ’ αρχής τον έλεγχο του αγώνα και έφτασε πρώτη να απειλήσει βάσιμα την αντίπαλη εστία. Στο 21’ είχαμε μακρινό δεξί σουτ του Σιμάνσκι, η μπάλα χτυπάει και στο έδαφος, στην αγκαλιά του Κουέστα. Στην επόμενη φάση αντεπίθεση για την ΑΕΚ, ο Κριχόβιακ βγάζει κάθετη στον Ρότα που εφορμά στην περιοχή αλλά πηγαίνει από τον άξονα προς τα αριστερά, γυρίζει πριν η μπάλα βγει έξω στον Λιβάι Γκαρσία στο ύψος του πέναλτι, ο οποίος με τον Κουέστα εκτός εστίας πιάνει σουτ χωρίς καλή ισορροπία, ψηλά άουτ στην μεγάλη φάση για την Ένωση. Στο 22’ ο Τσούμπερ από αριστερά σούταρε με καλές προϋποθέσεις, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η πίεση της ΑΕΚ απέδιδε και έδινε έξτρα επιθέσεις στους «κιτρινόμαυρους». Ο Άρης επιθετικά δεν έβρισκε χώρους και δεν είχε συνεργασίες, αλλά στο 34’ βρήκε… κάτι. Τακουνάκι του Άμραμπάτ προς την άμυνα, η μπάλα κόντραρε ο Καμαρά έκλεψε και μπήκε στην περιοχή από αριστερά, ο Μήτογλου έκοψε και η μπάλα κατέληξε άουτ, αλλά ήταν οφσάιντ. Και στο φινάλε του ημιχρόνου άγγιξε το γκολ η ομάδα του Μπούργος. Ο Μανσίνι περνάει τον Χατζισαφί, ο Μπερτόγλιο δεν βρίσκει, αλλά τελικά η μπάλα στον Ιτούρμπε, σουτ, η μπάλα στην κάτω πλευρά του οριζοντίου δοκαριού, σκάει μπροστά από τη γραμμή και απομακρύνεται από την άμυνα της Ένωσης. Και με αυτή την σπουδαία φάση τελείωσε το α’ ημίχρονο στο Χαριλάου με το 0-0 να ευνοεί τον Άρη. Την ώρα που πήγαιναν οι ομάδες στα αποδυτήρια υπήρχε μεγάλη ένταση ανάμεσα στις δύο ομάδες με Κονέ και Τερζή να παίρνουν από κίτρινες κάρτες.

Το β’ ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές, αλλά με την ΑΕΚ πιο αποφασισμένη. Και το απέδειξε σχετικά γρήγορα και με εμφατικό τρόπο, απέναντι σε ένα «μουδιασμένο» Άρη. Στο 53’ ωραία σέντρα του Χατζισαφί, τρομερό κοντρόλ με το στήθος από τον Λιβάι Γκαρσία, έπιασε δυνατό διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να χτυπά στη ρίζα του δεξιού δοκαριού και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1. Κατά τους πανηγυρισμούς ένα μπουκάλι με νερό πετάχτηκε από την εξέδρα και βρήκε με δύναμη τον Ρότα στο κεφάλι και υπήρξε μικρή διακοπή. Στο 58’ η ΑΕΚ χτύπησε… ξανά. Πάσα στον Τσούμπερ αριστερά, ο οποίος γεμίζει για τον Γκαρσία, ο Κουέστα νικάει τον επιθετικό από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο στην κεφαλιά του, αλλά ο ίδιος παίρνει το ριμπάουντ και κάνει το 0-2 από κοντά. Το γκολ ακυρώθηκε από τον επόπτη, αλλά στο VAR ορθώς μέτρησε κανονικά καθώς δεν υπήρχε καμία τέτοια πιθανότητα για οφσάιντ του Τσούμπερ.

Το Χαριλάου… πάγωσε, αλλά ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει. Στο 64’ κόρνερ από αριστερά, η μπάλα φτάνει στον Μανσίνι που πιάνει ένα σουτ, η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Χατζισαφί την ώρα που πέφτει με τον διαιτητή Μάντεν να δίνει πέναλτι, ενώ ξεκάθαρα ήταν κολλημένο το χέρι του Ιρανού στο σώμα του. Τελικά το VAR τον φώναξε να το δει και ορθώς το πήρε πίσω για να δώσει εντολή να συνεχιστεί ο αγώνας.

Ο Μπούργος αντέδρασε άμεσα αλλάζοντας το σύστημα 4-4-2 (έβαλε στο ματς Ματέο Γκαρσία, Σάκιτς και Πάλμα), ενώ ο Οφρυδόπουλος δίνει εντολή να κλείσουν οι χώροι προς την εστία του Στάνκοβιτς για το τελευταίο 20λεπτο. Στο 75’ ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Μανσίνι, φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Στάνκοβιτς. Δύο λεπτά μετά απείλησε ο Τσούμπερ με σουτ, αλλά ο Άρης έψαξε αυτό που βρήκε στο 78’. Τρομερή ατομική ενέργεια από τον Πάλμα, περνά τον Ρότα και τον Μάνταλο και με συρτό σουτ από υτο ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα στα δίχτυα καθώς δεν κατάφερε να αντιδράσει ο Στάνκοβιτς. Ο Οφρυδόπουλος αντέδρασε βάζοντας τον Μοχαμάντι αριστερό μπακ αντί του Μάνταλου, με τον Χατζισαφί στα χαφ. Στο 83’ ο Πάλμα με νέο σουτ απείλησε, όμως ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε σταθερά. Στο επόμενο λεπτά ο ίδιος παίκτης με φάουλ απείλησε, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά και αμέσως μετά από κόρνερ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ με τρομερή επέμβαση αποσώβησε το γκολ από κεφαλιά του Φαμπιάνο. Αυτό δεν το έκανε στο 85’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φαμπιάνο πιάνει την κεφαλιά, ο Χατζισαφί διώχνει προσωρινά αλλά η μπάλα μένει μέσα στη μικρή περιοχή και τελικά ο Μαντσίνι σκοράρει από κοντά για το 2-2. Η ΑΕΚ δέχθηκε 2 γκολ σε 7 λεπτά και ο Οφρυδόπουλος αναγκάστηκε να βάλει Αραούχο και Τάνκοβιτς για τα τελευταία λεπτά, ενώ ο Μπούργος έβαλε τον Μπρούνο Γκάμα. Λίγα λεπτά μετά η ΑΕΚ έβαλε και τον Ανσαριφάρντ για να παίξει με δύο φορ και να πιέσει.

Στις καθυστερήσεις ο Άρης βρήκε χώρους και τελικά βρήκε το γκολ με τον Ματέο Γκαρσία με διπλή προσπάθεια κάνοντας το 3-2 και δίνοντας το εισιτήριο για την Ευρώπη στον Άρη με την ΑΕΚ να αυτοκτονεί… Η Ένωση προσπάθησε στο τέλος με κόρνερ και κάποια σουτ να απειλήσει, αλλά ήταν αργά με τον Άρη να παίζει… μαζικά πίσω και να κρατά το 3-2.

Συνθέσεις

Άρης (Χερμάν Μπούργος) : Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν (62’ Σάκιτς), Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (87’ Μπρούνο Γκάμα), Ιτούρμπε (62’ Πάλμα), Μπερτόγλιο (62’ Ματέο Γκαρσία), Καμαρά (94’ Δεληζήσης).

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος) : Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (87’ Τάνκοβιτς), Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (82’ Μοχαμάντι), Γκαρσία (87’ Αραούχο), Τσούμπερ (92’ Ανσαριφάρντ), Άμραμπαντ

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Άρης – ΑΕΚ  3-2
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ  1-1
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα  4-0

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολυμπιακός 35 24 8 3 59 24 35 80
2 ΠΑΟΚ 35 18 7 10 56 33 23 61
3 Παναθηναϊκός 35 18 7 10 52 24 28 61
4 Άρης 35 17 8 10 36 28 8 59
5 ΑΕΚ 35 16 8 11 54 39 15 56
6 ΠΑΣ Γιάννινα 35 12 10 13 34 39 -5 46
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected