Κατηγορίες
Basket

Δεν θα διεκδικήσουν φέτος το πρωτάθλημα οι Bucks παρά τη τιτάνια προσπάθεια του Giannis (vids)

Οι Μπόστον Σέλτικς ήταν καλύτεροι από τους Μιλγουόκι Μπακς και νίκησαν στο έβδομο παιχνίδι με 109-81 παίρνοντας το εισιτήριο για τους τελικούς της Ανατολής, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι απελπιστικά μόνος.

Ο «Greek Freak» -τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους, 20 ριμπάουντ και 9 ασίστ- δεν είχε τις απαραίτητες βοήθειες από τους συμπαίκτες του σε μία τόσο κρίσιμη αναμέτρηση κι έτσι οι πρωταθλητές έμειναν εκτός συνέχειας, χάνοντας πια την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον περσινό τους τίτλο. Από την άλλη η ομάδα του Ίμε Ουντόκα είχε περισσότερη ενέργεια και λύσεις και πλέον θα παίξει στη σειρά των τελικών με μειονέκτημα έδρας κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ.

Κομβική η απουσία του Κρις Μίντλετον απ’ όλη τη σειρά καθώς δεν «έσφιξε τα δόντια» για να επιστρέψει και να βοηθήσει. Στον αντίποδα η απώλεια του Ρόμπερτ Ουίλιαμς δεν κόστισε.

Το πρώτο δωδεκάλεπτο ανήκε κατά κύριο λόγο στους Μπακς οι οποίοι με μπροστάρη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο κυριάρχησαν στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης και προηγήθηκαν νωρίς με 13-6 και στη συνέχεια με 26-20 στο 12′.

Η δεύτερη περίοδος όμως αποτέλεσε μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν αισθητά την άμυνά τους και βρίσκοντας αρκετές λύσεις από την περιφέρεια, όχι μόνο «έπιασαν» στο σκορ τα «ελάφια» αλλά τους προσπέρασαν κιόλας με 48-43 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, χάρη σε τρεις βολές του Μάρκους Σμαρτ, έπειτα από αυστηρό φάουλ που σφυρίχτηκε εις βάρος του «Greek Freak».

Τα… ζόρια συνεχίστηκαν για τους πρωταθλητές και στο τρίτο κομμάτι του παιχνιδιού. Οι Σέλτικς είχαν βρει ρυθμό στην επίθεση και παράλληλα ο MVP των περσινών τελικών έμοιαζε και ήταν απελπιστικά μόνος. Κάπως έτσι στο 36′ ο φωτεινός πίνακας του «Γκάρντεν» έγραφε 79-64 και τα πράγματα είχαν γίνει πάρα πολύ δύσκολα για το σύνολο του Μάικ Μπούντενχολζερ.

Η κατάσταση είχε πάρει το δρόμο της και τίποτα δεν μπορούσε πια να αλλάξει. Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο μεγάλωνε η διαφορά και η κόρνα της λήξης βρήκε θριαμβευτές τους Σέλτικς με 109-81 και τους Μπακς να ολοκληρώνουν τη φετινή σεζόν.

Απροσδόκητος ήρωας για τους νικητές ο Γκραν Ουίλιαμς με 27 πόντους και 7/18 τρίποντα. Εξαιρετικοί επίσης οι Τζέισον Τέιτουμ (23 π.)και Τζέιλεν Μπράουν (19 π.).

δείτε βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected