Κατηγορίες
Αθλήματα

Πρόκριση για τη Γραμματικοπούλου στο Roland Garros, “λύγισε” στις λεπτομέρειες η Παπαμιχαήλ

Ιδανικό ξεκίνημα πραγματοποίησε στο Roland Garros η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία επιβλήθηκε της Valeria Savinykh με 6-4, 6-1 και πήρε μέσα σε 76 λεπτά την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Ελληνίδα τενίστρια μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-0 στα πρώτα λεπτά. Η 31χρονη Ρωσίδα, Νο.271 στον κόσμο και πρώην Νο.99, κέρδισε τους 12 από τους 13 επόμενους πόντους και ισοφάρισε σε 3-3.

Η Βαλεντίνη απάντησε με love service game, ενώ η Savinykh έσωσε break point και κράτησε και εκείνη το σερβίς της, για το 4-4. Η Βαλεντίνη έκανε ένα καθοριστικό break στο 10ο game, κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4 και από εκεί και πέρα κυριάρχησε στο court.

Έχασε μόνο ένα game στο 2ο σετ η 25χρονη Ελληνίδα, Νο.188 στον κόσμο, η οποία κέρδισε τα 8 από τα 9 τελευταία games και ολοκλήρωσε το 2ο σετ χωρίς να κινδυνέψει με break point και κάνοντας 2 break στο σερβίς της αντιπάλου της.

Για 4η φορά στην καριέρα της μπήκε στον 2ο γύρο των προκριματικών του Roland Garros η Βαλεντίνη, 1η από το 2019, όταν είχε κάνει και την καλύτερη πορεία της στο τουρνουά, φτάνοντας μέχρι τον 3ο και τελευταίο προκριματικό γύρο.

Εκεί θα αντιμετωπίσει είτε τη Vitalia Diatchenko, No.12 στο ταμπλό, είτε την Isabella Shinikova.

“Λύγισε” στις λεπτομέρειες η Παπαμιχαήλ

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έκανε μια καλή προσπάθεια μετά από 2,5 ώρες μάχης όμως “λύγισε” από την Bonaventure, με 6-1, 3-6, 7-6 (4).

Η 27χρονη Βελγίδα, Νο.170 στην παγκόσμια κατάταξη, ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 6-1, 3-1. Η Παπαμιχαήλ, Νο.172 στον κόσμο, κατάφερε να αντιδράσει και κέρδισε τα 5 επόμενα games για να ανατρέψει το 2ο σετ, από το 1-3 στο 6-3.

Η 29χρονη Ελληνίδα άνοιξε με break το αποφασιστικό σετ, διευρύνοντας το σερί της στα 7 κερδισμένα games για να προηγηθεί με 2-0. Η Bonaventure ισοφάρισε σε 3-3, με την Παπαμιχαήλ να κερδίζει ένα κρίσιμο game στη συνέχεια, μετά από 7 ισοπαλίες, για να πάρει ξανά το προβάδισμα.

Η Δέσποινα κατάφερε μάλιστα να κάνει και το break, για να προηγηθεί με 5-3, έχασε όμως τη μεγάλη ευκαιρία να κλείσει το ματς στο σερβίς της, φτάνοντας έως και 2 πόντους μακριά από την πρόκριση.

Η Bonaventure δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε σε 5-5, με το σετ να κρίνεται τελικά στο tie-break 10 πόντων, όπου η Βελγίδα έκανε τα λιγότερα λάθη και επιβλήθηκε με 10-4.

Με τη νίκη αυτή, η Bonaventure μπήκε στον 2ο γύρο των προκριματικών του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βρετανίδα Yuriko Miyazaki.

Θυμίζουμε πως στο ταμπλό των προκριματικών του Roland Garros συμμετέχει και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία θα αντιμετωπίσει για τον 1ο γύρο τη Valeria Savinykh.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected