Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Το “σήκωσε” η Ρόμα κι ο Μουρίνιο! (vid)

Ένα γκολ του Ζανιόλο στο μισάωρο του αγώνα, έφτασε στη Ρόμα ώστε να κατακτήσει τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο! Άτυχη με δύο δοκάρια η Φέγενορντ.

Πέμπτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για τον Ζοσέ Μουρίνιο, με τέταρτη διαφορετική ομάδα και με τέταρτο διαφορετικό ποδοσφαιρικό στιλ.

Ένα γκολ του Τζανιόλο ήταν αρκετό στην Ρόμα, που με ένα τακτικό ρεσιτάλ στην άμυνα της κράτησε το 1-0 ως το τέλος και κατέκτησε το παρθενικό Conference League της ιστορίας.

Ο τελικός έμοιαζε να πέφτει βαρύς και στους δύο μονομάχους. Αμφότεροι ξεκίνησαν με πολύ δύναμη, πίεση, σκληράδα, αλλά το έκαναν κάπως άγαρμπα.

Η μπάλα δεν τσουλούσε καλά, ποιότητα δεν υπήρχε. Το σημαντικότερο πράγμα που έγινε στο πρώτο τέταρτο ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Μχιταριάν, ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό και δεν άντεξε πάνω από 15 λεπτά.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού βέβαια για την Ρόμα. Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα που ήρθε από τον πάγκο έδωσε μεγαλύτερη ισορροπία στα χαφ και βοήθησε τους τζιαλορόσι να επιβάλλουν τον ρυθμό τους μετά από ένα προβληματικό ξεκίνημα.

Το φιλμ

Η Φέγενορντ μπήκε πιο δυνατά, ήταν πιο επιθετική, αλλά δεν βρήκε φάσεις. Η Ρόμα αμυνόταν μέχρι το 20’ Η είσοδος του πρώην μέσου του ΠΑΟΚ Σέρτζιο Ολιβέιρα, αντί του Μικιταριάν που είχε μυϊκό τραυματισμό, βοήθησε τη Ρόμα να έχει μεγαλύτερη συνοχή.

Στην πρώτη της φάση, λοιπόν, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ευτύχησε να προηγηθεί. Στο 32’ βαθιά μπαλιά του Μαντσίνι, η μπάλα πέρασε από τον Τράουνερ, στόπαρε εξαιρετικά ο Ζανιόλο με το στήθος και στην έξοδο του Μπίλοου πλάσαρε με το αριστερό κι άνοιξε το σκορ.

Η Φέγενορντ πίεσε για την ισοφάρισε και στο 41’ μακρινό σουτ του Κοκτσού, μπλόκαρε ο Πατρίτσιο, αν και πήρε φάλτσα η μπάλα, ενώ στο 45’+4’ σκαστό σουτ του Άουρσνες κατέληξε στα χέρια του Ρουί Πατρίτσιο.

Οι Ολλανδοί, ωστόσο, μπήκαν πιο φουριόζοι στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν δύο δοκάρια μέχρι το 50’! Στο 47’ ο Μαντσίνι στη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το δεξί σουτ του Τιλ από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε εκπληκτικά ο Ρουί Πατρίτσιο σε κόρνερ.

Στο 50’ ο Άουρσνες πάτησε για τον Μαλάσια, αυτός έπιασε εκτός περιοχής μία βολίδα με το αριστερό και ο Ρουί Πατρίτσιο άγγιξε τη μπάλα όσο χρειάστηκε για να τη στείλει στη συμβολή των δοκών!

Η Ρόμα, όμως, σταδιακά έσβηνε την επιθετικότητα της Φέγενορντ, η οποία πίεζε, αλλά δεν βρήκε άλλη σημαντική φάση. Οι Ιταλοί μετρ στην αμυντική τακτική, άντεξαν και ισορρόπησαν το ματς με τις αλλαγές και του Μουρίνιο.

Στο 73’ είχαν, μάλιστα, μία καλή στιγμή όταν δεξί σουτ εκτός περιοχής του Βερετού, απέκρουσε δύσκολα ο Μπίλοου.

Στο 85’ ο τελευταίος απέκρουσε και το αριστερό σουτ εντός περιοχής του Πελεγκρίνι.

Συνθέσεις

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρουί Πατρίτσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεθ, Μικιταριάν (18’ λ.τρ. Ολιβέιρα), Κριστάντε, Κάρσντορπ (89′ Βίνια), Ζαλέφσκι (66’ Σπινατσόλα), Ζανιόλο (66’ Βερετού), Πελεγκρίνι, Έιμπραχαμ (89′ Σομουρόντοφ).

Φέγενορντ (Άρνε Σλοτ): Μπίλοου, Γκετρούιντα, Μαλάσια (89′ Αλιρεζά), Σενέσι, Τράουνερ (74’ Πέντερσεν), Τιλ (59’ Τούρνστρα), Άουρσνες, Κοκτσού (89′ Βόλεμαρκ), Νέλσον (74’ Λίνσεν), Σινίστερα, Ντέσερς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected