Κατηγορίες
Διάφορα

ΣΟΚ από την ΕΛΣΤΑΤ : 138 παιδιά έφυγαν ξαφνικά σε 5 μήνες!

Ένα σοκαριστικό φαινόμενο που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και κανονικά θα όφειλε να έχει αναστατώσει ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα, λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα, και δεν είναι άλλο από τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό αιφνίδιων θανάτων παιδιών και εφήβων.

Τελευταίο τραγικό περιστατικό, ο αιφνίδιος θάνατος της 12χρονης μαθήτριας δημοτικού στη Θεσσαλονίκη. Υγιέστατη, χωρίς κανένα παθολογικό ή κληρονομικό πρόβλημα, αθλήτρια του τάε κβο ντο που έκανε κάθε χρόνο ιατρικές εξετάσεις, έσβησε στον ύπνο της μυστηριωδώς. Η 12χρονη ήταν πλήρως εμβολιασμένη, και η νεκροψία – νεκροτομή δεν αποκάλυψε στοιχεία για το πώς προήλθε ο θάνατος του παιδιού. Η ιστολογική και τοξικολογική εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου.

Όχι ένα, άλλα τρία παιδιά έσβησαν στη Θεσσαλονίκη μόνο τον τελευταίο μήνα. Έναν μήνα πριν, ένα τρίχρονο κοριτσάκι πέθανε στο «Ιπποκράτειο». Λίγες μέρες μετά, ένα αγόρι, πάλι στη Θεσσαλονίκη διακομίστηκε στο «Ιπποκράτειο» με σπασμούς, υψηλό πυρετό, ταχύπνοια και υπέρπνοια. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί πέθανε στα εξωτερικά ιατρεία, πριν προλάβει καν να νοσηλευτεί.

Ως τώρα οι επιστήμονες παρακολουθούν μάλλον «μουδιασμένα» το φαινόμενο, ικανοποιητικές απαντήσεις δεν δίνονται, και η λίστα του πένθους μεγαλώνει, με υγιέστατα παιδιά να χάνουν τη ζωή τους «ξαφνικά».

Οι ειδήσεις για ξαφνικούς θανάτους νέων απασχολούν πλέον συχνά την ειδησεογραφία, και το μέγεθος αυτού του ανησυχητικού ζητήματος, φανερώνουν οι μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ. Μέσα σε μόλις πέντε μήνες έχουν καταλήξει 138 παιδιά (!) ηλικίας 0 έως 19 ετών, ενώ ολόκληρο το 2020 χάθηκαν 70 παιδιά ηλικίας 5 – 15 ετών και το 2021 80 παιδιά. Αν υποθέσουμε πως τα περιστατικά θανάτων θα παρουσιάσουν την ίδια συχνότητα μέχρι το τέλος του 2022, θα έχουμε να κάνουμε με τετραπλασιασμό (!) αιφνίδιων θανάτων παιδιών και εφήβων, σε σχέση με το 2020!

Μιλάμε για μια άκρως ανησυχητική εκτίναξη του αριθμού θανάτων, που με καμία επιστημονική λογική δεν μπορεί να αποδοθεί στην τύχη. Αξίζει να αναλογιστούμε πως παρόμοιο φαινόμενο καταγράφεται και στον χώρο του αθλητισμού, και συγκεκριμένα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (δηλαδή και πάλι σε υγιείς και νέους ανθρώπους, που αθλούνται και εξετάζονται συχνότατα) με σχετική λίστα της FIFA, να αναφέρει πως στο 2021 πενταπλασιάστηκαν οι αιφνίδιοι θάνατοι ποδοσφαιριστών ανά τον κόσμο, σε σχέση με τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας.

Τι προκαλεί όλους αυτούς τους θανάτους στα παιδιά μας;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μάθουμε!

*sportime.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected