Κατηγορίες
Super League 1

ΠΑΣ Γιάννινα : Μετά τον Σάλιακα τέλος και ο Πίρσμαν

Μετά τον Μανώλη Σάλιακα που αποχώρησε από τα Γιάννινα για το Αμβούργο της Γερμανίας και συγκεκριμένα για την Ζανκτ Πάουλι ένας ακόμα παίκτης της αμυντικής τετράδας αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΣ.

Ο λόγος για τον Μάρβιν Πίρσμαν, ο οποίος εντυπωσίασε στη θέση που αγωνίστηκε και δεν είναι καθόλου υπερβολικό ότι αποτέλεσε το καλύτερο μπακ των Ηπειρωτών τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο ίδιος ο Βέλγος ποδοσφαιριστής έβαλε τους τίτλους τέλους στη συνεργασία του με τον ΠΑΣ Γιάννινα, κάτι που ανακοίνωσε μέσω συνέντευξης στο «Sportime», ενώ αναφέρθηκε και στη διετία που πέρασε στα Γιάννινα και τις στιγμές που δεν θα ξεχάσει.

Συγκεκριμένα για το πώς αισθάνεται που ένας κύκλος κλείνει και αποχωρεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά από 2 χρόνια, ο Πίρσμαν απάντησε: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ξεκινάς κάτι και γνωρίζεις πως αυτό κάποια στιγμή θα τελειώσει. Όσο καλά και εάν περνάς κάπου, θα έρθει η στιγμή για να αποχωρήσεις και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Δύο χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα πέρασα πάρα πολύ όμορφα».

Για τις στιγμές που δεν θα ξεχάσει: «Αν έπρεπε να διαλέξω την κορυφαία στιγμή, αυτή ήταν όταν νικήσαμε τρεις φορές τον Παναθηναϊκό πέρυσι. Αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω. Από εκεί και πέρα, καταλαβαίνεις ότι είναι πολλές οι στιγμές. Αξέχαστος και ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό. Το πώς το ζούσε τότε ο κόσμος την πόλη και πώς περιμέναμε και εμείς τα ματς. Ήταν τρομερό. Θα μπορούσα να πω περισσότερα».

Για το τι του έλειψε και δεν επιτεύχθηκε στην ομολογουμένως εξαιρετική διετία: «Γενικότερα δεν μπορεί να υπάρχει πικρία για κάτι. Ίσως θα ήθελα να πάρουμε περισσότερες νίκες στα play off. Τα δύο χρόνια όμως εδώ ήταν εξαιρετικά. Δεν υπάρχει κανένα παράπονο. Εντάξει, το άλλο που μπορώ να σου πω ήταν το να παίξουμε τελικό Κυπέλλου. Φτάσαμε ένα βήμα πριν στην πρώτη μου χρονιά στον ΠΑΣ Γιάννινα».

Για την απόφαση του να αποχωρήσει παρότι ο ΠΑΣ Γιάννινα του προσέφερε νέο συμβόλαιο: «Στην αρχή της σεζόν είχα μία πρόταση ανανέωσης. Ήταν πολύ νωρίς τότε. Δεν ήθελα να δεσμευτώ. Στη συνέχεια ήρθαν περισσότερες ομάδες. Ήθελα να περιμένω. Στο τέλος αποφάσισα ότι ήρθε η στιγμή να φύγω. Είχα δύο καλά χρόνια, αλλά κοιτάω μπροστά».

Για το καλοκαιρινό ενδιαφέρον του Άρη κι αν επηρεάστηκε από την άρνηση του ΠΑΣ Γιάννινα: «Όχι γιατί είχα συμβόλαιο. Αυτό που σκεφτόμουν ήταν πως αν γίνει, έγινε. Αν όχι, εντάξει, συνεχίζουμε. Δεν ήταν τίποτα που μπορούσα να κάνω εγώ. Ήταν θέμα των δύο διοικήσεων. Αφού δεν επιτεύχθηκε κάποια συμφωνία, εγώ έπρεπε να συνεχίσω. Αυτό έκανα. Συνέχισα να δουλεύω και να παίζω όπως πριν».

Για το αν μπερδεύεται το μυαλό ενός ποδοσφαιριστή από τα μεταγραφικά σενάρια: «Είμαι μεγάλος πια ηλικιακά, ξέρω πώς πάει όλο αυτό. Δεν παρασύρομαι. Αφήνω τον ατζέντη μου να κάνει κάτι. Όταν έχουν όλα τελειώσει, θα έρθει και θα μου πει τι θα κάνουμε. Δεν διαβάζω πολλά. Είναι στα ελληνικά, οπότε ούτως ή άλλως είναι δύσκολο να παρακολουθώ το τι γράφεται. Δεν καταλαβαίνεις πολλές φορές και τι ακριβώς γράφεται, όταν πας να το μεταφράσεις. Μερικές φορές βγαίνουν πράγματα που είναι αληθινά, άλλες όχι. Προσωπικά έχω μάθει να περιμένω και να μην ακούω φήμες. Όταν είναι κάτι σοβαρό, θα το μάθω από τον εκπρόσωπό μου. Έτσι και τώρα, περίμενα τι θα γίνει, αλλά έως τότε ήμουν αφοσιωμένος στο να παίξω ποδόσφαιρο».

Για την προτίμηση του στον Αργύρη Γιαννίκη ή στον Ηρακλή Μεταξά: «Δύο διαφορετικά στυλ ποδοσφαίρου. Προτιμούσα το στυλ του ποδοσφαίρου του Γιαννίκη. Περισσότερη πίεση ψηλά. Ταίριαζε περισσότερο σε αυτό που μου αρέσει να παίζω. Ωστόσο, φέτος πήγαμε στα play off αφού πήραμε περισσότερους βαθμούς. Μπορείς να πεις κάτι αρνητικό; Σίγουρα όχι».

Για τη διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ Γιαννίκη και Μεταξά: «Ήταν ακριβώς το αντίθετο. Με τον Γιαννίκη πιέζαμε ψηλά. Με τον Μεταξά περιμέναμε πίσω και προσπαθούσαμε να βγούμε στις αντεπιθέσεις. Προς το τέλος της σεζόν, βέβαια, είχαμε εξελιχθεί. Στα play off είχαμε ματς που βελτιωθήκαμε με την μπάλα στα πόδια».

*Passports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected