Basket

Πιο κοντά στην πρόκριση ο Παναθηναϊκός, 94-82 τη Λάρισα

Προβάδισμα με 2-1 στην ημιτελική σειρά των playoffs της Basket League πήρε ο Παναθηναϊκός καθώς επικράτησε με 94-82 της Λάρισα στο ΟΑΚΑ και χρειάζεται ακόμα μία νίκη, για να προκριθεί στους τελικούς.

Με κορυφαίους τους Ιωάννη Παπαπέτρου (25 πόντους) και Γιώργο Παπαγιάννη (16 πόντους, 10 ριμπάουντ), οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους και πλέον είναι ένα βήμα μακριά από τους τελικούς. Από τη Λάρισα που έμεινε πίσω με σημαντική διαφορά από νωρίς και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, ο Στέφαν Μούντι σημείωσε 17 πόντους.

Οι «πράσινοι» επιστράτευσαν την άμυνα τους, προκειμένου να βάλουν από νωρίς τις βάσεις για την επικράτηση και προηγήθηκαν με 28-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους 19 πόντους δείχνοντας να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια, παρά την προσπάθεια του Μούντι.

Οι γηπεδούχοι ανέβαζαν συνεχώς τη διαφορά, κάτι το οποίο έδωσε το δικαίωμα στον Βόβορα να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής. Παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» έφταναν σε μία άνετη επικράτηση, οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν μέχρι το τέλος και κατάφεραν να μειώσουν, κλείνοντας το ματς με καλύτερη εικόνα. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στη Λάρισα, όπου θα φανεί αν ο Παναθηναϊκός πάρει το εισιτήριο για τους τελικούς ή θα υπάρξει παράταση στην ημιτελική σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 51-33, 77-53, 94-82

τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected