Κατηγορίες
Διάφορα

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για να ανακοινωθεί η ήττα των Ουκρανών ή υπάρχει μέλλον ακόμη; (vid)

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στις πρώτες γραμμές στην Ουκρανία, σημαδεύτηκαν από τακτικές επιτυχίες των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Ντονμπάς, εν μέσω της σταθεροποίησης της πρώτης γραμμής σε άλλους τομείς

Η κατάσταση είναι επίσης τεταμένη στην περιοχή του Χάρκοβο, όπου συνεχίζονται μεμονωμένες συγκρούσεις στα βόρεια της πρωτεύουσας της επαρχίας και στις περιφέρειες Μικολάιβ και Χερσώνα. Η υπόλοιπη γραμμή επαφής παραμένει ως επί το πλείστον σταθερή. Παρά το γεγονός αυτό, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν την εκστρατεία τους για ακριβή χτυπήματα σε συγκεντρώσεις στρατιωτικών υποδομών και εξοπλισμού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Πενταπόσταγμα, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στις πρώτες γραμμές στην Ουκρανία σημαδεύτηκαν από τακτικές επιτυχίες των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Ντονμπάς, εν μέσω της σταθεροποίησης της πρώτης γραμμής σε άλλους τομείς.

Ρωσικό έγκριτο μέσο ενημέρωσης αναφέρει ότι, μετά από ψέματα για μήνες, τα μέσα ενημέρωσης προετοιμάζουν το κοινό για τη στρατιωτική κατάρρευση της Ουκρανίας…

Μάλιστα στους ισχυρισμούς του, αναφέρει τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Διογένη, που πίστευε ότι τα ψέματα ήταν το νόμισμα της πολιτικής, και αυτά τα ψέματα ήταν αυτά που προσπαθούσε να αποκαλύψει και να υποτιμήσει. Για να πει την άποψή του, ο Διογένης κουβαλούσε περιστασιακά ένα αναμμένο φανάρι στους δρόμους της Αθήνας στο φως της ημέρας. Αν τον ρωτούσαν γιατί, ο Διογένης έλεγε ότι έψαχνε για έναν έντιμο άνθρωπο.

«Το να βρεις έναν έντιμο άνθρωπο σήμερα στην Ουάσιγκτον, είναι εξίσου δύσκολο. Ο Διογένης θα χρειαζόταν ένα Xenon Searchlight σε κάθε χέρι», αναφέρει.

Έχοντας πει πολλά ψέματα για μήνες στο αμερικανικό κοινό για την προέλευση και τη διεξαγωγή του πολέμου στην Ουκρανία, τα μέσα ενημέρωσης προετοιμάζουν τώρα το αμερικανικό, το βρετανικό και άλλα δυτικά κοινά για τη στρατιωτική κατάρρευση της Ουκρανίας. Έχει καθυστερήσει πολύ .

«Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να δώσουν στην ουκρανική άμυνα την εμφάνιση πολύ μεγαλύτερης δύναμης από αυτή που διέθετε πραγματικά», αναφέρει. Προσεκτικοί παρατηρητές παρατήρησαν ότι, τα ίδια βίντεο με ρωσικά τανκς που δέχονταν επίθεση προβλήθηκαν επανειλημμένα. Οι τοπικές αντεπιθέσεις αναφέρθηκαν σαν να ήταν επιχειρησιακοί ελιγμοί.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, είναι ξεκάθαρο ότι οι κύριες περιοχές μάχης είναι το Χάρκοβο, το Λισιτσάνσκ, το Ντόνιετσκ, το Λουγκάνσκ, το Λβιβ και το Νικολάεφ. Αν αθροίσουμε τις απώλειες του AFU, σύμφωνα με τη ρωσική εκδοχή, φαίνεται ότι 1.800 στρατιώτες του AFU, 291 τεμάχια στρατιωτικού εξοπλισμού και 69 αντικείμενα στρατιωτικής υποδομής καταστράφηκαν σε πέντε ημέρες.

Οι ρωσικές απώλειες και η πραγματική έκταση των απωλειών της ίδιας της Ουκρανίας παραμορφώθηκαν, κατασκευάστηκαν ή απλώς αγνοήθηκαν. Αλλά οι συνθήκες στο πεδίο της μάχης άλλαξαν ελάχιστα με την πάροδο του χρόνου. Μόλις οι ουκρανικές δυνάμεις ακινητοποιήθηκαν σε στατικές αμυντικές θέσεις εντός των αστικών περιοχών και του κεντρικού Ντονμπάς, η ουκρανική θέση ήταν απελπιστική. «Αλλά αυτή η εξέλιξη παρουσιάστηκε ως αποτυχία από τους Ρώσους να επιτύχουν «τους στόχους τους», αναφέρει.

Ο πόλεμος του Κιέβου με τη Μόσχα είναι χαμένος. Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι «ασπρόμαυρες» . Οι εκπαιδευμένοι αντικαταστάτες δεν υπάρχουν σε επαρκή αριθμό, για να επηρεάσουν τη μάχη και η κατάσταση γίνεται πιο απελπιστική κάθε ώρα. Κανένα ποσό στρατιωτικής βοήθειας ή βοήθειας των ΗΠΑ και των συμμάχων εκτός από την άμεση στρατιωτική επέμβαση από τις χερσαίες δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να αλλάξει αυτή τη σκληρή πραγματικότητα.

Το πρόβλημα σήμερα δεν είναι η παραχώρηση εδαφών και πληθυσμού στη Μόσχα στην Ανατολική Ουκρανία που ήδη ελέγχει η Μόσχα. Το μέλλον των περιοχών Kherson και Zaporozhye μαζί με το Donbas έχει αποφασιστεί. Η Μόσχα είναι επίσης πιθανό, να εξασφαλίσει το Χάρκοβο και την Οδησσό, δύο πόλεις που είναι ιστορικά ρωσικές και ρωσόφωνες, καθώς και το έδαφος που γειτνιάζει με αυτές. Αυτές οι επιχειρήσεις θα παρατείνουν τη σύγκρουση μέχρι το καλοκαίρι. Το πρόβλημα τώρα είναι πώς θα σταματήσουν οι μάχες.

Κατά το ρωσικό μέσο ενημέρωσης, το αν θα σταματήσουν οι μάχες στις αρχές του φθινοπώρου θα εξαρτηθεί από δύο βασικούς παράγοντες.

Το πρώτο αφορά την ηγεσία στο Κίεβο. Θα συναινέσει η κυβέρνηση Ζελένσκι στο πρόγραμμα Μπάιντεν για αέναη σύγκρουση με τη Ρωσία;

Εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν αυτό έχει αποφασίσει, το Κίεβο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως βάση για τη συγκέντρωση νέων δυνάμεων που είναι έτοιμες να απειλήσουν τη Μόσχα. «Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι το Κίεβο πρέπει να αυτοκτονήσει σε εθνικό επίπεδο, εκθέτοντας την ουκρανική καρδιά δυτικά του ποταμού Δνείπερου σε μαζικές, καταστροφικές επιθέσεις από τις δυνάμεις πυραύλων και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς της Ρωσίας», αναφέρει και συνεχίζει:

«Φυσικά, αυτές οι εξελίξεις δεν είναι αναπόφευκτες. Το Βερολίνο, το Παρίσι, η Ρώμη, η Βουδαπέστη, το Βουκουρέστι, η Σόφια, το Βίλνιους, η Ρίγα, το Ταλίν και, ναι, ακόμη και η Βαρσοβία, δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν τυφλά το παράδειγμα της Ουάσιγκτον. Οι Ευρωπαίοι, όπως και οι περισσότεροι Αμερικανοί, κοιτάζουν ήδη στην άβυσσο μιας συνολικής οικονομικής ύφεσης που δημιουργούν οι πολιτικές του Μπάιντεν στο εσωτερικό. Σε αντίθεση με τους Αμερικανούς, που πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των κακοσχεδιασμένων πολιτικών του Μπάιντεν, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μπορούν να εξαιρεθούν από το σχέδιο αέναου πολέμου του Μπάιντεν για την Ουκρανία».

Ο δεύτερος παράγοντας αφορά την ίδια την Ουάσιγκτον. Έχοντας ρίξει περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια ή λίγο περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα, σε άμεσες ή έμμεσες μεταφορές σε ένα ουκρανικό κράτος που τώρα καταρρέει, το σημαντικό ερώτημα είναι τι συμβαίνει με εκατομμύρια Ουκρανούς στην υπόλοιπη χώρα που δεν τράπηκαν σε φυγή. Και από πού θα προέλθουν τα κεφάλαια για την ανοικοδόμηση της διαλυμένης κοινωνίας της Ουκρανίας, σε μια αναπτυσσόμενη παγκόσμια οικονομική έκτακτη ανάγκη;

«Όταν ο πληθωρισμός κοστίζει στο μέσο αμερικανικό νοικοκυριό επιπλέον 460 δολάρια το μήνα, για να αγοράσει τα ίδια αγαθά και υπηρεσίες φέτος όπως πέρυσι, είναι πολύ πιθανό η Ουκρανία να βυθιστεί ήσυχα κάτω από τα κύματα όπως ο Τιτανικός, χωρίς να προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο αμερικανικό εκλογικό σώμα. . Οι έμπειροι πολιτικοί γνωρίζουν ότι το εύρος της αμερικανικής προσοχής σε θέματα πέρα ​​από τα σύνορα της Αμερικής, είναι τόσο σύντομο που μια παραδοχή της ήττας στην Ουκρανία, θα είχε πιθανώς ελάχιστες ή καθόλου άμεσες συνέπειες», αναφέρει και συνεχίζει:

«Τον Νοέμβριο οι Αμερικανοί θα προσέλθουν στις κάλπες. Οι ίδιες οι εκλογές θα κάνουν περισσότερα από το να δοκιμάσουν την ακεραιότητα της αμερικανικής εκλογικής διαδικασίας. Οι εκλογές είναι επίσης πιθανό, να διασφαλίσουν ότι ο Μπάιντεν θα μείνει στη μνήμη για την αδιαλλαξία του, την άρνησή του να αλλάξει πορεία, όπως ο Χέρμπερτ Χούβερ το 1932 . Οι Δημοκρατικοί θα θυμούνται ότι, οι προκάτοχοί τους στο Δημοκρατικό Κόμμα ουσιαστικά έτρεξαν εναντίον του Χούβερ για περισσότερο από μισό αιώνα. Οι Ρεπουμπλικάνοι μπορεί να καταλήξουν να είναι υποψήφιοι εναντίον του Τζο Μπάιντεν για τα επόμενα 50 χρόνια».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected