Ποδόσφαιρο Κόσμος

Από τις όμορφες ιστορίες στο ποδόσφαιρο : Ομάδα που ιδρύθηκε από φίλους σε μια παμπ, θα αγωνιστεί στο Conference League! (vid)

Όταν το ποσοστό του αλκοόλ στο αίμα ανέβει αρκετά και είσαι με την παρέα στο αγαπημένο σου μαγαζί.

Κάπου ανάμεσα στα ακατάληπτα λόγια, τα πειράγματα και τους καπνούς τσιγάρων που συνθέτουν το σκηνικό, μπορεί να έρθει και καμία τρελή ιδέα. Από εκείνες που συνήθως μένουν στα λόγια ή ακόμα κι αν πάρουν σάρκα κι οστά το επόμενο πρωί δύσκολα τις θυμάσαι. Τώρα αν μιλάμε για κάποιο μακροπρόθεσμο πλάνο, ίσως με τον καιρό και λίγη τύχη, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, έχει σκεφτεί κανείς πάνω σε κάποιο μεθύσι να ιδρύσει τη δική του ποδοσφαιρική ομάδα;

Και καλά αυτό είναι όνειρο που κάνεις και νηφάλιος.

Αλλά έχει τολμήσει να πει κάποιος ότι θα φτιάξει δική του ομάδα η οποία μια μέρα θα παίξει Ευρώπη;

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, κάτι τρελοί τύποι στο Γιβραλτάρ σε μια από τις εξόδους τους στην αγαπημένη τους Pub, το «Bruno’s Bar & Restaurant», που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το πιο σημαντικό στάδιο της χώρας, το Victoria Stadium: εκεί, το 2013, ίδρυσαν τους «Bruno Magpies».

Το Γιβραλτάρ είναι ένα μικρό κρατίδιο που βρίσκεται νότια της Ιβηρικής χερσονήσου, έχει έκταση 6,8 km και περίπου 34 χιλιάδες κατοίκους και ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αρχαίοι πίστευαν ότι εκεί τελειώνει ο κόσμος. Σήμερα θεωρείται η τελευταία αληθινή αποικία στην Ευρώπη. Έχει τη δική της εθνική ομάδα και ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που αποτελείται από έντεκα ομάδες και κυριαρχείται από τους Lincoln Red Imps, οι οποίοι έχουν στο παλμαρέ τους 26 εθνικούς τίτλους και 18 Rock Cups.

Βέβαια ο τελευταίος τελικός του κυπέλλου, είδε έναν κάπως ασυνήθιστο τελικό καθώς αντίπαλος των Lincoln Red Imps ήταν μια ομάδα που είχε τερματίσει στην έκτη θέση στην κανονική περίοδο και που στα πλέι οφ – προφανώς κέρδισε η Λίνκολν – πήγε μέχρι το τέλος, οι «Καρακάξες του Μπρούνο»! Ο τελικός είδε την πρωταθλήτρια να επικρατεί με 2-1.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected